Agduś 07.01.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Tak jak Agduś napisała.. też poszłabym do pracy pod warunkiem finansowym takim jak mój mąż i też położyłabym się po pracy jak faceci, bo to oni pracują i są zmęczeni... Żeby była jasność - mój małż nie kładzie się po pracy, bo zmęczony. Jeżeli jest coś do zrobienia w domu, to robimy razem albo jednocześnie. Zawsze - i kiedy pracowałam zawodowo i teraz - tym, co trzeba zrobić w domu dzieliliśmy się, moim zdaniem, sprawiedliwie. Oczywiście teraz ja więcej robię w domu i wokół domu, bo mam na to czas, ale więcej nie znaczy wszystko. Na ten przykład kuchnia w weekendy należy do małża, bo ja mam dosyć w tygodniu. Oczywiście mogłabym z przekąsem opowiadać, ile kłopotu sprawiło mu załatwienie spraw, które ja załatwiam na co dzień, ale to bez sensu. Ja nie zrobiłabym szafki (bo nie umiem), nie zmieniłabym kół (bo mi się nie chce umieć), nie szarpałabym się z pracami ciężkimi fizycznie (bo po co, skoro on jest silniejszy). Za to wiele innych spraw załatwię szybciej i sprawniej, bo mam wprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.01.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 I bardzo proszę nie sprowadzaj moich wypowiedzi do bzdurnych i lekceważących interpretacji "po co się martwić , skoro inni mogą mieć gorzej". Miło by było,gdybyś okazała odrobinę szacunku innemu zdaniu niż Twoje własne, no chyba,że Cię to przerasta -w takim razie zakończmy dialog. z pelnym szacunkiem dla Twojego zdania zauwazam, ze strasznie nerwowa jestes Prosze, nie napinaj sie az tak bardzo Forum, to nie zycie ... wszak jestesmy tutaj glownie dla przyjemnego spedzania wolnego czasu Chill out Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) no na to liczę ale wypijesz ze mną toast za zakompleksione, niezarabiające kury domowe ? no a jak, a swoja droga jak ja bym chciala byc kura domowa i to wcale nie zakompleksiona , znam swoja wartosc, jestem madra, piekna, zgrabna i powabna :D:D ale na dzien dzisiejszy niestety nie moge ze wzgledow jak w/w finansowych. jesli nasza sytuacja ulegnie zmianie na lepsze, nie bede sie zastanawiac ani sekundy. ta potocznie zwana kura domowa zapitala rownie mocno i rownie duzy wklad do zycia rodzinnego wnosi.a te kobiety, ktore obrazaja potoczne "kury domowe" same sa niedowartosciowane lub cholernie samotne. baba babie czasem najwieksza szpile wbije:rolleyes: z drugiej strony odpowiedni mezczyzna przy boku sprawi, ze takich kompleksow kobiety miec nie beda. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Żeby była jasność - mój małż nie kładzie się po pracy, bo zmęczony. Jeżeli jest coś do zrobienia w domu, to robimy razem albo jednocześnie. Zawsze - i kiedy pracowałam zawodowo i teraz - tym, co trzeba zrobić w domu dzieliliśmy się, moim zdaniem, sprawiedliwie. Oczywiście teraz ja więcej robię w domu i wokół domu, bo mam na to czas, ale więcej nie znaczy wszystko. Na ten przykład kuchnia w weekendy należy do małża, bo ja mam dosyć w tygodniu. Oczywiście mogłabym z przekąsem opowiadać, ile kłopotu sprawiło mu załatwienie spraw, które ja załatwiam na co dzień, ale to bez sensu. Ja nie zrobiłabym szafki (bo nie umiem), nie zmieniłabym kół (bo mi się nie chce umieć), nie szarpałabym się z pracami ciężkimi fizycznie (bo po co, skoro on jest silniejszy). Za to wiele innych spraw załatwię szybciej i sprawniej, bo mam wprawę. pieknie i wszycho w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 z pelnym szacunkiem dla Twojego zdania zauwazam, ze strasznie nerwowa jestes Prosze, nie napinaj sie az tak bardzo Forum, to nie zycie ... wszak jestesmy tutaj glownie dla przyjemnego spedzania wolnego czasu Chill out ja naprawdę nie wiem gdzie Ty nerwowość dostrzegasz ? pełen luzik Niemniej daruj sobie analizowanie mojego stanu emocji i tego kto po co i dlaczego jest na forum Trywializowaniem nie zmienisz mojego zdania,jedynie potwierdzasz - pozwól,że posłużę się cytatem z Ciebie: ze taka ciasnote pogladow miewa sie tylko w glowie,, znasz z autopsji Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 z drugiej strony odpowiedni mezczyzna przy boku sprawi, ze takich kompleksow kobiety miec nie beda. ja bym tam znalazła ciekawsze miejsce Piąteczka Tarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.01.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 matko z córką do kupy boję się zaglądnąć do siebie:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 a czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Wusia,Ty tu gospodyni -mów co Twoje strachy zabije:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Jak to co? Pomysł na to, gdzie ogródek ziołowy założyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Aaaaa TEN ogródek..... hymmmmm zawsze chciałam mieć płaski dach A Wusia, no jak mówiłaś nad garażem -sensownie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.01.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 jedni z prawa drudzy z lewa a ja jak ta żaba na środku;) strachy miną jak pokój zapanuje u mnie:lol: Malka na dachu ni cholery nie dam rady przy kącie prawie 45 stopni:rotfl: a jak w pralni hodowlę założę to gdzie pranie zimą wysuszę a tak serio serio to jakbyście o dobrze płatnej (no w miarę dobrze ) pracy słyszeli ( póki co nierząd odpada;) ) to ja bardzo proszę o info:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 nooo z prawej ci madrzy z lewej ci piekni a ty jak ta zaba nie rozdwoisz sie toz i madra i piekna jestes:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 I pokój i kuchnia, jak tam sobie szefowa życzy A pisała CV do firmy na U?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.01.2013 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 WUsia.. pranie pachnieć będzie ziołem... Noo zamiast lenoru... Nioo ziaba.. Malcia a nie chodziło Ci o firmę na J????????? matko z córką do kupy boję się zaglądnąć do siebie:jawdrop: Nie bój się.. nie bój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.01.2013 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A to skopiowałam od Emi... To tak w kontekście kury domowej.. co to nie mamy zawodu/zajęcia... Można by jeszcze dodać kilka zawodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.01.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wusia, ja wchodzę w to zioło! Swoje zioła już drugi rok sprzedaję, mam wprawę w pakowaniu i dystrybucji! Jak żaba... No to Wy teraz dopiero mi mówicie, jak ja tyle lat nie wiem, czemu jak żaba chodzę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Szanowny też nie wie, jak przelew zrobić .... czy to jest w geny płci wpisane???? Nie będę Was cytować z przyczyn "objętościowych" ale powiedziałyście to wszystko, co i ja bym powiedziała - i mówię już od kilku lat!!! Chciałabym pogadać z taką zapracowaną i pełną zadęcia panią o ... np. urządzaniu domu. Projektanta każdy może zatrudnić z większym lub mniejszym nadwyrężeniem swojego budżetu, ale zrobić to samemu???? Druga strona medalu jest jednak taka jak pisze Ambercia - o pewnych zabezpieczeniach trzeba pomyśleć, tylko niech mi ktoś podpowie, o jakich, żeby nie skończyło się to, jak u Arniki - utratą wszystkiego z powodu życia ponad stan innych???!!! Wusia, szklane zadaszenie tarasu nad garażem rób i to już!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wusia, ja wchodzę w to zioło! Swoje zioła już drugi rok sprzedaję, mam wprawę w pakowaniu i dystrybucji! ogólnokrajowa sieć dilerska się tu kroi tylko niech mi ktoś podpowie, o jakich, żeby nie skończyło się to, jak u Arniki - utratą wszystkiego z powodu życia ponad stan innych???!!! Wtedy straciliśmy wszyscy inwestujący -rypnęła giełda w US, przez spekulacje (jak zwykle) :bash: Umoczyliśmy w funduszach gigantyczne pieniądze - ale inwestując w ten sposób musieliśmy się liczyć z ryzykiem. Braza, nie ma jednego słusznego sposobu na finansowe zabezpieczenie przyszłosci. Myślę,ze dobrym sposobem na znalezienie tego najlepszego dla siebie, jest spotkanie z doradcą inwestycyjnym i wspólna analiza potrzeb i mozliwości. Ja jestem zwolenniczką dobrych ubezpieczeń na życie oraz OC , ale nie każdemu taka forma może odpowiadać. Na jakiś czas wyleczyłam się z funduszy kapitałowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts