rasia 22.12.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=kartkawitecznonoworoczn.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 dzięki DPS-iu i Rasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Wusia wlasnie skonczylam tyrac w kuchni ... na dzisiaj skonczylam Lece z nog i nie mam juz sily skrobac przepis (a mam go tylko w glowie ). Moze jutro dam rade, chociaz cholewcia nie wiem bo ranek jak zwykle mam na silowni (do biesiadowanie sie przygotowuje) , a potem jade na lotnisko odebrac gosci a zaraz potem na Centralny po kolejnych ... Wiadomo, ze przed Swietami mamy tutaj takie korki, ze nie wiem jak sie czasowy pouwijam Z kulebiakiem na Wigilie pojdzie Ci latwiej niz z kruchymi Jak potrafisz zrobic ciasto drozdzowe (do kulebiakow bez cukru ) i dobra kapuste z prawdziwkami, to nie ma nic prostszego jak polaczenie jednego z drugim w formie zgrabnych kulebiaczkow Ja robie nie za duze, aby nie zapchac sie nimi pod korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 jaaaaaaaaaaaasne a jak taki kulebiaczek wygląda:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 22.12.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://img803.imageshack.us/img803/1193/kartka.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 jaaaaaaaaaaaasne a jak taki kulebiaczek wygląda:P niektorzy kulebiaki robia w formie takiej jakby rolady (zawijanca). Ale dla mnie to nie kulebiak Ja robie podobnego do tego http://pszczolkowegotowanie.blox.pl/resource/IMG_2541.JPG Z tym, ze nie wykanczam brzegow jak w pierogu, ale brzegi dociskam widelcem i tworzy sie taka ladna, plaska falbanka. No i daje wiecej farszu, bo my lubimy kapusciano-prawdziwkowy farsz Kulebiak mozna tez napchac lososiem i szpinakiem, mielonym miesem i czym tam sie chce. Proste do zrobienia, a calkiem efektownie i pysznie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 mniam pycha a daj proporcje farszu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 0,5 kg kapusty kiszonej (ale pysznej, kwaszonej naturalnie a nie na occie) 2 - 3 garscie suszonych grzybow (lepiej grzybow wiecej niz mniej)1 duza cebulaprzyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 mniam oj chyba mnie skusiłaś a ciasto jak robisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 jak proste drozdzowe: 500 - 600 g maki3 jaja200 - 250 ml mleka15 g drozdzy solodrobina cukru do zaczynybialko do posmarowania kulebiakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ech no i po co mi było pytać pewnie jutro będę robić a ile je pieczesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ech no i po co mi było pytać pewnie jutro będę robić a ile je pieczesz;) piekarnik na 165-170 st, bez termoobiegu, ale z tzw. pieczeniem ciasta/chleba drozdzowego do zarumienienia. Wypiekam na oko , ale sadze ze ok. 40 min. Wusia trzymam kciuki za powodzenie akcji Buziaki a ja lece do lozka, bo normalnie slaniam sie na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.12.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 dzięki Ambercia jutro ja się będę słaniać na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.12.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Co Wy tyle tego wszystkiego i od tylu dni przygotowujecie?Ja jeszcze nie zaczęłam......plan na jutro... popiec ciasto/ta, schab, zrobić kapusty... ot... całe szykowanie... trochę zakupów , to czego dziś nie kupiłam... zajechać na cmentarz... posprzątać dom...W wigilię zupa, łazanki fasola... ot.. znów wszystko.... Po południu kolacja wcześniej poprzywozić dziadków teściów... Po kolacji ich odwieźć... I po wigilii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.12.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Dużo uśmiechu, siły i wytrwałości w dążeniu do celu, sukcesów w pracy, tylko słonecznych dni, przyjaźni, miłości i wielu buziaków życzą Ania Tomek i Okruszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 23.12.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://i40.tinypic.com/2gvof0k.jpg życzy Sipatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.12.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.12.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.12.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.12.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 http://www.boze-narodzenie.1az.pl/wp-content/uploads/2011/08/szklana_choinka-300x225.jpg Spokoju i radości,tylko miłych gości!Smacznej Wigilii i całusów moc- w tę najpiękniejszą w roku noc!Szczęścia kilogramów,ze śniegu bałwanów!Życzliwych ludzi wokół,żadnej łezki w oku,Przyjaciół jakich mało.Przez życie idźcie śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.