Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Nasz Domek - tak po prostu

wu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyczyśćcie ciasteczka!

Pięk ne nabytki! A co do fontannowca ... mój ma gałązki cały czas w dół, opadają wszystkie po osiągnięciu jakiejś (sobie tylko znanej) wielkości. Zrobię mu więcej zdjęć i pokażę to się powymądrzasz trochę, co mogę z nim wyczyniać!

zrób Brazunia popatrzymy i może coś się wymyśli, daj zbliżenie szczególnie "czubka" jakby go trzeba było postawić;) bo teraz pora idealna bo jeszcze w miarę miękkie przyrosty:) mój sam tu podniesie, tam opuści ale ja wredna podwiązuję mu do patyczka gałązkę, z której ma zrobiony przewodnik bo on go chce na dół opuścić ;) i póki podwiązuję to on ciągnie do góry i jak dolezie na 2-2,5 metra to dam mu spokój i niech płacze sobie po całości;)

czyściłam ciasteczka i co tylko i dalej ładuje na leżąco;(

a to mój prezencik "urodzinowy" ;) sosna drobnokwiatowa Fukai

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/roslinki%202016/20160626_073540_zpscvbplbme.jpg

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/roslinki%202016/20160626_073550_zps2qawztbn.jpg

a czemu wczesniej nie wrzucalas ;):cool:

trzykrotka superancka, a ta sosna tez fajna, taka zaczepista:yes: zdradz koszty:cool:

uswiadomilismy sobie dzis z Tarkowym ze czas nam sie kurczy, musimy powoli zaczac zamawiac farby, tapety, ostatecznie zdecydowac co do sprzetow i w koncu umowic sie na pomiary drzwi wewnetrznych - bedzie szal cial

qrcze wciaz nie ma przeceny na nasza sofe, kto wie czy w tym roku ja zakupimy - musze jszcze ponegocjowac. jak dla mnie moze juz byc po przeprowadzce zakupiona. i musze policzyc materialy kleje, płyty, cekole i inne duperszwance, do tego dac do wycinki sklejki, pozamawiac wozki by je zamonowac - zaczyna mnie to przerazac, qpa roboty przede mna a gdzie ogrod:rolleyes:

lampy zostawiam na po przeprowadzce

TAR-cia czysto z lenistwa:rotfl:

trzykrotka super jest całe lato kwitnie a cwana jak mało który badyl;) jak piciu nie dostanie to wszystkie kwiatki w pączkach trzyma:rotfl: jeszcze sobie białą i różową planuję zanabyć;)

sosna miodzio straśnie;) taki dziwak rośnie ma błękitno-stalowe igiełki starsze i te kremowe końcówki normalnie jak ją zobaczyłam to mi się taki chciejor załączył że bym się chyba pochorowała jak dziecko jak cukierka nie dadzą :lol: pani sobie zażyczyła 120 zapytałam uprzejmie ile ostatecznie no to jak dla stałego klienta ( sporo też już u niej wzięłam;) ) to 110 na dobry wzrost:rotfl: niby nie tanio ale jak popatrzyłam na aledrogo że za roczny szczep winszują sobie prawie 40 zł to mi się lepiej zrobiło:lol: ona wolno rośnie to patrząc na jej wielkość to ma z 4-5 lat

szał ale taki pozytywny, radosny, ekscytujący;)

Jak się już dorwałam do dziennika z roślinkami to mam kilka pytań, jeśli można oczywiście.

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/roslinki%202016/20160625_073430_zpsvw535joq.jpg

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/roslinki%202016/20160625_073440_zpshbpfbdml.jpg

Co rośnie pod modrzewiem??

I drugie pytanie o judaszowca.

Opisywany jest jako roślina słabo tolerująca mróz, jak jest u Ciebie?? Nie marznie??

Chabrowa trzykrotka położyła mnie na kolana, uwielbiam ten kolor i będzie dominował w moim nowym ogrodzie.

Brazula u nas też pięknie popadało:lol: na sosnę się napatrzeć nie mogę bo na końcóweczkach tych kremowych przyrostów jest zielone:lol:

Pusia trzykroitka ma piękny kolor takiego głębokiego chabru ciemniejsze niż na zdjęciach ale kompletnie bezobsługowa roślinka;) nie choruje, nic jej nie zjada:lol: pod modrzewiem rośnie fiołek motylkowaty, który kwitnie na biało i pięknie się rozsiewa i chwasty nie mają szans;) zdjęcie z netu dla zobrazowania jak kwitnie;) znalazłam ostatnio jeszcze takiego w niebieskie cętki i też zamierzam zakupić;)

http://images10.fotosik.pl/1457/4505c308e5e60933.jpg

mam poważne obawy czy cokolwiek z moich pieknych roslin i ciezkiej pracy zostalo u nowych wlascicieli :sick: jalowce skyrockety juz wylecialy (ponad 20 szt. pieknie wyprowadzonych i zdrowych) one na zime rudzieja i facet myslal, ze sa chore i wywalil:bash:ciekawe czy cos jeszcze sie ostalo, trawy wywala pewnie, bo chwasty ;):rolleyes:

Pusia trzykroitka ma piękny kolor takiego głębokiego chabru ciemniejsze niż na zdjęciach ale kompletnie bezobsługowa roślinka;) nie choruje, nic jej nie zjada:lol: pod modrzewiem rośnie fiołek motylkowaty, który kwitnie na biało i pięknie się rozsiewa i chwasty nie mają szans;) zdjęcie z netu dla zobrazowania jak kwitnie;) znalazłam ostatnio jeszcze takiego w niebieskie cętki i też zamierzam zakupić;)

http://images10.fotosik.pl/1457/4505c308e5e60933.jpg

Czyli dobrze myślałam, ze fiołek, tylko oczywiście nie mogłam odgadnąć koloru :)

Fioletowego mam pełno, natura sama go rozsiewa. Przed budową nalewkę z jego kwiatu robiłam :)