TAR 23.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 kurka a ja za ciastami tak nie przepadam lubie drozdzowke, kruche ze sliwka/wisnia/rabarbarem i sernik (tez nie kazdy) i piernik - reszta ciast moze dla mnie nie istniec a w ogole to z ciast najbardziej lubie mieso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.01.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ja ostatnio zrobilam takie zdrowe ciasteczka z maki razowej z platkami owsianymi, migdalami, cukrem nierafinowanym, masłem orzechowym, z kawalkami czekolady i polane czekolada ale oczywiscie dzieciom nie podeszly a mi niestety bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ja jakos nie lubie "zdrowego" jedzenia typu kielki, platki, nasiona, no chyba, ze jako dodatek do salatki np. w wersji uprazonej. ale chleb razowy ze slonecznikiem i zytni z siemieniem lubie. nie przekonuja mnie jogurty z nasionami itp. wymysly wole zjesc zdrowa salatke z grilowanym indykiem, rybe z surowka, warzywa na patelnie lub dobra zupke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ja nie kupuje gotowcow bo to sciema, robie sobie granole i zjadam z jogurtem naturalnym , robie surowki z dodatkiem prazonych nasion, staram sie odchudzac wypieki dorzucac do nich wlasciwie przemycac zdrowe rzeczy, ktorych normalnie dzieci nie tkna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Oj, jak tu się smacznie zrobiło! My tam na tradycyjnym wiejskim jedzeniu, zupa musi być codziennie, drugie z mięsem to i ziemniaki (chyba, że gulasz z kaszą), w piątek ryba smażona, w niedzielę rosół i kurczak, jak mielony to z buraczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 u nas z kolei w tygodniu jada sie co najmniej 3 razy rybe z surowka (bez chleba i ziemniakow) reszta tygodnia - to roznie raz zupa, raz indyk, raz klopsiki itp. chcialabym moc gotowac pelne posilki obiadowe ale po pracy jestesmy tak zmeczeni, ze czesto mi sie nie chce. ja wracam o 17, mezulek o 18 lub pozniej - zanim bysmy przygotowali to bedzie 19. dlatego ostatnio w weekendy przygotowuje gotowce i mroze. w danym dniu rano wyciagam z zamrazalnika i po pracy tylko odgrzewamy, surowki sa u nas zawsze (buraczki, ogorki, fasolki, kiszona itp.) jak to sie mowi kazdy orze jak moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja bardzo jestem uprzywilejowana, bo ja nie gotuję, tylko Babcia. Życie jak w Madrycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 oj jestes, kochana, jestes i to bardzo, taka babcia to skarb:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 dzisiaj mój mąż zupę grzybową ugotował znaczy ja grzybki namoczyłam powiedziałam co i jak ma zrobić a jak wróciłam z pracy to tylko pieprzu dodałam i dobra była;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 NO to dobrze, ze smakowało już się bałam, ze taka bryndza wyszła, że bali się spróbować Smakuje rodzince, smakuje. W trójkę jedzą i nieźle im idzie. moja koleżanka dzisiaj do kawki przyniosła pyszne muffinki z orzechami włoskimi i brązowym cukrem - poezja normalnie:lol: dobrze że ostatnio latam z pracy na piechotę Ja mam lepiej - mufinek nie lubię! ja ostatnio zrobilam takie zdrowe ciasteczka z maki razowej z platkami owsianymi, migdalami, cukrem nierafinowanym, masłem orzechowym, z kawalkami czekolady i polane czekolada ale oczywiscie dzieciom nie podeszly a mi niestety bardzo Przepis poproszę. Jak szaleć, to szaleć - póki mam czasi i ochotę. u nas z kolei w tygodniu jada sie co najmniej 3 razy rybe z surowka (bez chleba i ziemniakow) reszta tygodnia - to roznie raz zupa, raz indyk, raz klopsiki itp. Jak ja bym chciała, żeby moje młode rybę jadły!!! Pierworodna to nawet lubi, ale im młodsze, tym gorzej. Wymyśliłam fishburgery domowe, to najmłodsza tak się zawzięła, że koniec świata! Wepchnęłam raz na siłę, ale na więcej takich awantur nie miałam ochoty. Zup prawie nie gotuję, bo też bym musiała wojnę domową przeżywać. Ogórkową i rosół zjedzą wszystkie, pomidorową, serową, kapuśniak - dwie, jarzynowych - żadna. Przerąbane! dzisiaj mój mąż zupę grzybową ugotował znaczy ja grzybki namoczyłam powiedziałam co i jak ma zrobić a jak wróciłam z pracy to tylko pieprzu dodałam i dobra była;) A czemu miała nie być dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Agdus proponuje klopsiki rybno - ziemniaczane z patelni - najwiekszemu malkontentowi zasmakuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Poproszę o przepis, chociaż nie wierzę, żeby mała zjadła. Ona tylko flądrę nad morzem jadła. Oczywiście podam podstępem nie wspominając o rybnej zawartości. No ale na każdą nowość patrzy podejrzliwie, przeprowadza sekcję (jeżeli w ogóle podejdzie do talerza) i z reguły po wyglądzie ocenia potrawę jako niejadalną.W dodatku starsze ziemniaków nie lubią! Chociaż w formie nadzienia do ruskich - owszem. Ciężko to pojąć i spamietać - ja się poddałam. Gotuję, co mi do głowy przyjdzie, a potem walczę, albo wyjmuję z zamrażarki pierogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 gotowane ziemniaki rozgniatasz widelcem, lub mielisz lub robisz puree z grudkami, do tego gotowana w rosolku z listkiem laurowym i zielem angielskim rybka, mieszasz ziemniaki z kawalkami gotowanej ryby, dodajesz nac pietruszki, jajko, troche smietany, merdasz mase i formujesz kotleciki, dopieprzasz i dosalasz do smaku i na patelnie, albo wersja smazone na maselku albo na patelni grillowej jak wolicie. podsmazamy do chrupkiej skorki. sa zarabiscie smaczne, takie leniwe rybne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.01.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Agdus przepis ci nie podam bo ja mieszalam i nie dojde do proporcji ale korzystalam glownie z tych przepisow tylko zastapilam make zwykla-razowa, a cukier mieszanina nierafinowanego i zwyklego http://www.mojewypieki.com/przepis/miekkie-ciastka-czekoladowe-na-maslance http://www.mojewypieki.com/przepis/razowe-ciasteczka-z-platkami-owsianymi-i-czekolada kolejne beda te http://www.mojewypieki.com/przepis/razowe-ciasteczka-w-czekoladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.01.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ja to robie zwykle jak mi ziemniaki zostana z poprzedniego obiadu, a jakas ryba zawsze jest w zamrazalniku wiec szybko sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Agduś no mogła być nie dobra bo to był jego pierwszy raz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 WUsia .. normalnie chłop twój robi postępy.. Do niedawna wodę tylko zagotował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 no poprawił się chłopina;) w zachowaniu bo niestety na wadze nie już jajko na miękko potrafi ugotować i jajecznicę zrobić i grzanki i ziemniaki i makaron ugotować i teraz zupę grzybową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Noooo to rozpusta... A kompa potrafi obsługiwać? bo jak tak to zapodaj mu stronkę z przepisami i niech poczyta co i ja i rozszerzy menu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 potrafi potrafi:rotfl: ale wątpię żeby się dał namówić bo on i gotowanie to mniej więcej jak Ty i pieczenie ciast:rotfl: ale podstawowe rzeczy już zrobi i z głodu nie umrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts