Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monia ponad 13 arów :lol:

Glamcia no wiesz to pomówienie :o :lol: oczywiście jakby nie patrzeć weszłam jakieś 45 minut temu :-?

Wunia, to czym Ty się martwisz?? Jest gdzie sadzić :wink: :lol:

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no pewnie tak :lol: teraz mam inny problem :-? muszę wymyśleć jakieś ładne ułożenie skarp żeby obsypać domek i mieć ładne miejsce na ładne roślinki i nie zrujnować sie na mnóstwo ziemi :(
no pewnie tak :lol: teraz mam inny problem :-? muszę wymyśleć jakieś ładne ułożenie skarp żeby obsypać domek i mieć ładne miejsce na ładne roślinki i nie zrujnować sie na mnóstwo ziemi :(
uuuuuuuu, będzie cieżko :roll:

Też o tym myślałam, ale zrezygnowałam z pomysła :-? Za drogi gips :roll:

Teraz będę walczyć z trawnikiem :roll:

a nie możesz wykorzystać ziemi z wykopów na podniesienie skarp?

Kasia Ty widziałaś ile ja ziemi musiałabym nawieźć żeby to obsypać i nie zrobić sobie górki dla saneczkarzy :-? lekko pół metra na całość chyba szóstka w totka by mnie tylko ratowała :-? więc mam plan tylko mi estetyki brakuje :lol:
Kasia Ty widziałaś ile ja ziemi musiałabym nawieźć żeby to obsypać i nie zrobić sobie górki dla saneczkarzy :-? lekko pół metra na całość chyba szóstka w totka by mnie tylko ratowała :-? więc mam plan tylko mi estetyki brakuje :lol:
Wunia, no o czym ty do mnie rozmawiasz :D

Ja miałam różnicę między ulicą a końcem działki jakieś 120cm :D Teraz jest mniej więcej na tym samym poziomie. Fundamentu domu widać jakieś 50cm, a tarasu jeszcze więcej, prawie 80cm. Musze wysypac ziemię na trawnik, ale to będzie szlichta jedynie. MAJĄTEK wydaliśmy na ziemię do fundamentu domu i ze DWA MAJĄTKI na fundament tarasu.

Już lepiej nie wspominaj o tej ziemii :-?

no ja mam różnicy w tym miejscu gdzie dom 1 metr cenę ziemi to ja znam i dlatego nie mam zamiaru walić na całą działkę wiem co zrobić tylko teraz potrzebuję coby mi to ktoś ładnie rozrysował :lol:
Ja bym chętnie nawaliła na całą działkę - ale nieeeeee ma tak fajnie :) Ten metr pozabijałby moje 80 letnie drzewa... Więc muszę mieć górkę dla sanek - ale niedużą ...i wjazd do garażu na górce...ehh
znam ale to bolesny temat :(

a możesz zdradzić cenę za 1 wywrotkę?

to zależy jaka wywrotka i jaka ziemia: jakiś mały stra lichej ziemii to około 25-30zł po znajomości

Ciut lepsza ziemia, wywrotka z kamaza to około 50zł

Ile ten czarnoziem mnie będzie kosztował to nawet wolę nie wiedzieć

Kaśka to Ty mnie daj jak Bozie kocham namiary na taką taniochę :lol:
Trza szukac tam gdzie kopią wodociągi 8)

Sprawa ma się tak: oni muszą tą ziemię wywozic i płacić za wywózkę, więc zdarza się tak, że sami jeżdżą i szukają budów, żeby zamiast dopłacać zarobić. Mnie tak na ten przykład znaleźli

Ale ta za 25-30 to same kamienie były prawie :roll: Ale do fundamentów się nadawało.

znam ale to bolesny temat :(

a możesz zdradzić cenę za 1 wywrotkę?

to zależy jaka wywrotka i jaka ziemia: jakiś mały stra lichej ziemii to około 25-30zł po znajomości

Ciut lepsza ziemia, wywrotka z kamaza to około 50zł

Ile ten czarnoziem mnie będzie kosztował to nawet wolę nie wiedzieć

a nie napisałaś o jedno zero za mało??????? :o

Dziewczyny!! Ja pisze o takim badziewiu, że łoooooooooo :-? Prawie same kamienie.. Nie nadaje się na ziemię do nasadzeń. No i mówiłam, że po znajomości.

Ile kosztuje czarna, dobra ziemia w dużej wywrotce to pojęcia nie mam, ale pewnie zdecydowanie więcej :-?

z tym szukaniem to kiepsciutko bo mało kopią u nas :-? ja mam dostać namiara na 100 za gorszą 200 za ogrodową za wywrotkę to i tak nieźle bo już kupiłam 2 wywrotki po 250 :roll: