78mysz 28.03.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 myśmy wczoraj z małzem sadzili thujki kuliste przed domem, zrobilismy opaskę żwirową z przodu chałupy i taki ogródeczek dla kwaśnolubnych 7 metrów na 2-2.5. Mamy juz 3 różaneczniki, kilka tawułek, które normalnie wna mrugnięcie okiem wypuszczały wczoraj listki, jakies płożące thujowate- i wogóle wielka improwizacja z desek budowlanych i krzywych płyt betonowych, ale i tak daje radość. Wogóle to wkurwu tylko troche wczoraj dostałam, bo woła nas sasiad do płotu i pyta co my tak rzeżbimy. No to mowimy, ze teren przygotowujemy troche pod trawe. A on dlaczego sie nie kostkujemy i kiedy brame, a my na to ze kasy brak to sie nie rzucamy z motyką na ksiezyc. A on w smiech ze my kasy nie mamy i ze wogole tu cała wies o nas trąbi, ze bogacze. Nikt nie pyta ile kredytu taki bogacz ma i czy na wczasy stać go zeby pojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 28.03.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 e Nitka wszystko to może lepiej nie no pomyslalam sobie o zywych trupach , to lepiej niech juz ta wiosna sobie pojdzie jak wszystko ma wyłazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.03.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mycha a bo to takie przekonanie pokutuje ze jak człowiek chałupę buduje to kasy jak lodu ma nikt własnie nie pyta czy kredyt czy nie i ile tego kredytu a Wy tak no jak się w ciagu roku wprowadziliście to macie sałaty jak u badylarza znaczy mnie się podoba klinkierowy płot no cóż z tego jak policzyliśmy to same slupki nawet jakby Marcin sam murował kupę kasy wiec pewnie będze taki łupany bo połowę tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 .. wiosna wiosna ... wszystko z ziemi wyłazi nie strasz tych, co już teściowe pogrzebali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 .. wiosna wiosna ... wszystko z ziemi wyłazi nie strasz tych, co już teściowe pogrzebali no co Wy chcecie dobra teściowa nie jest zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 nic nie wiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.03.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 A to w ogole jest takie cus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 nic nie wiem na ten temat Dobry wieczór Ja na ten temat to mogłabym ksiązkę napisać, ale szkoda mi na ten syf czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 28.03.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mycha a bo to takie przekonanie pokutuje ze jak człowiek chałupę buduje to kasy jak lodu ma nikt własnie nie pyta czy kredyt czy nie i ile tego kredytu a Wy tak no jak się w ciagu roku wprowadziliście to macie sałaty jak u badylarza znaczy mnie się podoba klinkierowy płot no cóż z tego jak policzyliśmy to same slupki nawet jakby Marcin sam murował kupę kasy wiec pewnie będze taki łupany bo połowę tańszy Ja mam guzik tego płotu, z 7 metrów raptem, ale bramę trzeba kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.03.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 pogubiłam się kto i czego nie wie na jaki temat ale fajnie ze jesteście Mycha 7 metrów z bramą czy bez ja mam frontu 23,5 metra i jakby nie było trochę materiału pójdzie na szczęście wypełnienie między słupkami czyli sztachetki już mam brama tez będzie drewniana to nie problem tylko kiedyś napęd do niej się kupi ale te słupki i podmówrówka trochę bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ja mam płotu od frontu jakieś 30m więc płot wygląda jak wygląda Zresztą, klinkier nigdy mi się nie podobał, więc uffffff było taniej. Jeśli chodzi o pieniądze i budowę domu to powiem pod prąd: MUSISZ miec jakąś kasę jak budujesz dom. Jedni mają mniej, inni więcej, jedni mają kredyt, drudzy budują X lat bez kredytu. Ale nawet mając kredyt musisz mieć kasę na jego spłatę. Innej opcji nie ma Dobra, włożyłam kij w mrowisko to spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.03.