kakusek 22.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Tak Rockwoola a czy mniej roboty?Tyle samo ciecia 15 cm czy 18 cm Na druga warstwe damy 10 cm tez w rolce.Serce mnie boli ze tyle zniza sie e pomieszczenia ale albo cieplo /chlodno albo przestrzennie Teraz to bym pewnie dom z dwu spadowym dachem stawiala bo tej moj wykancza mnie psychicznie hihihi. Na sufit dajecie tyle samo co na skosy?Ja mam przewidziana taka sama grubosc czyli 18+ 10 ale stwierdzilam ze jak zabraknie welny (zamowilam przez neta) to domowie wtedy na skladzie 15 cm .Jesli wystarczy zostanie wg pierwotnych ustalen . U nas tez folia niby wysokoparoprzepuszczalna ale wlasnie sie dogrzebalam do jej parametrow i ma "tylko " 2000 .Szkoda ze nie bylam tak madra jak krylismy dach bo pewnie doplacilabym troche i przykryla membrana ktora ma blizej 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.01.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 roboty mniej Kakusku bo nie trzeba szurkować żeby szczelina została;) no ja mam dwuspadowy:rotfl: droga targów ustaliliśmy że na skosy dachu idzie 18 cm plus 10 na poddaszu użytkowym a na stryszku 18 plus 5 a na suficie pójdzie w sumie tylko 18 cm tylko my na drugą warstwę dajemy płyty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.01.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A zapomnialam o tym sznurowaniu-myslalam ze jak welna duzo wezsza to szczelina powstaje naturalnie wiec po kij to sznurowanie;) Mojemu wykonawcy jeden pieron-zrobi jak bede chciala -w sumie okazalo sie ze zrobilam mu przysluge My na stryszku nieuzytkowym dajemy tylko te 18 miedzy krokwie a na podloge 18+10 .Musze pomyslec czy faktycznie nie dolozyc tam jeszcze 5 cm (maz mnie udusi ) Tez myslalam zeby zamowic plyty ale nie doczytalam nigdzie czym roznia sie od welny w rolce a ze wykonawca powiedzial ze z plyt bedzie wiecej odpadow wiec stanelo na rolkowanej.Oj jakbym chciala zeby to wkoncu zaczelo przypominac dom a nie ciagla budowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.01.2011 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Z płyt więcej odpadów , ciekawe rzeczy prawi . A zakładał on te wełnę kiedyś sam , czy tylko słyszał o tym od kogoś ? p.s.te "tylko 2000" bez komentarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Fenix999 napisalam w cudzysłowiu bo wiem ze nie jest to malo ale sa membrany o wiekszej przepustowowosci . nie wiem czy moj wykonawca zakladal plyty -musialabym zapytac.Wiem jednak ze dal nam wolna reke i co bysmy kupili z tego by robil .Wspomnial tylko o tych odpadach a ja go posluchalam bo nie znalazlam nigdzie informacji w czym plyta ma przewage nad welna w rolce .Moze Ty mi to wytlumaczysz?-bede wdzieczna Wspomne ze wczesniejszy fachman z ktorym rozmawialam rowniez twierdzil ze z rolki byloby lepiej gdyz jest mniej laczen czyli potencjalnych mostkow cieplnych .Troche tego nie kumalam bo wg niego rozwija rolke w poprzek na calej dlugosci skosu.Byloby to mozliwe gdyby najpierw klad welne a potem robil stelaz ale to chyba awykonalne.W kazdym razie bedzie robil kto inny i jak pisala wcale nie naciskal na rolki-jest to moja decyzja ktora mozliwe ze jest bledna dlatego z checia wyslucham co masz do pwoiedzenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja tam nie jestem fachowcem, ale nasz 1950 kazał nam na skosy dachowe w stodole położyć w sumie 30 cm ocieplenia - i jesteśmy bardzo zadowoleni, że go posłuchaliśmy, różnica jest ogromna między tymi pokojami, a np. domkiem, gdzie jest tylko 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 DPS ja tez jestem za tym aby polozyc jak najwiecej zwlaszcza ze zalezy mi rowniez na tym aby w lecie bylo jak najchlodniej.Kwestia tylko czy faktycznie mozna przy membranie wysokoparoprzepuszczalnej klasc welne na styk z folia czy np zostawiac szczeline.Jak Wam to 1950 doradzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Kakusku ja tam fachowcem nie jestem ale tak mi wyszło że rozstaw rusztu pod karton-gips jest mniej więcej taki że to co odetniesz z płyty żeby miedzy ruszt włożyć mieści się w profilu aluminiowym i tam się to wkłada żeby w profilach mostków nie było a miedzy krokwie to i owszem lepsza mata z rolki bo się dobrze dopasowuje:) DPS-ia my w sumie będziemy mieć 28 cm więc powinno być dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.01.