wu 15.11.2017 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 no skąd mam wiedzieć jak nie piekłaś a poważnie to tak czasem jest że się nie piecze bo nie ma po co jak u mamy wszyscy mieszkaliśmy to piekłam na okrągło bo szwagier łakomczuch straszny i ile było tyle zjadł a teraz głównie właśnie ciasta które albo znikają w locie albo mogą z 2-3 dni pobyć bez szkody dla smaku;) bo po kawałku i dosyć, ale wolę upiec i po rodzinie rozdać niż kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 i bede nieskromna ale uwielbiam moj sernik, na swieta robie 2 blachy i wszystko schodzi bo rodzina tez lubi i "na wynos" chce:cool: a ja im dozuje raz do roku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 dasz przepisa:lol: kocham namiętnie serniczki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Dzięki Wusia, bierę i będę próbować. Dam znać, czy nie poległam TAR, sernik dobry zrobić to duża sztuka. Podziel się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 zawsze wychodzi tylko dobrze wyrobić trzeba:lol: ja swoim planetarkiem wyrabiam 8 minutek i bajka jest:lol2: czekam na info z wypiekania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 dasz przepisa:lol: kocham namiętnie serniczki:lol2: Dzięki Wusia, bierę i będę próbować. Dam znać, czy nie poległam TAR, sernik dobry zrobić to duża sztuka. Podziel się wiedzą kiedys podawalam. ale ja na oko robie, caly sekret w olejku migdalowym, ktory robi specyficzny smak, efektu z innym smakiem po prostu nie bedzie a migdalowy idealnie na swieta sie wpisuje. no i polewa czekoladowa tez wlasnorecznie robiona. sernik z dodatkiem kaszy manny i budyniu taki sernik kojarzy mi sie z dziecinstwem, taki robila moja babcia, mama i ja. nie lubimy sernikow cytrynowych czy pomaranczowych - sa takie .... sklepowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 nie moge sie ruszac z jednej stony boczek okupuje Wicio, drugi Kastorek i jednym kocem jestesmy przykryci. a Kastorek caly czas baki puszcza:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 dawaj to na oko bo uduszę normalnie mam ślinotok:rotfl: mnie migdałowy olejek do wszystkiego pasuje zwłaszcza do maku i do bezików daję koca nie ruszaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Napisałaś chyba specjalnie, żeby apetytu narobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 jesooooo wusia, sernk jak sernik, ucierasz zoltka z cukrem i z wanilinowym, potem dodajesz letnia kasie, wszystko ucierasz az do bialosci, potem twarog (president jest najlepszy), potem lyzke lub dwie kaszy manny, 1,5 łyzki budyniu waniliowego / smietankowego, na koniec olejek, rodzynki i juz na sama koncowke ubite na sztywno bialka z cukierem. caly sekret w odpowiednim "trzachaniu" po dodaniu bialek i dlugosci ucierania pierwszych skladnikow - tego ci nie opisze, bo to musisz miec reke. na blaszke wczesniej posmarowana kasia i obsypana kasza manna ukladam herbatniki, na to mase serowa i do piekarnika, nie pytaj mnie ile pieke w temp.180 -200 st. bo robie to na czuja ale minimum godzine na pewno. po upieczeniu zostawiam ciasto w polotwartym piekarniku zeby łagodnie sie ulozylo i jak juz jest zimne robie polewe:kasia, cukier, łyzka wody i duzo kakao. smazę ja tak długo az sie wybłyszczy i bedzie gestosci miodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 a ile jajków i cukru:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 10 zółtek, kilo twarogu, szklanka cukru, 3/4 kostki kasi - tak mniej wiecej, bo u mnie to roznie zalezy ile mam twarogu kupionego cukru to musisz dac ile lubisz ja chyba nawet sypie wiecej niz szklanke bo lubimy slodki a nie kwasny sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 i ta masa serowa musi byc jak napowietrzona to wtedy na mur beton wyjdzie dobrze, to napowietrzenie musza zrobic bialka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 o i teraz mam jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 ale bialek daj mniej 7-8 max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Eh, kapiesz informacjami. Ja już sobie zapisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 spoko białka się zutylizuje w bezach:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Eh, kapiesz informacjami. Ja już sobie zapisałam nie kapie tylko se przypominam krok po kroku jak robie. marudy nie dosc ze im tajemnice mojej kuchni zdradzam to jeszcze jojcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.11.2017 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 nie jojczę tylko uściślam:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 qrde Kasiutek mial przed chwila maly wypadek i chyba mezaty pojedzie z nim na pogotowie,bo maly kiepsko wyglada. T, montowal lozko i juz zalozyl rame ale bez szczebelek i materaca. a Kasti wskoczyl, nie zdazylam go zatrzymac i nadzial sie brzuchem na rame wsporcza od stelaza potem wykopyrtnal i trachnal glowa. i az go oszolomilo. musi zle sie czuc bo poprosil na rece i nie chce zejsc, wzielam biede, ulozylam na kolanach i przykrylam kocem. na pewno jest w szoku i ma brzuszek obolaly. T. juz dzwoni do lekarza, ze przyjedzie. niestety pies jest slepy a lozko kojarzy to wskoczyl. czasem nie jestem w stanie ogarnac ich wszystkich:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.