Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

a u mojej babci był i w sumie nadal jest taki wielki pod sam sufit piec kaflowy, wygląda jak kominek z białych kafli i miał normalne ruszta do palenia potem przerobili go na właśnie wkład z grzałka elektryczną ale dobrze działał bo jak się nagrzał to jeszcze 2-3 dni ciepło oddawał ;)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mamy jeden jest biały, dwa żółte i kuchenny zielony. Gdyby kafle sprzedała, pewnie by na sensowne ogrzewanie wystarczyło, że już o tej kasie wyrzuconej w błoto (znaczy na niedogrzanie mieszkania) nie wspomnę. No ale to temat nie do ruszenia.

no Wiolcia mnie on też strasznie się podoba ma piękne rzeźbione drzwiczki takie półokrągłe od góry i gładkie proste kafle, jak będzie kiedy okazja pyknę Ci fotkę ;)

nie wiem czy dam radę mu się wykazać bo coś mi w aucie się tłuc okrutnie zaczęło i nie wiem ile mnie kosztować będzie odzyskanie ciszy :mad:

Aguś ano jak się kto przyzwyczai przez lata to nie ma siły zdania nie zmieni ;)

DPS-ia mój salon to tak wygląda że najlepiej ludzi nie wpuszczać a sama bez okularów wchodzić żeby już nic nie widzieć:rotfl: i lepiej się już tych ścian umyć nie da :bash: zobaczymy ile autko mnie kosztować będzie żeby pukać przestało i wtedy podejmę decyzję czy malowanie czy brak okularów:rotfl:

mojego to ja musze przymilnie zmuszac do malowania :D ale mu sie nie dziwie, ze nie chce, bo ja to srednio co 3 lata mam zapędy, w drugim roku zaczynam marudzenie:rolleyes: :D

wiosna malowalismy doł domu, teraz pora na gore ale to tez wiosna jak zwierza bedzie mozna na dwor wyprosic.

no u nas w sumie konieczność malowania salonu, przedpokoju, wiatrołapu i kuchni i obawiam się że małż się rozpędzi i święta z folią na podłodze spędzę:bash:

autko zdrowe i nawet uprzejme było się dość tanio rozchorować;) więc teoretycznie na malowanie mogę się skusić ale żesz w mordeczkę jego szarpaną małż jeszcze zadysponował przeróbkę kotłowni:bash: i to jego mać rozczochrana przed samymi świętami:mad: nie że mi piec potrzebny ale znowu nie wiadomo ile fachowiec skasuje ale za to może będę mogła dom piecem ogrzewać jak Bozia przykazała;)

Braza jak słowo daję ja Ci sama bym go chętnie w paczce dostarczyła bo ostatnio wykazuje wręcz niezwykłą aktywność w kwestii wymyślania prac różnych, koniecznych acz bardzo dla mnie absorbujących;) tak się chłopu nudzi że domaga się nawet zakupu karniszy i firanek do salonu:rotfl:

no bym podesłała ale on akuratnie tą partyzantkę uprawia do południa a po południu idzie do pracy przywlecze się kole 2-3 nad ranem spać pójdzie zreanimuje się kole 9 rano i znowu coś demoluje przed robotą;) ja już podejrzewam że on te wredne pomysły ze spania wyciąga, normalnie oczka śpią a rozumek kombinuje coby tu żonie wymodzić żeby ją po powrocie z pracy nagła krew zalała:rotfl:

Wiolcia znam jak chodzi o malowanie to raz dwa i zrobione ale dokładnie i starannie, więc jakoś bym to przetrawiła ale malowanie, tapetowanie, hydraulik, święta to zaczyna mnie przerastać:bash:

w kotłowni nie tak jest to że nie mogę z pieca korzystać do ogrzewania domu bo w momencie jest 30 stopni ja ciepełko lubię ale przy takiej temperaturce przy podłogówce odpadam:( właśnie jestem po wykładzie hydraulika na temat co jest źle więc źle jest podłączenie zrobione przy piecu że podłogówka bierze ciepłą wodę z grzejników zamiast z powrotu, zawór trójdrożny założony nie tam gdzie trzeba i jeszcze coś tam do przerobienia i efekt jest taki że piec pół roku a teraz to nawet 8 miesięcy sobie stoi i nic nie robi a dopiero teraz grzeje wodę a dom grzeje kominek:rolleyes: to po grzyba mi ten piec:bash:

to rezygnujecie z pieca?

Nie kumam...

A zawór i rureczki można dodać... i będzie OK.

To co będzie? malowanie i tapetowanie? zastanów się nad tapetą... bo tak łatwo i tanio nie przemalujesz jak farbą... a pędzlem czy wałkiem raz dwa...

Hydraulik w kotłowni będzie, więc luzik..

A święta powiadasz....

A pamiętasz z zeszłego roku mojego kafelkarza? Emil go się zapytał czy z nami będzie jadł wigilię... skończył 22 grudnia ... a u nas wigilia... wyobrażasz sobie ten syf ogarnąć?

Wioluś ale on mnie wykończy bo przeważnie tak pracuje sporadycznie na pierwszą zmianę:bash: normalnie ADHD w pełnej krasie;)

To Ty się ciesz , że w tym kierunku się realizuje... wyobrażasz sobie w innym kierunku upust Jego adhd? a jakby był autystyczny,... ooo mamuuuiniu... nie wytrzymałabyś...

A tak masz zrobione porządnie , bardzo dokładnie...

Fakt.. to jak nic przez ta zmianę..

Pójdź do szefa i powiedz, że z nim nie idzie wytrzymać, a jak musi na tą zmianę, to niech dołoży do pensji na jego włączające się adhd...:rotfl:

nie no własnie po to hydraulik żeby z pieca nie rezygnować a palenie w kominku zarezerwować dla przyjemności i jesienią a nie jedna kotłownia w kotłowni a druga w salonie ;)

zawór i rureczki przerobić trzeba i będzie dobrze ale znalezienie normalnego hydraulika graniczyło niemal z cudem :bash:

a będzie malowanie i tapeta na jednej ścianie w salonie z konieczności i dla ozdoby;)

no hydraulik niby w kotłowni ale że będzie robił całą sobotę do oporu to i nakarmić wypada ale pociesza mnie że chłop jest konkretny i dobrze robi i że w sobotę to zrobi i będzie po sprawie:)