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 U nas specjalnej szczeliny nie robiliśmy, ale położone jest dośc luźno, żeby wełna była rozprężona, nie ściśnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Mogę nie w temacie wełny? Bo ja nawet nie pamiętam dobrze, jak to u nas jest zrobione. Chyba folia wysokoparoprzepuszczalna, 20 cm między krokwie (to na pewno) i jeszcze chyba 10 cm na krokwie w części mieszkalnej poddasza. A i tak, gdybym teraz decydowała, to NA PEWNO wylalibyśmy skosy i strop nad poddaszem zamiast robić drewnianą konstrukcję i kartongipsy. Niewygodne są jak cholera, niczego cięższego podwiesić nie można (np. worek do huśtania dla dzieci albo takie coś na zabawki). Bez sensu! W temacie palenia, to Braza dobrze wie, co o tym myślę. No ale jeżeli ktoś sam siebie truje, to PRAWIE tylko jego sprawa, ale że truje matkę dzieciom (albo dziecku) a czasem, o zgrozo, i to dziecko przy okazji, to już powinno być karalne. Takoż wraz z Depsią będę kibicowała bijącym. Mogę rytm podawać. I wnioskuję, żeby pracowali na akord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 zaraz zaraz wszyscy chcą nadzorować a bił kto będzie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A nikt się nie zgłosił?To ostatecznie ja mogę - zawszeć to parę kalorii się spali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 23.01.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Fenix999 napisalam w cudzysłowiu bo wiem ze nie jest to malo ale sa membrany o wiekszej przepustowowosci . nie wiem czy moj wykonawca zakladal plyty -musialabym zapytac.Wiem jednak ze dal nam wolna reke i co bysmy kupili z tego by robil .Wspomnial tylko o tych odpadach a ja go posluchalam bo nie znalazlam nigdzie informacji w czym plyta ma przewage nad welna w rolce .Moze Ty mi to wytlumaczysz?-bede wdzieczna Wspomne ze wczesniejszy fachman z ktorym rozmawialam rowniez twierdzil ze z rolki byloby lepiej gdyz jest mniej laczen czyli potencjalnych mostkow cieplnych .Troche tego nie kumalam bo wg niego rozwija rolke w poprzek na calej dlugosci skosu.Byloby to mozliwe gdyby najpierw klad welne a potem robil stelaz ale to chyba awykonalne.W kazdym razie bedzie robil kto inny i jak pisala wcale nie naciskal na rolki-jest to moja decyzja ktora mozliwe ze jest bledna dlatego z checia wyslucham co masz do pwoiedzenia w tym temacie A to teraz kumam o co mu chodzi . No faktycznie zmniejszy ilość rzekomych mostków . Rolka (ja używałem toprocka) ma metr szerokości , czyli na przeciętny skos wejdą dwie plus skrawek . Ja na przekładkę używałem rocktona , co ma szerokość 0,6 m . A wszelkie (no większość) skrawki zagospodarowałem w nieużytkowej części poddasza czyli na strychu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.01.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 zaraz zaraz wszyscy chcą nadzorować a bił kto będzie:P ja ...chętnie .... pałkami cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ooooo Gwoździku z Twoim talentem do bicia pałkami jesteś idealnym kandydatem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.01.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ... mów komu przywalić ... PS. cholera muszę uważać, bo ostatnio mnie bezsensownie zbanowano, sądząc, że komuś grożę :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 palaczom fajków;) ale to zgodne z aktualnym trendem prawnym:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.01.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 .... uuuu ... będzie trudno ... bo sam co jakiś czas jestem palaczem ... Ale jest wyjście ... zapytam tego palacza czy umie grać na perkusji ... jeżeli nie to w łeb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.01.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Gwoździk to Ty ode mnie dostaniesz po tyłku bez pytania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.01.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 .... boję się tylko osób z pałkami ... niestety .... jesteś niegroźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts