braza 06.06.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Marzą mi się storczyki!!! Miałam 2 - jeden zgnił, gdy teściowa stwierdziła, że wody to mu żałowac nie będzie (mieszkali u nas przez tydzień), drugi spadł ze stołu i połamał się w drobiazgi, co o mały włos doprowadziłoby moją ukochaną koleżankę do stanu totalnej, absolutnej nerwicy ... Ona to bowiem tak łapami machała ... Gdy już zrobię to nieszczęsne wielkie okno drugie tyle wydam na storczyki:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.06.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 I nie będziesz zapraszała teściowej... Koleżanka-wiatrak co najwyżej dostanie zakaz zbliżania się do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.06.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 no ja już doszłam do wniosku że poza roletami nic nie mogę w oknach w salonie powiesić bo gdzie ja będę storczyki trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.06.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Lambrekin na górze możesz mieć, wąziutkie atrapy zasłon na bokach też się uda, jeśli będziesz chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Mój jeden storczyk jak zaczął kwitnąć w październiku tak do dziś nie przestał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ja w zeszłym roku dostałam od Emila w Wiedniu na Austriacki dzień matki... kwitnie do tej pory, wypuszczajac oblepioną kwiatami nową gałąź i nastepna już wychodzi... Nooo od serca podarowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.06.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 DPS-ia no boczków się nie da bo to w wykuszu i za dużo ściany nie ma między oknami;) Nefcia mój od czerwca zeszłego roku:lol: Wioluś no szczerze i od serca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.06.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Taki jest ten storczyk... ... od Emila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.06.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 I nie będziesz zapraszała teściowej... Koleżanka-wiatrak co najwyżej dostanie zakaz zbliżania się do okna. Howgh!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Zasadniczo - jak dbać o storczyki? Nie żebym miała, ale Babcia ma, i prawie wszystkie kwiaty zrzucił, co robicie z Waszymi, żeby kwitły? Słońca chcą czy cienia? Dużo wody? Często? Odstałej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.06.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 zasadniczo nie dbać ja moim leję wody raz na dwa tygodnie z nawozem i zostawiam na noc żeby namokły a rano wylewam, jak upały to raz na tydzień woda a raz na dwa nawóz, u mnie stoją w salonie okno mają południowo - zachodnie więc słońca i światła sporo i kwitną ciągle:) a nawet jak przekwitł to popatrz uważnie na pęd bo storczyk lubi sobie "skitrać" kwiatki i np na końcu niby już wykwitniętego pędu rozwija nowe pączki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.06.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 zasadniczo nie dbać W ten sposób podchodzę właśnie do moich wszystkich roślinek... podlewam ale nie za często... i same się weryfikują (dodam, że w większości mają silną wolę przeżycia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.06.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Osia ja generalnie dbam ale jak dziewczyny mówiły żeby nie dbać o storczyki to nie dbam:rotfl: z dumą ogromną się chwalę że oto mam pierwszego maluśkiego pomidorka http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c007.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.06.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 No to brawo z tym pomidorkiem, ciekawe, czy będzie smakował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.06.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 mam nadzieję że zdążę przed mężem:lol: ale byłam pewna że nic z kwiatuszka nie będzie bo tylko jeden kwitł a reszta pomidorków w pączkach, potyrpałam kwiatuszka bez większych nadziei i dzisiaj patrzę a on już taki smętny, usychający i zaraz odpadnie, ale złożyłam się wpół, zaglądnęłam od spodu a tam maluśka kuleczka jakieś pół centymetra średnicy:lol: pierwszy pomidorek:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 No masz, a myslałam, że Ty już czerwonego dojrzałego masz! Pomidorka, znaczy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.06.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 DPS-ia litości taż niedawno sadziłam:rotfl: ale jest mój pierwszy, własny amiszek:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.06.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Wusia fotę dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Ha, ale nie wiadomo, jakie duże france miałaś, Jamles mógł już kwitnące mieć, jak wczesnie posiał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.06.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Osia jak ziemia wyschnie bo się położyć do foty muszę a tyle co padało:P DPS-ia no malusi pączek się zrobił niedługo po tym jak dostałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts