Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wioluś aaaaaaaaaaaaaaaaa Ty masz za duży ogród:rotfl: ja swój ze dwa tygodnie sprzątałam ;)

aaaaaaaaaa DPS-ia o zdjęcie Ci chodziło:jawdrop: aaaaaaaaaaa jak wrócę kiedyś i widno będzie to zrobię ;)

Anbudek no to nie znikaj na tak długo ;)

cze Brazulka ;)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

obiecałam DPS-i i trochę wiosenki pokażę mojej prywatnej;) dziś piękny dzień - osiem lat tamu pojawił się na świecie mój mały Cud http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e032.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a122.gif

no to po kolei najpierw ogólny rzut jak się DPS-ia domagała;)

DSC_0355a.jpg

w każdym kółeczku z kory cosik siedzi;)

DSC_0356a.jpg

a to krokusiki i reszta;)

krokusiki.jpg

a to przebiśniegi

przebiśniegi.jpg

a to jak je nazywam - żółte zawilce ;)

zawilce.jpg

moja przepiękna piwonia drzewiasta, znaczy na zdjeciu przepiękna bo dopiero na jesień sadzona ale się przyjęła :wiggle:

piwonia 1.jpg

no i są tulipanki

zbiorniczki z wodą;)

tulipanek z wodą.jpg

czerwone

czerwony tulipanek.jpg

w paski

paskowany tulipanek.jpg

i w cętki ;)

kropkowany tulipanek.jpg

i oprócz tego mnóstwo żonkili;)

Edytowane przez wu

mój piękny kiścień, piękny bo zimą ma liście i wspaniałe kolory;)

kiścień.jpg

i oczywiście też planuje kwitnienie;)

pączki na kiścieniu.jpg

a to ciemiernik paskuda;) paskuda bo trzy lata czekałam żeby zakwitnął;)

ciemiernik.jpg

ciemiernik pąki.jpg

noooooooo i lilak Palibin też pączusie ma;)

pączki na bzie.jpg

Widzi mi sie, ze ja ciemiernika mam od przyszywanej babci... Zrobie jutro zdjecie i porownamy...

Psia kostka, toz to Anbud byl a nie Anbudowa!!!!! No sorry Jureczku!!!!!

dzięki Brazulka przekażę:) ja mam w sumie dwa ciemierniki jeden taki zwyczajny biały, który zmienia kolor na zielonkawy no i tego cudaka, który dopiero pierwszy raz mi zakwitnie i dowiem się czy to co zamawiałam dostałam;)

Ooo, Wusia, śliczną wiosenkę masz! :D

A ogród zapowiada się bardzo ładnie, chociaż jestem przekonana, że za jakiś czas będziesz na gewałt przesadzać za gęsto rosnące roślinki. :lol2:

Ale póki co - z przyjemnością popatrzyłam i popodziwiałam rosnące pączki, nabrzmiewające kwiaty i nadchodzące kolory w ogrodzie. Super! :D

Noooo i koniecznie uściskaj i ucałuj Piotrusia od ciotki DPS! :hug: :hug: :hug:

No! Wiosna idzie!

Mój ciemiernik jakoś w tym roku się nie spieszy. Ma pączki od dawna, ale trzyma je przy samej ziemi. Czyżby o czymś wiedział?

Tego sie wlasnie trzymam!!!!

I nie jestem jednak oewna czy to moje cos to ciemiernik ... Cokolwiek by to jednak nie bylo to przymierza sie do kwitnienia!!!!

Kiedyś miałam ciemiernika, ale jakoś mnie nie lubił, krokusy też mnie niespecjalnie lubią, giną u nas... :(
  • 1 month później...