wu 17.05.2016 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 ja mam mało somsiadów to te poniżej 10 imion to zapamiętam:rotfl: a nazwy roślinków same mnie do głowy włażą i to od razu we dwóch językach;) i po polskiemu i po łacinie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.05.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie mam somsiadów a na roślinach się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.05.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Ja mam sąsiadów, ale się na nich nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.05.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Aguś może za dużo masz:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.05.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Ja też jestem pod wrażeniem rzucania tymi nazwami roślin, osobiście pamiętam tylko parę swoich. A forntannowego buka purporowego tez mam, acha, od Agdusiów i idzie jak burza (tfu, tfu, tfu)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) mam nowe chciejstwo na liscie roslin deren kwiecisty "rubra"http://www.swiatkwiatow.pl/userfiles//image/deren_kwiecisty2.jpg ponoć sliczny i latwy w uprawie i glediczja "sunburst" - na osiedlu mam taka pod oknem, jest przepiekna http://www.szkolka-przytok.pl/userdata/gfx/40079d8ff1fed5517f13ca910d949bf7.jpg Edytowane 27 Maja 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.05.2016 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Brazula buczek jak ma dobrze to idzie jak przeciąg:rotfl: TAR-cia dlaczego mi to robisz poforze:rotfl: ale może będę mieć na nie miejsce bo mąż sobie świerka cranstonii kupił to musi się uwinąć z porządkami:rotfl: na nowej części mam piękną kępkę trzech brzóz i już tam pod nimi widzę derenie z czerwonymi i żółtymi badylami i trawki no i rubra tyż może się tam znaleźć glediczja fajna jak nie wiem co jeno duża rośnie ale do przemyślenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 sory wiecej nie bede:lol2: glediczje mozna ciac na bonzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.05.2016 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 akurat nie będziesz;) spróbuj tylko:lol: znaczy z glediczją jak z tymi małymi wiązikami geisha i Jacqueline Hillier jak się zmotywuję to Ci pokażę co wymodził mój głóg w tym roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 gloga juz nie chce ale oczywiscie pokazuj i motywuj...sie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.05.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 czymu ni;) ale takiego różowiastego ciemnego nie bledzioszka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.05.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Białego głoga dzisiaj właśnie cięliśmy ostro, bo się rozszalał. Czerwony posadzony w tym roku, wiec maleńki - mam nadzieję, że się rozbuja. A buczek, czerwony kolumnowy, rośnie jak burza. W tym roku nagle mnie olśniło, że on był ciut mniejszy, kiedy go sadziłam. Jeżeli tak dalej pójdzie, to będę miała problem... Fontannowy na razie maleńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.05.2016 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Aguś no bo kolumnowe to raczej wysokie rosną tylko wąskie;) mój fontannowy już mnie przerósł ale z nim problemu nie ma bo sama regulujesz jego wysokość podwiązywaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 mialam juz rozowego paula s. i juz nie chce, biale dzikusy wykarczowalam, ostal sie ino jeden. glediczja tez stanie pod znakiem zapytania, bo ma kolce - z roslin wypadaja wszystkie kolczaste, roz tez nie planuje miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.05.2016 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 tu piszą że nie ma kolców;) http://www.futuregardens.pl/glediczja-trojcierniowa-sunburst-gleditsia-triacanthos.html i tu też pod koniec piszą że akurat ta odmiana nie kolczasta;) http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/glediczja-trojcierniowa--iglicznia-trojcierniowa-id1369.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 no nie wiem, akurat futuregardens jest dla mnie zadnym autorytetem co do roslin, bardzo slabej jakosci rosliny sprzedaja a opisy nie do konca zgadzaja sie z rzeczywistoscia. wiem, ze nic u nich na pewno nie kupie mimo, ze w ofercie maja interesujace mnie sadzonki piwoniowe. ale nie chce wydac kupy kasy za rosliny, ktore beda charlakami i padna w nazwie ma trojcierniowa - zakladam, ze sa. jutro obejrze z bliska drzewko osiedlowe i moge wydac osąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.06.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Wusia a daj jakiś namiar jak sie podwiązuje te fontannowe bo mój w takim tempie to mi świerka dogoni niedługo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2016 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Brazula znaczy ja swojemu to ten przewodnik co miał już w szkółce przywiązany bo był nisko szczepiony przywiązuję dalej i palik przedłużam żeby osiągnął planowaną przeze mnie wysokość czyli jakieś 2-2,5 metra co patrząc co robi osiągnie w tym roku;) a potem nie będę go podwiązywać tylko pozwolę mu opaść i żeby się na szerokość budował zdjęcia mogiem poglądowe jutro zrobić mój ma tendencję do opuszczania gałązek w dół więc bez "wyciągania" w górę bym już miała dywan na ziemi;) chociaż jedną czy dwie wypuścił takie że do nieba idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.06.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Muszę się swojemu przyjrzeć. Posadzony był jesienią zeszłego roku, w tym patrzyłam tylko, czy ruszy. Ruszył, więc trzeba się niem zająć. Rzeczywiście trochę go do góry podciągnę, ale bez przesady, a później, to już niech się zwiesza.Poproszę o instrukcję przycinania Leścimira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.06.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Tak wpadłam kontrolnie Widzę, że wszyscy w komplecie. Macham na koniec roku szkolnego i przed wakacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts