Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR-cia no chyba że się tą blachą wyłoży:rotfl:

Boratom ja robię z tego przepisu E. Wachowicz http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,93.html czasem z połowy porcji czasem z całej tylko profanuję przepis bo daję normalny olej rzepakowy a nie z pestek:oops: a generalnie co do drożdżowego to przy normalnym to połowa sukcesu dobre drożdże a druga połowa dobre wyrobienie;)

Dziękuję Wusia - będę musiała wypróbować.... kiedyś mi mignął program o ciastach drożdżowych u Wachowiak, ale monopol na pilota ma małżonek, to też nie udało mi się go obejrzeć... ale tam przepis był inny, ciasto drożdżowo-kruche - takie do rogalików... też kiedyś będę musiała spróbować...

http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,420.html ooo... jest i przepis :D

Boratom no super trzeba wypróbować:lol: ostatnio jeszcze znaczy wczoraj produkowałam oponki z drożdżowego i przepis super, nawet na drugi dzień mięciutkie i wygląda że i pączki z niego super będą czego nie omieszkam sprawdzić w tłusty czwartek:lol2:

Osia to może dam Ci przepisa na drożdżówkę co jej wyrabiać nie trzeba i zawsze wychodzi;)

Spróbować zawsze można...

ja tez mam taki przepis:

idz do najblizszej piekarni i kup blache drożdżówy ze sliwkami:lol2:

nie powinnas spieprzyc :D

A jak sie wywalę na śliskim to tyż spieprzę :rotfl:

Boratom no super trzeba wypróbować:lol: ostatnio jeszcze znaczy wczoraj produkowałam oponki z drożdżowego i przepis super, nawet na drugi dzień mięciutkie i wygląda że i pączki z niego super będą czego nie omieszkam sprawdzić w tłusty czwartek:lol2:

A te oponki to żeż z tego przepisu wachowiczowej...?:rolleyes:

nie Osiaczku to inkszy przepis tu już trzeba troszku powygniatać ale naprawdę super, zarabiasz, powyrabiasz, powałkujesz, wykrawasz oponki szklanką i dziurki kieliszkiem, zostawiasz żeby wyrosły i smażysz, bardzo w sumie szybko się robi bo z przerwami:) to jak reflektujesz bo za tydzień tłusty czwartek;)