wu 29.04.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 mnie tam małe też cieszy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzisiaj stwierdziłam ostatecznie, że chyba trzy iglaczki zima mi wykończyła definitywnie. Chamstwo, żeby iglaczki wymarzały! No to se nabyłam trzy nowe. A co? I jutro będę musiała sadzić, a miałam się spokojnie spakować tylko... Nie miała baba kłopotu, to se iglaczka kupiła.Za to parzydło leśne, w które nie wierzyłam, szczerze mówiąc, ruszyło niewątpliwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.04.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aguś a co padło i co kupiłaś w zamian?? ja też tyrałam w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 może nie wymarzło a cos wszamalo albo grzybek zalatwil, może korzenie były przesuszone, wymarznąć iglaczkom trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A żebym to ja wiedziała, co to było... Ja kupuję na zasadzie: "o, ten mi się podoba!". Małe były, jeden jakiś taki świerkowaty, ale miał być mały i kulisty albo gniazdowaty taki. Jeden jakby kosodrzewina - no ale ta to akurat nie ma prawa zamarznąć!!! A trzeci - jakby w kształcie tui. Ja nie lubię tujek, ale tylko w formie żywopłotu, a już nie daj Swaroże - strzyżonego. Takie pojedyncze w grupie innych iglaków to czemu nie? A kupiłam jakieś cyprysiki groszkowy i jakiś inny, oraz jakąś sosnę. W ogóle to sosen pięknych był kilka, ale drogie jak cholera. No i trochę się bałam taką delikatnie wyglądającą za 7 dych kupować, bo gdyby padła, to mnie by szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.04.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aguś doooooooooobre:lol: też tak mam że drogich mi szkoda kupować bo boję się że się nie przyjmą albo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja mam do dooopy ziemię - glina albo ił jakowyś. Już nabyłam worek podłoża do iglaków i będę sadziła w doniczkach ziemnych. Dla parzydła wykopaliśmy rok temu wielką balię pod brzozami i wsypaliśmy do niej piaszczystej ziemi wymieszanej z kompostem. Przesadzę tam też te inne od Brazy, chociaż one po roku czy dwóch wybrzydzania, w zeszłym już wyglądały na przystosowane do naszej gliny. Takoż ostatecznie nie wszystkie przesadzę, tylko część i porównam, jak się mają. PS Przypomniałam sobie - sosna hakowata. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.04.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 nie, nie nie ja nie mam czasu, jak już to taki duzy dałabym go na froncie domu, druga opcja buk purple fountain[/QUOTE] Ooo to to to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.04.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aguś ja wsio co sadzę to kupuję ziemię albo do iglaków albo uniwersalną zależy co sadzę i mieszam z tym co z dołka wykopane i do tego wsadzam póki co się sprawdza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 U mnie nie ma co mieszać. Doniczkę muszę wykopać, ziemi nasypać i liczyć na to, że kiedy roślinka przerośnie korzeniami poza doniczkę, to będzie już wystarczająco silna, żeby sobie z tym szokiem poradzić. Wiele roślin już posadziłam w doniczkach ziemnych, ale nie wszystkie Niektóre przeyżyły, inne nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Agdus gline najlepiej rozluznic piaskiem. ja tam zas sadze w tym co mam, nie przygotowuje specjalnie podloza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 ps. co to jest doniczka ziemna, chyba jestem zmeczona, bo nie lapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aguś ja wsio co sadzę to kupuję ziemię albo do iglaków albo uniwersalną zależy co sadzę i mieszam z tym co z dołka wykopane i do tego wsadzam póki co się sprawdza:) przetestowałam, wywalanie kasy w bloto, pic na wode fotomontaż, więcej szkodzi niż pomaga. iglaki sadzone w takiej ziemii znacznie gorzej się maja niż te sadzone w istniejącej u mnie ogrodowej (która jest sama w sobie nieciekawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) A u mnie niektóre rośliny po prostu nie chcą i już! I doniczka ziemna jest jedynym rozwiązaniem (poza rezygnacją z takiej fumiastej roślinki). To po prostu dziura w glinie wypełniona porządną ziemią. Tak posadziliśmy borówki i rosną pięknie, obficie owocując.Oczywiście próbowaliśmy glinę ucywilizować. Pod trawnik poszła nawieziona ziemia (okazało się po deszczu, że niewiele lepsza od rodzimej). No to pod kwietnik i warzywniak poszła lepsza ziemia (wywrotka), piasek, trociny, kompost i... no niby jest lepiej, ale po kilku dniach bez deszczu wygląda to jak na obrazkach z dręczonej suszą Afryki, a drapane grabiami oddaje jak beton. No ale szpadel da się wbić, a w trawnik nie. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.04.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Noo sernik w piecu.. ... Padam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Agduś, wierzyłam w te roślinki niezmiennie!!! Jak ja bym chciała nabywać duże okazy roślin!!!! Nie lubię tych piciputków, bo u mnie to zaden efekt, ale w okolicy nie mam niczego wiekszego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.04.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 TAR-cia u mnie się to sprawdza jak pomieszam rodzimą z taką z worka, u mnie ziemia "niewyrobiona" totalny misz masz więc muszę roślinką jakąś szansę dać, jak pomieszam to ziemia w dołku mniej zbita z większą ilością próchnicy to roślinkom łatwiej się ukorzenić dobrze i rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 cześc Wusia Co słychać ???? ... bo mało piszesz w dzienniku, zresztą ktoś Ci się tam wkleił na końcu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 a witaj dawno niewidziany:) mało piszę bo weny brak;) jedne dni lepsze inne gorsze jak to w życiu bywa, w domku góra trochu zrobiona nie wiem czy widziałeś jak nie to galeryjka czeka:lol:, na dworku zielono się robi, z dumą powiem że wsio co posadzone w zeszłym roku się przyjęło i rośnie i cieszy oczy, no i powoli zdobywam nowe roślinki coby wreszcie mata na łezce z przodu straszyć przestała, i podmurówka czeka żeby się cegły położyły na płotek iiiiiiiiiiiiiii tyle jest roboty że nie wiadomo w co ręce najpierw włożyć oprócz kieszeni oczywiście:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 a to na końcu w dzienniku to w zeszłym roku i jakoś nie mogę się doturlać do żadnego admina żeby mi to usunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts