Agduś 26.01.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Też kiedyś piekłam zrywami. W wakacje zakwas zdychał, zaczynałam piec, jeżeli odzyskałam po wakacjach. A teraz mi się nie chce, wiec nawet nie szukam zakwasu. Dobry jest, ale wkurza mnie, że trzeba tak regularnie piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.01.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Nigdy nie piekłam... mam zamiar spróbować za tydzień ale bez zakwasu, podobno prosty przepis i nie da się go spieprzyć... koleżanka nie wierzy w MOJE możliwości hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.01.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 może zacznij Osia od rogalików maślanych:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.01.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tyż da się spieprzyć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.01.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wszystko da się spieprzyć. Na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.01.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Osia no najzdolniejsi to wodę potrafią na herbatę przypalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.01.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja z gotowaniem problemów nie mam żadnych... lubię Natomiast z pieczenia ciastuszek to... babeczki, ew biszkopcik... i te wychodzą 100/100 Ciasta drożdżowe położyłam wszystkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.01.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Za to pizzę jak robię i drożdże trzeba użyć to też 100/100 wychodzi... Nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.01.2016 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Osia to może dam Ci przepisa na drożdżówkę co jej wyrabiać nie trzeba i zawsze wychodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.01.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 ja tez mam taki przepis: idz do najblizszej piekarni i kup blache drożdżówy ze sliwkami:lol2: nie powinnas spieprzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 27.01.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Wusia - ja poproszę o taki przepis na drożdżówkę - chętnie sprawdzę... Do tej pory mi drożdżówka nie wychodziła, ale w tym roku piekłam 2 razy ciasto drożdżowe (raz na słono, raz na słodko) i byłam z siebie taka dumna, bo urosło i smakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.01.2016 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 TAR-cia no chyba że się tą blachą wyłoży:rotfl: Boratom ja robię z tego przepisu E. Wachowicz http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,93.html czasem z połowy porcji czasem z całej tylko profanuję przepis bo daję normalny olej rzepakowy a nie z pestek:oops: a generalnie co do drożdżowego to przy normalnym to połowa sukcesu dobre drożdże a druga połowa dobre wyrobienie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 27.01.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Dziękuję Wusia - będę musiała wypróbować.... kiedyś mi mignął program o ciastach drożdżowych u Wachowiak, ale monopol na pilota ma małżonek, to też nie udało mi się go obejrzeć... ale tam przepis był inny, ciasto drożdżowo-kruche - takie do rogalików... też kiedyś będę musiała spróbować... http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,420.html ooo... jest i przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.01.2016 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Boratom no super trzeba wypróbować ostatnio jeszcze znaczy wczoraj produkowałam oponki z drożdżowego i przepis super, nawet na drugi dzień mięciutkie i wygląda że i pączki z niego super będą czego nie omieszkam sprawdzić w tłusty czwartek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.01.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Osia to może dam Ci przepisa na drożdżówkę co jej wyrabiać nie trzeba i zawsze wychodzi;) Spróbować zawsze można... ja tez mam taki przepis: idz do najblizszej piekarni i kup blache drożdżówy ze sliwkami:lol2: nie powinnas spieprzyc A jak sie wywalę na śliskim to tyż spieprzę Boratom no super trzeba wypróbować ostatnio jeszcze znaczy wczoraj produkowałam oponki z drożdżowego i przepis super, nawet na drugi dzień mięciutkie i wygląda że i pączki z niego super będą czego nie omieszkam sprawdzić w tłusty czwartek:lol2: A te oponki to żeż z tego przepisu wachowiczowej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.01.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 nie Osiaczku to inkszy przepis tu już trzeba troszku powygniatać ale naprawdę super, zarabiasz, powyrabiasz, powałkujesz, wykrawasz oponki szklanką i dziurki kieliszkiem, zostawiasz żeby wyrosły i smażysz, bardzo w sumie szybko się robi bo z przerwami:) to jak reflektujesz bo za tydzień tłusty czwartek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.01.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Chętnie bym domowego pączka spożyła ale jak sama mam się męczyć to odpuszczę... leń żyje i ma się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.01.2016 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Tłusty czwartek za tydzień? Oj, to mój mąż będzie smażył najlepsze pączki świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.01.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 tlusty czwartek mi na szczescie nie robi, nie jadam paczkow, chrustow tez nie lubie, za to lubie takie ciasteczka biszkopciki z makiem przekładane marmolada:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.01.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 N ie jadłam pączka już kilka lat, bo zasadniczo za słodkim nie przepadam i dlatego bym domowego zeżarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.