Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

No Wusieńka, szalejesz, kochana, szalejesz!!!!! Słuchaj TARci, Ona dobrze wie co mówi. Tez mam wszędzie naciepane wszystkiego co popadnie i teraz kombinuję, jakby tu zrobić żeby się za bardzo nie narobić a żeby ładnie było.

To małe fioletowe, co to nie wiesz co to, to trzykrotka wirgińska (czy jak tam się pisze) też ją mam!!!!

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia - popatrz na te swoje rośliny na początek, wwybierz te, które docelowo będą najwyższe i posadż pośrodku łezki w mniej więcej równych odstępach.

Zaznacz sobie na macie jakoś, gdzie będą sięgały ich gałęzie, kiedy dorosną. Wokół nich porysuj mniejsze koła i w ich środek wsadź śrenio wysokie rośliny. Na koniec na obrzeżach wsadź najniższe.

Nie szkodzi, że najpierw będzie wydawało się łyso, za to potem nie będziesz musiała przesadzać ani ścinać zbyt gęsto posadzonych cennych roślin.

W "łyse" miejsca podosadzaj trawy i byliny liściaste, ładnie uzupełnią iglasty raj, będzie bardziej naturalnie, bo w naturze nie ma tylko iglastych lub tylko liściastych, rosną wszystkie i wtedy dobrze to wygląda.

Pamiętaj o piętrowym układzie roślin (od najwyższej na środku łezki, średnie potem wokół nich i najniższe z brzegu), w ramach każdego piętra roślin pobaw się kolorami i fakturą liści/igieł, uważaj tylko, aby nie stworzyć pstrokacizny. Urozmaicenie będzie mile widziane, ale jakiś logiczny układ zawsze to uporządkuje.

No. To się nagadałam... ;)

Mnie chodzi, żeby w środkowej linii łezki, bo wtedy z każdej strony będzie najwyższy, będzie stanowił tylne piętro.

A czy z prawej czy z lewej strony to już insza inszość, ważne, żeby gdzieś w środkowej podłużnej osi łezki.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Taa kochana "reforma" .

Na zebraniu na przyszły rok przedszkolny dowiedzieliśmy się , że starszaki będą się uczyć czytać bo w I klasie już mają umieć .

Polska to dzika kraj , czy jakoś tak to było .

p.s. no chyba że coś mnie ominęło i wbrew oficjalnemu bełkotowi nauka czytania w przedszkolu była bez przerwy ?!

no dokładnie 6-latki będą się uczyć jak siedmiolatki i jakoś nie wierzę w cuda że będą jakieś ulgi, samo dzielenie 6-latków na pierwszą połowę roku i na drugą gdzie jedne idą jako 6-latki do szkoły a drugie jako 7-latki jest chory i nikt mi nie wmówi jak to super jest i bez szkody dla dziecka że idzie rok wcześniej, mój dzieć bez fałszywej skromności bystry małpiszonek jest głównie samouk zwłaszcza jak o matematykę chodzi i cyferki ale widziałam jak dużo zyskał przez ten ostatni rok w przedszkolu, jak się zmienił, przyuczył że są obowiązki odnośnie odrabiania pracy domowej, że trzeba przyjść, usiąść i odrobić to co dostał do domu z przedszkola, łatwiej Mu posiedzieć kilkanaście minut w jednym miejscu i w skupieniu zrobić co jest do zrobienia, gdyby poszedł jako 6-latek owszem liczyć by liczył dowolnie jako i teraz, literki też by znał chociaż pewnie tak dobrze by nie czytał ale emocjonalnie byłby w lesie, teraz po prostu "dojrzał" do szkoły, sam się wyrywa żeby iść więc jak dla mnie to powinien MEN wsadzić sobie tą reformę tam gdzie słońce nie dochodzi;)