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 ale Kasia mnie chodziło o to że nie ma to jak bezinteresowna zawiść że ty budujesz a ja nie i nikt się nie zastanawia jakim kosztem tylko zazdraszcza nie patrzy że ty sobie flaki wypruwasz budując a on w tym czasie baluje tylko zazdraszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No to ja już mam docelową bramę przesuwną i furtkę. Brakuje jeszcze automatu do bramy, ale to z czasem. Płot zrobiłam z słupków i na razie z zielonej siatki, bo nie mam kasy na ten czas na przęsła. A ogrodzenia z samego przodu mam 37 metrów.... Więc troszkę A, że mamy dom koło lasu to i szkoda robić ciężkie murowane ogrodzenie, żeby od lasu się odgradzać... Aż szkoda by było.... Kasia masz racje z tą kasą... Jedni budują na kredyt... ale muszą być wypłacalni, bo by im bank nie dał kredytu... Inni nie biorą kredytu... bo.... z różnych powodów... I budują latami.... Ja też nie biorę kredytu i buduję za swoje, ale nie na wszystko będzie na dzień dzisiejszy..... Za to nie mam sresa o spłatę kredytu, że coś się stanie z pracą, ze zdrowiem.... Mąż rozchorował się w sierpniu b. poważnie... Sam pracuje... jeden miesiąc był w szpitalu, drugi chorował w domu... Z kąt wziąć na rachunki, bank, jedzenie....? W/g mnie w życiu jest różnie... i trzeba ryzyko zminimalizować do minimum.... Na wybudowanie i wykończenie domu dałam sobie czas na dwa-trzy lata. To chyba dobry czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 29.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 heloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 cześć wusia ...wbijam się tu ... aby osobiście Ci powiedzieć, że nie jesteś dziwna ... możesz mi wierzyć .. jesteś fajna i normalna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 dobry wieczór Arniczko no wiadomo że z kasą różnie bywa ale wiesz jak się tylko patrzy krzywo na sąsiada bo się sąsiad buduje i zagląda mu w kieszeń to nic dobrego z tego nie ma nie patrzy że Ty mieszkanie sprzedałaś że samochód musisz sprzedać tylko Ci powie jaka z Ciebie bamberucha bo chałupę wywaliłaś wielką cześć Dusiątko znowu zmykasz cześć Gwoździku taż dopiero u Siebie napisałeś żem dziwna a w to że normalna to nigdy nie uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 dobry wieczór Arniczko no wiadomo że z kasą różnie bywa ale wiesz jak się tylko patrzy krzywo na sąsiada bo się sąsiad buduje i zagląda mu w kieszeń to nic dobrego z tego nie ma nie patrzy że Ty mieszkanie sprzedałaś że samochód musisz sprzedać tylko Ci powie jaka z Ciebie bamberucha bo chałupę wywaliłaś wielką Masz racje.... I nie widzą jak zapierniczamy, jak sami dużo teraz robimy, jak nie byliśmy na wakacjach, a moje znajome to i na Krymie na delfinach i nad Bałtykiem na 3 tyg. były... a ja na budowie.... Ale ja będę mieć, a ich zazdrość zje.... Smacznego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.03.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 no własnie mnie o to chodzi że nikt nie patrzy ile sobie odmówić trzeba i zrezygnować z wielu rzeczy bo oni sobie na wczasy tu tam siam imprezka ciuchy a człowiek sobie odmawia bo przelicza a to by na kibelek starczyło a to na baterię ale zazdroscić najłatwiej taka polska mentalnosć jak to w smutnym kawale było Amerykanin wstaje rano patrzy a tu za płotem sąsiadowi sto krów przez noc przybyło i się modli - Panie Boże spraw żeby i mnie 100 krów przybyło Polak wstaje rano patrzy a tu za płotem sąsiadowi sto krów przez noc przybyło i się modli - Panie Boże spraw żeby jemu te 100 krów wyzdychało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 29.03.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 cześć Gwoździku taż dopiero u Siebie napisałeś żem dziwna ... ale tam żartowałem ... a tu piszę serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts