wu 13.06.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 z termoobiegiem 180-185 stopni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 ja bardzo chętnie, Kondzio skakałby z radości ale mąż ma uczulenie i nie cierpi kotów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 no to problem bo na nielubienie można zaradzić na alergię to już nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Cudniaste koty. A ta sierotka, to chłopczyk czy dziewczynka?To jeszcze powiedz, jak długo piec. Od jakiegoś czasu zaczęłam wierzyć w siebie i w to, że niektóre przepisy na ciasta dla bardzo opornych jestem w stanie pokonać. Na razie piekę tarty (to od dawna, ale głównie na słono obiadowe, więc nie uważałam ich za ciasta) i taki fajny keks z warzywami do barszczyku. Skoro już naumiałam się tarty, to i do kruchych ciasteczek się przyznałam i różne pierogi słone pieczone do barszczyku czasem robię ( z kruchego albo gotowego francuskiego). Kolejną kapitulację ogłosiłam, kiedy wyszła mi babka od koleżanki ze Środy. Z tego ciasta to i torty robiłam i placek z truskawkami. A masz może jakiś pomysł na taką białą nadziwkę do tarty pod truskawki? Bo ja upiekłam tartę, zrobiłam sernik na zimno z proszku, wrzuciłam na tartę, ułożyłam truskawki, zalałam tężejącą galaretką i było. ALe ten sernik na zimno to nie było tak całkiem to, o co chodziło. A sernika sama nie zrobię, bo nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Eeeeee tam Wusia.... jak dla mnie to skomplikowany jest ten przepis.... w cukierni to chociaż zakalców nie sprzedają.... A moje chłopaki mówią, że ich mama najlepsze na świecie zakalce piecze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 sierotka to chłopczyk:) piec to tak 40-45 minut generalnie żeby takie złociście-rumiane było:) nadziewkę do tarty pod truskawki to możesz zrobić- śmietana 30 % ubita ze śmietanfiksem i cukrem waniliowym- śmietana 30 % ubita i wymieszana z galaretką rozrobioną w połowie wody i już taką tężejącą - ale to nie będzie białe- budyń śmietankowy lub waniliowy ( 2 sztuki na pół litra mleka ) utarte z połową kostki masła - też nie będzie śnieżnobiałe;)- serek mascarpone też dobry będzie i biały;) a jak masz chęć na sernik dam Ci przepis też nie ma siły żeby się nie udał i prosty jest:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie ma siły??? Mnie nie wyjdzie! Nie ma siły, żeby wyszedł!I dzieki za rady w sprawie nadziwki! Spróbuję po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Agduś, .... , a cukierni obok Was nie ma????????????? Nooo i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiola ale z tego się nie da zrobić zakalca:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Aguś ale może jednak dam Ci przepis i sama sobie udowodnisz że wyjdzie co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiola ale z tego się nie da zrobić zakalca:rotfl: Wusia... zakalca to ja nawet zrobiłam z ciasta francuskiego gotowego , tego z biedronki czy lidla... takiego to podobno nie da się zepsuć.... A ja dałam radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 e tam o ile pamiętam to ciasta serwujesz i bez zakalca:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dawaj. A z cukiernią bieda. Jedna, która ma duży wybór, zupełnie mi nie odpowiada. No, jeszcze torty niektóre są dobre, ale ciastka obrzydliwe. A torty drogie. W innej są dobre ciasta, ale wybór niewielki - zawsze te same trzy. W kolejnej znów maleńkie ciasteczka, fikuśne i śliczne, ale drogie jak cholera i podejrzanie kolorowe. Zostają ciasta w folii ze spożywczego. Znaczy takie pieczone w prawdziwej piekarni i zapakowane w folię z terminem przydatności tygodniowym albo i lepiej. No i jeszcze są takie z półroczną przydatnością, ale to już nie są ciasta tylko wyrób fabryczny jak szafka na buty albo miska plastikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.06.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 jAnia wszystkie nie da rady została tylko jedna sierotka bez domu;) a ciasto to ono zasadniczo półkruche jest i dla leniwych;) więc jak leniwa jesteś to bierzesz: 50 dkg mąki 20-25 dkg cukru ( zleży od nadzienia - jak słodkie to mniej cukru ) 25 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka kostka Kasi ( 25 dkg ) zagniatasz wszystko razem, dzielisz na dwie części - jedna większa, większą uklepujesz na wysmarowanej blaszce takiej większej prostokątnej, na to dajesz nadzienie z gatunku co się nawinie;) truskawki, śliwki, wydrylowane wiśnie, jabłka, biały ser jak na sernik, dżem - cokolwiek, surowe owoce zawsze posypuję cukrem i na nadzienie tą mniejszą część ciasta tak skubiesz i rzucasz jak dużą posypkę na drożdżowym do pieca na jakieś 45 minut żeby było takie fajnie rumiane i gotowe;) tak dużo proszku do pieczenia ? Kociaki słodziaki, szczególnie jak śpią razem wtulone w siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.06.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 tak dużo proszku do pieczenia ? nooo:yes:. Tyle trzeba, żeby na pewno zakalec nie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.06.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wusia, kociaki- przecuda!!!Pilnuj ich jak oczka w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.06.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 super te kociaki wuska daj tez na tarte przepis ja znam superszybkie ciasto z owocami moge podrzuc przepis z ubijanych jajek w calosci -sekund 5 roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Markocia dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.06.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Lidzia już poprawiłam:oops: to tak jak ślepy po nocy pisze:( Anusia, Rasia i wszyscy co skopiowali fatalny przepis NIE 25 ŁYŻECZEK PROSZKU TYLKO 2 ŁYŻECZKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wunia raczej się domyślą no chyba że ruszą z produkcją hurtową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.