Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.... zgodnie z prawem ważny jest czas zgłoszenia usterki a nie jej usunięcia.... Budynek nie musi być objęty rękojmią w chwili jej usuwania...

.... po za tym jest też rękojmia na naprawy.... :wink:

no ja to wiem, ale chyba wole nie pytać co zrobisz jak nie daj Boże po pięciu latach Ci dalej nie przyjdą tego usunąć

hehehe :)

kochana ja pisze 2 max 3 pisma wzywające do usunięcia usterki :) a potem na podstwie KC

Art. 480

§ 1. W razie zwłoki dłużnika w wykonaniu zobowiązania czynienia, wierzyciel może, zachowując roszczenie o naprawienie szkody, żądać upoważnienia przez sąd do wykonania czynności na koszt dłużnika.

ide do sądu.... wszystko.

Dawno mnie tu nie bylo, nie dostawalam powiadomien :(

Odnosnie wpustu podlogowego wieksza wydajnosc ma ten systemu 125, ale punktowy i liniowy maja podobna wydajnosc.

Odnosnie chleba z maszynki, jedyny jego minus to ksztalt i ewentulne dziury po mieszadlach, ja zwykle mieszalam w maszynie a pieklam juz w piekarniku , wtedy mial fajna chrupiaca skorke jak sie go spryskiwalo w miedzyczasie.

Mozna piec w maszynie :) ja wole w piekarniku :) ta maszyna swietnie wyrabia ciasto wlasciwie nie ma mozliwosci zeby recznie tak wyrobic ciasto i podgrzewa, tak ze sobie ciasto fajnie rosnie. Ja swoja kupilam za 50zl to najlepiej wydane 50zl :) Robie w niej wszystkie drozdzowe ciasta i na pizze i na slodka drozdzowke.
uwielbiam drożdzowe, ale nigdy nie wiem co mi wyjdzie bo sypie co mam pod reką, a proporcje ustalam pod wpływem chwili, więc raz za suche, raz za mokre, albo za bardzo wyrośnie, albo za mało słodkie. :D
Mycha ja nie robię bo jakos tak mnie drożdżowe kocha że jak chcę zrobić pizzę na cienkim spodzie dam ciasta tyle co nic i cholera na wysokość połowy blachy rośnie :lol: :lol: :lol:
Mycha ja nie robię bo jakos tak mnie drożdżowe kocha że jak chcę zrobić pizzę na cienkim spodzie dam ciasta tyle co nic i cholera na wysokość połowy blachy rośnie :lol: :lol: :lol:

dawaj mniej drożdzy i cukru

Mocniej rozwalkuj :)

ciasto na pizze:

składniki

1 dkg drozdzy swiezych

1/2 lyzeczki cukru

1/2 szklanki wody

1 1/2 lyzki oliwki

1/3 lyzeczki soli

1 i 1/2 szklanki maki najlepiej grubszej czyli chlebowej (TYP 650)

1/2 lyzeczki tymianku

Ciasto:

Drozdze wsypac do letniej wody z cukrem, zostawic na 5 minut, az utworza sie pecherzyki, dodac pozostale skladniki i wyrobic az ciasto bedzie gladkie i elastyczne. Jesli sie klei dodac troche maki. Zostawic w cieple do wyrosniecia (okolo godziny lub do podwojenia objetosci).

Ciasto rozwalkowac, na ciasto nalozyc sos pozostawiajac brzegi wolne.

Mozna piec w maszynie :) ja wole w piekarniku :) ta maszyna swietnie wyrabia ciasto wlasciwie nie ma mozliwosci zeby recznie tak wyrobic ciasto i podgrzewa, tak ze sobie ciasto fajnie rosnie. Ja swoja kupilam za 50zl to najlepiej wydane 50zl :) Robie w niej wszystkie drozdzowe ciasta i na pizze i na slodka drozdzowke.

Mow szybko, jaka to firma. :)

Wusia, moze za krotko Ci rosnie. :roll:

Mocniej rozwalkuj :)

ciasto na pizze:

składniki

1 dkg drozdzy swiezych

1/2 lyzeczki cukru

1/2 szklanki wody

1 1/2 lyzki oliwki

1/3 lyzeczki soli

1 i 1/2 szklanki maki najlepiej grubszej czyli chlebowej (TYP 650)

1/2 lyzeczki tymianku

Ciasto:

Drozdze wsypac do letniej wody z cukrem, zostawic na 5 minut, az utworza sie pecherzyki, dodac pozostale skladniki i wyrobic az ciasto bedzie gladkie i elastyczne. Jesli sie klei dodac troche maki. Zostawic w cieple do wyrosniecia (okolo godziny lub do podwojenia objetosci).

Ciasto rozwalkowac, na ciasto nalozyc sos pozostawiajac brzegi wolne.

i co dalej piec przez ile i w jakiej temp?