braza 05.06.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 No Wusieńka, szalejesz, kochana, szalejesz!!!!! Słuchaj TARci, Ona dobrze wie co mówi. Tez mam wszędzie naciepane wszystkiego co popadnie i teraz kombinuję, jakby tu zrobić żeby się za bardzo nie narobić a żeby ładnie było. To małe fioletowe, co to nie wiesz co to, to trzykrotka wirgińska (czy jak tam się pisze) też ją mam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Wusia - popatrz na te swoje rośliny na początek, wwybierz te, które docelowo będą najwyższe i posadż pośrodku łezki w mniej więcej równych odstępach. Zaznacz sobie na macie jakoś, gdzie będą sięgały ich gałęzie, kiedy dorosną. Wokół nich porysuj mniejsze koła i w ich środek wsadź śrenio wysokie rośliny. Na koniec na obrzeżach wsadź najniższe. Nie szkodzi, że najpierw będzie wydawało się łyso, za to potem nie będziesz musiała przesadzać ani ścinać zbyt gęsto posadzonych cennych roślin. W "łyse" miejsca podosadzaj trawy i byliny liściaste, ładnie uzupełnią iglasty raj, będzie bardziej naturalnie, bo w naturze nie ma tylko iglastych lub tylko liściastych, rosną wszystkie i wtedy dobrze to wygląda. Pamiętaj o piętrowym układzie roślin (od najwyższej na środku łezki, średnie potem wokół nich i najniższe z brzegu), w ramach każdego piętra roślin pobaw się kolorami i fakturą liści/igieł, uważaj tylko, aby nie stworzyć pstrokacizny. Urozmaicenie będzie mile widziane, ale jakiś logiczny układ zawsze to uporządkuje. No. To się nagadałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Depesia dobrze mowi, z jednym sie nie do konca zgodze zeby najwyzszy nie byl na srodku wlasnie tylko lamal linie patrzenia (nie wiem czy to dobrze okreslilam) Elfir zawsze tak zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Mnie chodzi, żeby w środkowej linii łezki, bo wtedy z każdej strony będzie najwyższy, będzie stanowił tylne piętro.A czy z prawej czy z lewej strony to już insza inszość, ważne, żeby gdzieś w środkowej podłużnej osi łezki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 wusia? ale ty sie na nas nie gniewasz co? tak sie medrkujemy u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 a skąd ja bardzo proszę więcej:hug: i bardzo przykładowe roślinki coby pasowały też poproszę jak drogie to najwyżej powolutku pokupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.06.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Hej wusia! Ja na temat roślinek to niestety nie mam NIC mądrego do powiedzenia U nas na działce rośnie brzoza, dwa świerki i jaśmin(owiec?) i to by było na tyle Ale przyszłam się poprzytulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Nelusia do przytulania to ja zawsze chętna brzoza na działce dobra rzecz ja mam trzy i chyba bym łyżeczką do cukru wyjęła serce temu co by je próbował ruszyć jak się czujecie z Maleństwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.06.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Czytam sobie, może i ja coś z tych mądrych rad wyniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.06.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 W kwestii brzozy mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.06.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 dzisiaj wielki dzień Synuś zakończył edukację przedszkolną matko jak On dorośle wyglądał w białej koszuli:jawdrop: od września zacznie się nowy cyrk pod hasłem szkoła:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.06.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 To Piotruś już pójdzie do szkoły????? Bożesz... jak ten czas zasuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nooo, - szykuj się, kochana, to będzie dłuuuugi i męczący etap życia Twojej latorośli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.06.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 ano nie ma innego wyjście;) już się nie wywinie:cool: ale cyferki kocha z wzajemnością, czyta nieźle - od razu dodam że samouk bo matka leniwa:lol2: to pora Mu do szkoły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.06.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 DPS-ia noooooooooooooo musi się starać marzy Mu się lamborghini to musi ostro zakuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ano .... wyrazy współczucia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.07.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Taa kochana "reforma" . Na zebraniu na przyszły rok przedszkolny dowiedzieliśmy się , że starszaki będą się uczyć czytać bo w I klasie już mają umieć . Polska to dzika kraj , czy jakoś tak to było . p.s. no chyba że coś mnie ominęło i wbrew oficjalnemu bełkotowi nauka czytania w przedszkolu była bez przerwy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.07.2014 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 witaj Fenix-iu u nas w przedszkolu mówili że nie wolno uczyć dzieci czytać i pisać po to żeby rodzice chętniej dawali 6-latki do szkoły, czego nasze panie na wzięły sobie zbytnio do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.07.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Czyli jak od przyszłego roku już musowo wszystkie 6-latki muszą iść to zaczynają się wymagania ?! Bo już wyboru nie ma ?! To po co było to całe pieprzenie przez kilka lat że I klasa to będzie lajcik na poziomie starszaków z przedszkola ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.07.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 no dokładnie 6-latki będą się uczyć jak siedmiolatki i jakoś nie wierzę w cuda że będą jakieś ulgi, samo dzielenie 6-latków na pierwszą połowę roku i na drugą gdzie jedne idą jako 6-latki do szkoły a drugie jako 7-latki jest chory i nikt mi nie wmówi jak to super jest i bez szkody dla dziecka że idzie rok wcześniej, mój dzieć bez fałszywej skromności bystry małpiszonek jest głównie samouk zwłaszcza jak o matematykę chodzi i cyferki ale widziałam jak dużo zyskał przez ten ostatni rok w przedszkolu, jak się zmienił, przyuczył że są obowiązki odnośnie odrabiania pracy domowej, że trzeba przyjść, usiąść i odrobić to co dostał do domu z przedszkola, łatwiej Mu posiedzieć kilkanaście minut w jednym miejscu i w skupieniu zrobić co jest do zrobienia, gdyby poszedł jako 6-latek owszem liczyć by liczył dowolnie jako i teraz, literki też by znał chociaż pewnie tak dobrze by nie czytał ale emocjonalnie byłby w lesie, teraz po prostu "dojrzał" do szkoły, sam się wyrywa żeby iść więc jak dla mnie to powinien MEN wsadzić sobie tą reformę tam gdzie słońce nie dochodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts