Arnika 18.08.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Czeeee wyspana Baaaaardzo duuuuże dzięki za przemiłą wizytę i pyyyszne śliwkowe ciasto Dzięki i proszę o częstsze wizyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.08.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 rozumiem że z ciastem:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Nooo ba... Ale bez tez zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.08.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 teraz czekam na Was:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.08.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 wusia skarbie daj przepis na to proste ciasto sliwkowe bo moj domaga sie sernika i sliwkowego, o duszonkach nie wspomne a tych pomidorow to ci nie daruje:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.08.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 TAR-cia toż ja za te pomidory wyrzuty sumienia dożywotnio mieć będę ciasto proszę 0,5 kg mąki 20-25 dkg cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka Kasi mąkę z proszkiem wymieszać, dodać resztę składników, zagnieść, podzielić na dwie części, większą uklepać na blaszce, dać nadzienie i naskubać jak posypkę mniejszą połowę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (bez termoobiegu), piec 45-50 minut żeby rumiane było ilość cukru zależy od "słodkości" nadzienia do środka dać można co się ma, jak surowe owoce to je cukrem posypać jak widziałaś, jak z jabłkami to je jeszcze cynamonkiem prócz cukru sypnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 TAR-cia toż ja za te pomidory wyrzuty sumienia dożywotnio mieć będę ciasto proszę 0,5 kg mąki 20-25 dkg cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka Kasi mąkę z proszkiem wymieszać, dodać resztę składników, zagnieść, podzielić na dwie części, większą uklepać na blaszce, dać nadzienie i naskubać jak posypkę mniejszą połowę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (bez termoobiegu), piec 45-50 minut żeby rumiane było ilość cukru zależy od "słodkości" nadzienia do środka dać można co się ma, jak surowe owoce to je cukrem posypać jak widziałaś, jak z jabłkami to je jeszcze cynamonkiem prócz cukru sypnąć Mamy Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.08.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale że o co kaman:jawdrop: miałam już przetworów nie robić ale dzisiaj koleżanka pokrzywdziła mnie 11 kg malin:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.08.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ja zrobiłam z 15kg sok...Ale brakło mi na jakieś 2 litry słoików... Wusia a co robisz z malin które zostają? dżem może.. bo mnie smakuję, są słodziutkie i aż szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale że o co kaman:jawdrop: no, ze nie ma mniejszej polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 21.08.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale że o co kaman:jawdrop:(...) Depsi chyba o to kaman, że coś ściemniasz z tym przepisem i wpuszczasz nas w maliny:yes: - cóż to za określenie: "podzielić na dwie części, większą uklepać na blaszce, dać nadzienie i naskubać jak posypkę mniejszą połowę". Sprecyzuj te ilości, bo Depsia się pomyli i podzieli ciasto na np. dwie mniejsze połowy i w efekcie upiecze ciasto nie w całości całe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.08.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Wiolcia w Kauflandzie u nas wyprzedają fajne pólitrowe słoiki po 2.99 za 6 sztuk:rotfl: jak robię sam sok to z reszty robię dżem i albo dobrze sok odciagam i potem trochę dolewam z powrotem do resztek albo nie odciągam dokładnie potem cukier trochę dżem-fixa i po sprawie:) dzisiaj padł mi upał na mózg;) i postanowiłam zrobić galaretkę więc malinki podgrzewałam żeby się tak fajnie rozciapały i masochistycznie przecierałam przez sitko coby soczek i miąższ pozyskać a resztę prawie same nasiona w kosz i do soczku z miąższem dałam cukru i dżem-fixa i popatrzę co mi wyjdzie:rotfl: Martusia jak nie ma jak są ja zawsze robię podział na nierówne połowy:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.08.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 DPS-ia niech się Yetuś nie czepia bo widziała naocznie jak to z tymi połowami u mnie jest:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.08.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 I tak mamy Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.08.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 a ja mam przepyszniasty idealny dżemik malinowy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Depsi chyba o to kaman, że coś ściemniasz z tym przepisem i wpuszczasz nas w maliny:yes: - cóż to za określenie: "podzielić na dwie części, większą uklepać na blaszce, dać nadzienie i naskubać jak posypkę mniejszą połowę". Sprecyzuj te ilości, bo Depsia się pomyli i podzieli ciasto na np. dwie mniejsze połowy i w efekcie upiecze ciasto nie w całości całe . Znów muszę czyścić lapka...:rotfl: a ja mam przepyszniasty idealny dżemik malinowy:P Buuuu... a ja nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.08.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Osia przyjedź dostaniesz słoiczek:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 a ja mam przepyszniasty idealny dżemik malinowy:P Przesyłeczkę do cioci Depsi poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.08.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 znaczy ozumiem że kcesz słoiczek na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 ja tez chce komplet domowych przetworow :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.