Agduś 23.10.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Bo gniade mi się podobają. Siwe okropnie się brudzą, a kasztany jakieś takie nudne są. Innych arabów nie ma. A swoją drogą strasznie dużo bym musiała palić, żeby na to wszystko uzbierać. Chyba nawet więcej niż Braza. Mogłabym tego nie przeżyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.10.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Jak to nie ma ... kare są a złoty kasztan nudny jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.10.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 TAR-cia no bo więcej w białaski inwestujesz:rotfl: Aguś oooooooooooo jak kupisz araba to ja sobie pomiziać do Ciebie przyjadę wsio jedno w jakim kolorze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Araba...miziać... Wuśka, ale wymyślasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.10.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.10.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 czy gniady to taki sam jak śniady a wogóle to Agduś sobie zbiera na ....... arabkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 DPS-ia a co arabowi to już nic się od życia nie należy:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 oj masz rację DPS-iu;) kurde jakbym paliła to bym zaraz rzuciła ale cholera nie mam żadnych nałogów do rzucania:bash: Toś Ty taka idealna, że aż mdli normalnie Nie rzucę, lubię palić i już. Nie piję alkoholu, nie kupuje co sobota butów ani torebek ... No jakieś wady muszę mieć:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2014 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Brazula odkąd nawet kawę musiałam rzucić to mnie samą mdli jakam porządna:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.10.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Braza - zdrowiej byłoby, jakbyś wieczorkiem lampkę wina dobrego sobie wypijała, zamiast palić to świństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Brazula moja mama też twierdziła że nie rzuci bo to jedyna przyjemność w jej życiu;) no i już ze 3-4 lata nie pali jak początki astmy jej stwierdzili to nagle dało się rzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Karych arabów nie ma. Wusia, czuj się zaproszona na mizianie. Zanim będzie co miziać, też czuj się zaproszona. O Brazowym paleniu nie mam zamiaru pisać - Braza wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.10.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Moja teściowa z dnia na dzień rzuciła, jak dowiedziała się, że ma nowotwora... Nie igraj z losem... rzuć to świństwo.. lepiej się chyba napić od czasu do czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Nie są najczęstszą maścią u arabów występującą ale zapewniam Cię że są tu masz kilka http://silvatica-black-arabians.pl/sprzedaz.html http://titanium-arabians.com/index2.php?option=pedigree&id=1&lang=pl http://www.prideofpoland.pl/pl/kon/elwinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Wyróżnia się kilka typów konia arabskiego, spośród których trzy najbardziej znane to: Kuhailan – typ najsilniejszy, kiedyś używany jako koń bojowy lub użytkowy – gniady lub skarogniady, z mocną szyją, stosunkowo duża głową i często bez wklęsłego ("szczupaczego") profilu (który bywa uważany przez laików za cechę wyróżniającą konie arabskie).Saklavi – to koń o wyglądzie najbliższym powszechnym wyobrażeniom konia arabskiego. Sylwetka szczupła, budowa lekka, głowa o charakterystycznej wklęsłości i dużych nozdrzach. Maść często siwa, choć zdarzają się inne. Dawniej używany do pokazów, spacerów i jako koń dla dam. Wbrew pozorom jest to koń o wielkiej dzielności i wytrzymałości (jak wszystkie konie arabskie). Jest jednak drobniejszy od kuhailana, niższy i słabszy. Saklavi bywa najczęściej modelem do zdjęć koni arabskich. Munighi – koń o skośnej łopatce, długich kończynach, dłuższej i węższej głowie o prostym profilu. Maść zwykle kasztanowata. Typ bardzo wytrzymały, szybki na krótkich dystansach (pozostałe konie arabskie najbardziej cenione są na dystansach długich i bardzo długich). Noooo dobra, może i są też kare araby, ale te PRAWDZIWE to siwe, gniade i kasztany. Czytałam gdzieś, że Mahomet zabronił mieszania krwi, więc powinny były być hodowane w czystości linii pochodzących od pięciu klaczy Mahometa. Legenda legendą, ale linie różniły się nie tylko maścią, budową też. Mnie się najbardziej podobają Kohejlany. Oczywiście Saklavi są przepiękne, ale mniej wytrzymałe i drobniejsze. Kiedyś poznałam człowieka, który miał taką idee fix, żeby hodować właśnie tylko tę linię. Twierdził, że sprowadził konie czystej linii (pewnie tylko jednolite w typie, bo jak by to sprawdził?).Wszystkie araby mają coś w sobie! Kiedy weszłam do stajni w Kurozwękach, miałam wrażenie, że powinnam była przywitać się z klaczami jakoś grzecznie, zapytać, czy mogę wejść i popatrzyć na nie...Może i folbluty są większe, szybsze, bardziej imponujące, ale araby to arystokracja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ja przed arabami zawsze w pierwszym momencie mam ochotę walnąć na kolana!!! Z Toba jest o tyle jeszcze dobrze, że nie całowałaś klaczek w kopytka:D Nie rzucę, alkohol mi śmierdzi - przepraszam i bez urazy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Agduś piszesz że Kohejlan Ci się podoba a wcześniej cytujesz opis Kuhailana a to różnica ()tu każda literka ma znaczenie i krótkie ,i' lub ,j' - wszystkie konie z linków, które podałam są właśnie z linii Kuhailan or.ar. i bardzo byś się zdziwiła jakie araby, poza Stadninami Państwowymi niektórzy teraz hodują... z żadnej strony nie przypominają konia arabskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.10.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Aguś jakiekolwiek by konisko było jak to arab będzie miziać będę namiętnie a za zaproszenie na mizianie i bez bardzo dziękuję i postaram się skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Słowo daję, już byś się tak publicznie nie przyznawała do tej namiętności z koniem, hadko mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.10.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 oj tam oj tam jakie on ma delikatne pyszczydło:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts