wu 10.07.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Neluś u mnie czy małosolne czy na zimę kiszone robi się zawsze w ten sam sposób:) bierzesz liście najlepiej czarnej porzeczki ( jak nie masz to może być z czerwonej ), wiśni, trochę korzenia chrzanu, kilka ząbków czosnku i trochę całych łodyg kopru, wrzucasz do gara i zalewasz wodą przy czym wodę na litry mierzysz bo na każdy litr wody dodajesz: 1 - do małosolnych 4 dkg soli 2 - na zimę 5 dkg soli sól dodajesz jak się to już zaczyna gotować, gotujesz ten wywar aż ma taki zielonkawy kolorek i jak spróbujesz to wyraźnie czuć smak i czosnku i chrzanu i pozostałego zielska:) ogóry do gara układasz jak większy gar to warstwami przekładasz baldaszkiem kopru, ząbkiem czosnku i kawałeczkiem chrzanu, jak mały to dajesz to na wierzch i zalewasz tą wrzącą zalewą przyciskasz i zostawiasz po dwóch dniach w ciepełku już można do gara zaglądać a do słoików tak samo tylko w każdy słoik po ząbku czosnku, kawałek chrzanu i trochę baldaszku koperku zalewasz wrzątkiem zakręcasz i zostawiasz w cieple, jak woda w słoikach zmętnieje tak dobrze to wynosisz do chłodnego żeby przerwać kiszenie ot cała filozofia;) i ogóry wiadomo ciasno układasz w słoikach:) cześć Anulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 10.07.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 To u mnie podobnie. Wielkie dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 A mnie te dodatkowe pachruście mocno zainteresowały - aż nie wiem czy nie spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.07.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Nitusia dzięki dodatkowemu zielsku są jędrne, twardziutkie i mają super smak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Słowo twardziutkie podziałałało jutro kisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.07.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 no wiedziałam czym Cię skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.07.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć! Zdrowaś wreszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.07.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Się melduję ja jeszcze daję liscie chrzanu, dużżżżżzzo lisci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.07.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 O, to cos dla mnie. Wlasnie mialam ochote zrobic sobie malosolne. Ale skad ja mam wziac te liscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.07.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 cześć DPS-iu no już w pracy:( Malcia liście toże git tylko trzeba je mieć u mnie chrzan nie rośnie a na straganie tylko korzenie chrzanu nabyć można Małgoś od zaprzyjaźnionego działkowca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.07.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Mimo wszystko lepiej pracowac niż chorować. Teraz już nie narzekaj, że pracujesz, bo sama widzisz - może być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.07.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 DPS-ia wiesz jakoś już wolałam czyszczenie migdałków z ropy uskuteczniane przez moją siorę jak robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A mnie te dodatkowe pachruście mocno zainteresowały - aż nie wiem czy nie spróbuje ?????????????? Co to takiego????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.07.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Małgoś od zaprzyjaźnionego działkowca;) Czyzbys mnie swatala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.07.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 a jest jakiś fajny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ?????????????? Co to takiego????????? Chyba o liście czarnej porzeczki chodziło cze wusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.07.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 cze Neluś jak kalafiorek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.07.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Hejka! Kalofiorek był pyszny A dzisiaj nazbierałam w moim warzywniaczku wielką michę fasolki szparagowej, pietruchy, marchewek (do tego ziemniaczki w kosteczkę, żeberka wędzone) i zrobiłam wielki gar zupki jarzynowej Normalnie, jestem z siebie dumna, bo pycha wyszło http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/n045.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.07.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Wiecie co... ja odkryłam, że sianie pietruszki, kopru i sadzenie pomidorów, to wcale nie jest takie straszne.... Będziemy powiększać grządkę w przyszłym roku.... A jak pachnie soja pietruszka i seler.... Mniaaaaammmmm... Duży odkrył dzisiaj , że mamy posadzone cz. porzeczki.... poszedł do krzaka wskazanego palcem.. i objadał się owockami z krzaczka..... Jak mu się to spodobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.07.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Nelcia normalnie mam ślinotok;) Wiola nie mów że porzeczki Duży nie poznaje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts