TAR 30.08.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 a my robimy duszoneczki pojutrze , ciekawe jak wyjda, bo te u Wiolci to nam dupska pourywaly, takie pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.08.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Brazula no zapraszam zapraszam:lol: TAR-cia jak to jakie wyjdą pyszne:lol: nie wiem jak Wiola robiła ale u nas się garnek smalcem smaruje, na spód skóra z boczku, warstwa ziemniaków, posolić, popieprzyć, potem cebulka, marcheweczka i buraczek, na to kiełbaska i boczuś i apiać od nowa ziemniaczki i tak do napchania gara:lol: gar solidnie napchany być musi, na zasadzie "kochanie kolanem pokrywkę" i ostatnia warstwa to ziemniaczki muszą być, jak boczuś bardzo chudy to na wierzch dać trochę smalcu, przykryć liściem z kapusty, zamknąć i w ognicho:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.08.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 TARcia dobre wyjdą, dobre... w końcu T miał osobiste przeszkolenie od mojego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 31.08.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Wypadu zazdraszczam szczerze, ominięcie Wusi - błąd niewybaczalny, kochaniutki, bezcenne rzeczy straciłeś! Dobra, dobra... ale powiedz - odetchnęłaś z ulgą (jak i wszyscy inni malinkowi dżemożercy) na wieść, że wusine słoiczki ocalały? Futrzak ja Ci normalnie do samej śmierci nie wybaczę do mnie się pod górę nie trzeba wcale tyrpać(...) To wszystko przez Jamlesa - przecież pisał, że Anaberg trzeba by zdobyć. ;) Ale od ciebie do mnie, to całkiem inna bajka - cały czas z górki, na północ - w stronę morza Pakuj się i przyjeżdżaj - w niedzielę impreza - lato będziemy żegnać z tubylczą gawiedzią forumową Po drodze zabierz tych wszystkich,co się tak przechwalają, że do nich proste drogi prowadzą (wszak jeśli do nich to pewnie i od nich ) niezależnie czy oni ze Śląska, czy z innego Zagłębia Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Cfaniaczek, hehe. Ja chyba we wrześniu będę co chwila pieczonki robić, dziki tłum gości będzie, zwłaszcza rodzinnych naszych, jakoś trzeba ich będzie żywieniowo ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.08.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ale od ciebie do mnie, to całkiem inna bajka - cały czas z górki, na północ - w stronę morza Pakuj się i przyjeżdżaj - w niedzielę impreza - lato będziemy żegnać z tubylczą gawiedzią forumową Po drodze zabierz tych wszystkich,co się tak przechwalają, że do nich proste drogi prowadzą (wszak jeśli do nich to pewnie i od nich ) niezależnie czy oni ze Śląska, czy z innego Zagłębia a gdzie to na polnocy? 3 city czy szczecin, bo to roznica :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 właśnie Futrzasty cfaniaczek już Ty się nie wymiguj zdobywaniem i nie zwalaj na Lesia:P DPS-ia to wprawy nabierzesz:lol: coś Ty TAR-cia nie przyzna się kaj futro ukrywa;) się pochwalę że w ramach przygotowań do zimy papryczkę zrobiłam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Hehe, chciałeś? To teraz masz, tłumacz się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Wusia, Ty się lepiej nie chwal, bo będziesz musiała większe paczki szykować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nuuuuuuuuu papryki to mnie się więcej udało zrobić ale nie wiem jaka będzie bo przepis babciowy ale ja pierwszy raz ją robiłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 A z ilu kg robiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 z 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 No to będzie co jeść... Ja też muszę kupić i zrobić, ale ze słoikami u mnie krucho... Już prawie wszystkie zabrałam od babci... swoich już nie mam... Ale paprykę muszę zrobić choćby nie wiem co...No i też tak z 10-15kg .. + ostrą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 ja ostatnio kupiłam słoiki w Kauflandzie w przecenie;) 2,99 zł za 6 sztuk półlitrowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.08.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Wiem pisałaś.. ale u nas nie było takiej przeceny.. pojechałam kupić. i psinco... były coś koło 8zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 ooooooooooo było do mnie przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.08.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 mi papryka nie robi, bo nie przepadam ale o sloiczek malinek wciaz sie upominam:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.08.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja kupowałam te 300 ml, ale tanio u nas w gminnej wsi, po 24 gr za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.08.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 pamiętam TAR-ciu pamiętam:) po niedzieli postaram się ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Bożesz.. DPSia jak tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts