braza 12.05.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 No mi się marzy taka huśtawko-leżanka pod modrzewiem. Rano jest tam cień, ale od południa aż do godzin wieczornych słoneczko pieknie grzeje a to jest to, co Brazunia lubi najbardziej:D Tylko nie wiem, kiedy to nastąpi .... Mam to szczęście, że na działce mam mnóstwo różnych miejsc odpowiednich dla każdego - z cieniem, słońcem i do połowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Modrzew Twój jest przecudny, tylko szkoda, że przy samiuśkim płocie, jak jadą na rowerach albo i autem, to w zęby mogą nawet z bliska zajrzeć... Pod świerkiem jest superowo, piękne drzewsko ogromne wiekowe, parasol z ogromnych gałęzi, widok na całą działkę właściwie. Siadać i podziwiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.05.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 napisalam posta i sie zmyl, wiec ja tez sie zmywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 szlag mnie normalnie trafi ile robactwa jest:mad: jutro jak tylko padać nie będzie to biorę wielki małżowy opryskiwacz i opryskam wszystko jak leci:mad: na każdym drzewku i krzaczku mszyce, mrówki i małe gąsieniczki, no w życiu tyle robactwa na raz nie widziałam:mad: no i jutro futro na sterylkę idzie więc uprzejmnie się trzymania kciuków dopraszam bo stresa mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.05.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Oczwiście, że będę trzymać, fytro musi szybko po sterylce dojść do pełnego zdrowia! U mnie mszyce na czereśniach już siedzą. Jutro kupię coca-colę i dam tym cholerom popalić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 no mam nadzieję to duże psiątko chociaż chude a u dużych psów narkoza zawsze większym ryzykiem obciążona:( DPS-ia ale no tyle dziadostwa jeszcze nie widziałam niemal na każdej roślinie cholery siedzą i pełno mrówek wszędzie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 kciuki zacisnieteu mnie tez pelno robactwa. co to znaczy coca-cola na mszyce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 TAR-cia z tego co pamiętam z zeszłego roku to DPS-ia coca colą mszyce pryska;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) z coli chyba nie skorzystam, boje się ze słodkie przyciągnie mi mrowy , już wole plyn do naczyń lub mydlo czosnkowe Edytowane 13 Maja 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 ja wytruję mszyce i mrówy nie ma litości:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Mszyce, to rozumiem, ale mrówy???Ja mszyce i gąsienice szarym mydłem baaaardzo skutecznie załatwiam. Chemii inszej nie trzeba. Daj żyć pozytywnym owadom! A i psicy nie zaszkodzisz, że o ludziach nie wspomnę.W zeszłym roku moje pogięte wierzby jakieś gąsieniczki tak oblazły, że stojąc pod nią słyszałam chrupanie! I to bez wysilania słuchu. Szare mydło za jednym opryskiem je załatwiło. Spadały jak ulęgałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 mrowki pożyteczne tylko czemu mszyce roznoszą przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Że jak roznoszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Mrowki-i-ich-rola-w-ogrodzie-154-a/str0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Że spadź zbierają i mszyc bronią, to wiedziałam, ale o przenoszeniu pierwsze słyszę. Mszyce, kiedy jest ich za dużo, skrzydeł dostają i przelatują na inne rośliny, to wiedziałam. Ja mrówek nie ruszam, chyba, że kopczyki za wysokie zbudują w pobliżu jakiejś roślinki, a mszyce mydłem załatwiam. Z colą to kicha jest, bo wszystko się lepi, a jeżeli się lepi, to grzyby lubią. I nie mam na myśli kozaków, kurek ani borowików, a takie paskudne grzyby, co to rośliny atakują. Kiedy mszyc jest dużo (gruba warstwa), to trzeba ze dwa razy prysnąć, a tak normalnie to raz wystarczy. Właśnie odkryłam na czarnym bzie, że czas mydlenia nadszedł, jeno czekam aż lać przestanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 właśnie dlatego Agduś mrówy muszą zginąć roznoszą, pasą i chronią mszyce:mad: jak tylko zobaczysz łażące po roślinie mrówy od razu mszyc szukaj:mad: pomyślę o tym szarym mydle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 skrot myslowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 właśnie dlatego Agduś mrówy muszą zginąć roznoszą, pasą i chronią mszyce:mad: jak tylko zobaczysz łażące po roślinie mrówy od razu mszyc szukaj:mad: pomyślę o tym szarym mydle:) wlasnie watereri mszyce mi opanowaly i pelno tam mrówek, i to tak wygląda jakby pilnowaly szkodnika. skad inad ciekawe zjawisko, można niezle poobserwować zachowania fauny nie tylko w animal planet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 na mszyce woda z plynem do naczyń tez daje rade, lub mydlo ogrodnicze czosnkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 TAR-cia bo pilnują, potrafią regularne wojny toczyć z mrówkami z innego mrowiska o kolonie mszyc:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts