Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bracie w niedoli ja Cię za to świetnie rozumiem;) ja nie potrafię po prostu oddychać ustami i jak mam katar to się duszę:(

JO TYŻ TAK NIESTETY FABRYCZNIE MAM...:(

No przecież są krople do nosa! Nie wyobrażam sobie już przeżycia kataru bez nich! Są też tabletki, które ponoć działają tak samo - jeżeli nie lubisz kropli. Taż bez nich to czysty masochizm jest!

Na mnie nic nie działa... buuuuu

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czosnek działa. :cool:

Bierze się jeden dzień wolnego, żre się maleńki kawałek ząbka czosnku nawet co pół godziny, dbając, żeby aromat upojny dobrze się rozszedł po gębie i po nosie.

Cały ten dzień RZETELNIE siedzi się pod kołdrą.

Następnego dnia rano jest się zdrowym. O!

Słuchajcie, dlaczego te wszystkie piękne polskie literki z nicków: ś, ź, ć i tem podobne gdzieś sobie polazły????

A ja za to przylazłam ...

dzięki Małgoś załapałaś się;)

Osia aczkolwiek o minutkę spóźniona;) i tak byłaś najbliżej ze wszystkich:rotfl: a co do kataru to rąbnęłam Młodemu krople ziołowe do wypijania na oczyszczenie zatok i kurcze o dziwo działa:rotfl:

DPS-ia ale jak trza do tyry iść:( to trudno się czosnkiem kurować;)

Brazula no też się zastanawiam kaj polazły te literki;) ale fajnie żeś Ty przyszedła;)

Czosnek działa. :cool:

Bierze się jeden dzień wolnego, żre się maleńki kawałek ząbka czosnku nawet co pół godziny, dbając, żeby aromat upojny dobrze się rozszedł po gębie i po nosie.

Cały ten dzień RZETELNIE siedzi się pod kołdrą.

Następnego dnia rano jest się zdrowym. O!

:p

Znaczy lekarz był prywatny?

Moja koleżanka pilnie potrzebuje iść z dzieckiem do dermatologa. I co? I dżówno!!! Dermatologom państwowym skończyły się kontrakty na ten rok, więc może się cmoknąć! Ywentualnie iść prywatnie - 100 zł za wejście. Ywentualnie sprać dziecko, że choruje w grudniu, jakby nie mogło w styczniu! Oczywiście może poczekać do stycznia (albo i dłużej, bo pewnie na styczeń zaczęli rejestrować, kiedy się tylko kontrakty pokończyły). Wtedy dermatolog powie, że to zastarzała sprawa i on leczyć nie będzie, jak to powiedział siostrze koleżanki, kiedy do niego trafiła po dwóch miesiącach oczekiwania.

Jedno, co im sprawnie idzie, to ściąganie składek zdrowotnych od pracujących.

nie Aguś - swoją drogą literkę Ci oddali;) - lekarz był jak najbardziej NFZ-owy jeno apteka tyle wydoiła:(

a co do lekarzy specjalistów no to cóż jak nie zapłacisz to czekasz:( Arnika kupę czasu czekała na kardiologa ja zapłaciłam stówę i miałam wizytę za 3 dni:( wcale mnie nie cieszyło rozstanie z nią znaczy stówą ale święty spokój i diagnoza w pewnym sensie były tego warte:rolleyes: ale do białej gorączki mnie doprowadza jak widzę ile zgarniają mi składki na ubezpieczenie zdrowotne - spokojnie by starczyło na co najmniej dwie prywatne wizyty - a na nie trzeba wyjąć dodatkowo z kieszeni:mad:

Teraz to sprawnie im pójdzie wykończenie co starszych i uboższych, bo będą celowo źle wypisywać recepty, co poskutkuje tym, że nie będą refundowane.

Nie wiem, jak mozna takim bydlakiem byc, żeby na plecach chorych ludzi, tych najbiedniejszych (ci bogatsi powku..wiają sie i kupią za 100%) załatwiac swoje sprawy.

To jest nieprawdopodobne, ja tego nie rozumiem.

Kim trzeba byc, żeby w ogóle na taki pomysł wpaść?!

no cóż DPS-ia taka polityka naszego prozdrowotnego państwa prosty przykład z dzisiaj kupowałam małżowi lek, wcześniej opakowanie było 28 kapsułek i był refundowany i dla chorych przewlekle, producent zmienił sobie z 28 na 98 i dooopa takie opakowanie już nie jest refundowane i płać 100 % jedyne co mnie uchroniło od rzucania piętrowym mięchem w aptece był fakt że cena nieco ponad 30 zł a leku na ponad 3 miechy ale ile takich miksów zrobią z lekami o znacznie wyższej cenie:mad:

A my biedne robaczki możemy co najwyżej mięchem porzucać i powkurzać się, co zresztą prowadzi nas prościutko do dołka. Bo w sumie to, na kogo zagłosujemy, nie ma najmniejszego znaczenia w tym wypadku. Z pustego i Salomon nie naleje, a po zapełnieniu innych naczyń, to akurat zawsze zostaje pustawe.

Nawet nie zauważyłam zwrotu literki!

Wusia... Tyś ze sobą była, czy z małżem? Bo nie doczytałam...

A ja czekam tak długo cierpliwie, bo wydaje mi się , że nic mi nie jest.... A diagnostyka rozpoczęta a kiedy będę miała doplera to bóg wie... nie ma zapisów... holter na 8 marca mam... dopiero zapisać się mam do kardiologa...

A przytomność straciłam noo już ponad rok temu...

Nieźle.....

Jakbym wiedziała, czuła się źle, coś mi dokuczało, dolegało... to już dawno bym była u prywatnego...

Wusia... ja Emilowi cały czas sponsoruje w sumie dość drogie leki... jedno op 28 tabletek ponad 50zł... potrzebuje ponad dwa na miesiąc... I tak od kilku lat... a to nie jedyne jego leki.... Nie wspomnę o suplementach i witaminach....

Teraz chodzimy na terapię do psychologa... prywatnie, bo na NFZ nie ma i nie będzie... jedynie 100zł za godzinę... jak na razie dwa razy w tyg... Dostałam wreszcie kasę z 1%... ale to starczy tylko, albo aż na dwa miesiące 2X w tyg... a gdzie reszta... dobrze, że chociaż mamy ten 1%..., że państwo nie wpadło na pomysł i nam go nie zabrało....

Szkoda gadać....

A jak Ci dobrze, źle, chora jesteś jeszcze, jak Piotruś?

Wiolcia ze sobą byłam:( ale wiadomo z serduchem żartów nie ma więc wolałam się upewnić że szlag mnie nie trafi w krótkim czasie;) wierz mi dla mnie ta stówa to też był duży wydatek ale zaoszczędziłam za to na lekach później;)

chora jestem, Piotruś na szczęście zdrowieje:)