Arnika 01.08.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Braza z uwagi na Twoją konstrukcję fizyczną możesz z ogromną ja się muszę zadowolić dużą No i o konstrukcji sobie pogadały A miały o fasolce...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.08.2011 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Futrzaku a z czym mam naszykować teściowej te trochę słoiczków;) ...żeby pozostać w temacie konstrukcji... No wiesz Wusia, ja twojej Mamusi upodobań nie znam, ale zapewne wszelkiej konstrukcji słoiczki przyjęte zostaną z wdzięcznością i, co więcej, będą dowodem twego kulinarnego kunsztu i troski o podniebienie Jej syna. Uprzedzając twą odpowiedź: nie obawiaj się, że nie dasz rady - Mamusia na pewno chętnie udzieli ci teoretycznych wskazówek jak sporządzić słoiczki o najbardziej właściwej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.08.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Wiolcia toż to o fasolkę cały czas chodzi:lol: Yetuś o i widzisz mylisz się teściowa sie pyta jak coś zrobić dla mojej teściowej to ja bardzo cacy jestem chociaz nie wiem czemu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Oczywiście, że Arnika ma rację - zblanszować i do słoja, zapasteryzować w trochę słonej wodzie i - mniam! Przeterminowane są bardzo fuj, bardzo, koniecznie trzeba wywalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.08.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 fasolka w zamrażarce:) ogórki w słoikach:) buraczki ugotowane ale już ich utrzeć nie zdążyłam więc w lodówce wylądowały na jutro:rolleyes: jeszcze ze dwa dni takiego urlopu i mnie szlag trafi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Wusia toż to dopiero młoda godzinka była jak pisałaś, a Ty już poddałaś się z buraczkami??????????Niiiiieeeeeeeeeeee noooooo ja bym dokończyła i miała spokój..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.08.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Wiolcia ale ja mam jeszcze ciut ogórków na pikle;) i jutro jeszcze dokupię ogórków bo tych to mało będzie na całą zimę a jutro krew mam oddać to muszę być w formie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.08.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Aaaaa no chyba, że tak... a ta krew....Ja też myślę o ogórkach jeszcze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.08.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Yetuś o i widzisz mylisz się teściowa sie pyta jak coś zrobić(...) No proszę! A to z ciebie zdolna bestyja! (...)dla mojej teściowej to ja bardzo cacy jestem chociaz nie wiem czemu:rotfl: Może dlatego, że to "trochę" jej warzywek zagospodarowujesz ochoczo:rolleyes: ...a nie mówi już przypadkiem o kolejnym "trochę" do pogrzebania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 cześć czesć :D:D mam neta to wpadłam Ja z przetworów na zime robie tylko nalewki :D:D:D Reszte dostane od mamusi tudzież od ... mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Wiola nawet poszło szybko i bezboleśnie;) Yetuś ja to bym chętnie przyjęła jeszcze trochę ale nie ma aż tak dobrze ale w przypływie szaleństa kupiłam jeszcze 10 kilo ogórków:rotfl: Nitusia a tak w kwestii nalewki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 O matko, i ja w szaleństwie przetwórczym, dzisiaj były ogórki i grzyby, do tego jeszcze papryka i jeszcze gościowa prosto z Izraela nauczyła mnie robić pasztet z wątróbek kurzych... Ufff! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.08.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Zrobiłam 10 słoików ogórków kiszonych i z rozpędu 2 w curry i chwatit - chyba poczuję się gorsza ... ale tylko na moment!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 eeeeeeeeeeeee Brazula ja juz miałam 25 z tych od teściowej i jeszcze z 20 tych kupionych:lol: DPS-ia jak się robi taki pasztet:) jak Ty mi wszystkie grzyby z lasu wyniesiesz to ja nie wiem co Ci zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 hej Wunia, jak urlopik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Anusia póki co bardzo męczący;) przetwórstwo mnie wykańcza:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.08.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 przetwórstwo fajna rzecz, szczególnie jak się chce zagłuszyć to, co się dzieje wokół () ja też wusiu, jadę z tym koksem, wczoraj zaprawiałam mirabelki, ale to na kompoty więc szybko poszło, choć i tak skończyłam po 2 w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.08.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 fasolka w zamrażarce:) ogórki w słoikach:) buraczki ugotowane ale już ich utrzeć nie zdążyłam więc w lodówce wylądowały na jutro:rolleyes: jeszcze ze dwa dni takiego urlopu i mnie szlag trafi:( Jakby powiedział mój Młody... I frytki do tego? Wuśka szalejesz na TYM URLOPIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.08.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja nie robie zadnych przetworow, ogorki dostaje od dzadka, salatke ogorkowa od tesciowej, fasolke od mamy, kompotow nie pijamy prowalam konfitury robic kiedys ale wole kupne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja nie wyniosę z lasu, ale jak inni, to nie wiem. W razie czego nauczę Cię wtedy robić ten pasztet z wątróbek, bardzo dobry jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts