zielonooka 31.07.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Gabryjella - a gdzie spisz Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabryjella 02.08.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Obok pod warunkiem, że sucz chce ze mną spać, bo odkąd przeniosłam jej ponton z przedpokoju do mnie, obok łóżka wyniosła się na niego i rzadko wchodzi na górę, szczególnie jak jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.08.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Nie mogłam się oprzeć ...moje po okresie adaptacji śpią zgodnie jak to pies z kotem obok mojego łóżka w sypialni : http://images32.fotosik.pl/333/14baeb7f10bc4462med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.08.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 To moj Pablis jak byl malutki. Teraz spi tak samo , tylko nozki na mnie zaklada , bo ciasno http://img511.imageshack.us/img511/720/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzuf2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 04.08.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Panna wygodna:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/G7QANvM9CnYDOYrfqX.jpg Rudy w kocięctwie:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/VDMIVAwg4dNUjmgPnB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/Wet2bvNHCRElJd0AyX.jpg Rudy obecnie:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/6p7lc7mILo47MbDMqX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/j3qPo7PJFd22zbH3bX.jpg No i komplet niezdecydowany -wstawac, czy spać dalej: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/dvOccVkTuao5ZyE3dB.jpg Zielonooka, zdjęcia są spore powierzchniwo, ale lekkie w sensie kB, mam nadzieje ze OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 04.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 a tak Norka wykorzystuje Miśka: Ha, ha, ha! Superanckie zdjecie, to cwaniara I jak zerka, czy jej poduszka nie ucieknie! Dla mnie na razie namber-łan-we-wontku! Bo że koty to cwaniaki i zawsze wykorzystaja do spania wszystko co sie da, to wiadomo Sonieczkio, słodko łapki złożył Twój kocio! No niesamowite są Wasze zwierzaki, miło pooglądac takie zdjęcia w ten parszywy poniedziałek Zielonnoko, swietny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.08.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Zielony Listku - miło mi, że fotka Ci się podobała Norka zawsze lubi spać koło, na Miśku Ona po prostu go kocha Twój rudzielec jest piękny (takiego chciałam a wzięliśmy czarnuszka prążkowanego). Ile ma wiosen i ile waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.08.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 zielony-listku - bardzo ok i wizualnie (i rozmiarowo ) ps. skad masz mojego rudego kota?:) (mowie o fotkach z mlodosci:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.08.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Twój rudzielec jest piękny (takiego chciałam a wzięliśmy czarnuszka prążkowanego). Ile ma wiosen i ile waży? Dzieki, to trzylatek, prawdziwy mainecoon. Ale skąd swięty Mikołaj wiedział, że o takim marzę ? Teraz waży 9,5 kg. Tylko straszliwy tchórz z niego Ale na kilogramy to mam cały czas ponad dwa razy więcej owczarków niemieckich, 45 kilo owczarków (sztuk 1), a 18 kilo kotów (sztuk 3). I jeszcze mam 35 kilo czarnego wariactwa (sztuk 1 - mówią, że to tez pies jest, ale ja nie wierzę ps. skad masz mojego rudego kota? (mowie o fotkach z mlodosci:))? Ha, ha. Myslałaś zielonooka, że Twój kotek jest wyjątkowy i niepowtarzalny? Tez tak kiedyś myslałam . Dopóki nie poszłam na wystawę kotów - normalnie co czwarta klatka to małe rude mainecoony (wysyp jakis czy co). Każdy - no wypisz wymaluj jak nasze Pamiętam, że Twój to nie mainecoon, ale futerko ma takie troche puchate, prawda? Z tym klonowaniem to chyba nauka poszła duzo dalej niż mówią w telewizorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.08.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Moj jest "europejczyk" ale jakis pers albo maine maczał hm... palce w jego wyprodukowaniu Na pewno nie ma takiego futra jak Twoj rudzielec ale fotki jak był mały i chyba ma krotsze futerko - to juz b. podobne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.08.2008 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No sama zobacz : Twoje: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/Wet2bvNHCRElJd0AyX.jpg Moje: http://images29.fotosik.pl/230/192e4a83a6392d2a.jpg :) ps. widze różnice! skarpety białe mój ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.08.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No sama zobacz : I jeszcze się podobnie usmiechają ps. widze różnice! skarpety białe mój ma Bo mój do spania zdejmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.08.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ps. widze różnice! skarpety białe mój ma Bo mój do spania zdejmuje Hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.08.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Twój rudzielec jest piękny (takiego chciałam a wzięliśmy czarnuszka prążkowanego). Ile ma wiosen i ile waży? Dzieki, to trzylatek, prawdziwy mainecoon. Ale skąd swięty Mikołaj wiedział, że o takim marzę ? Teraz waży 9,5 kg. Tylko straszliwy tchórz z niego Ale na kilogramy to mam cały czas ponad dwa razy więcej owczarków niemieckich, 45 kilo owczarków (sztuk 1), a 18 kilo kotów (sztuk 3). I jeszcze mam 35 kilo czarnego wariactwa (sztuk 1 - mówią, że to tez pies jest, ale ja nie wierzę mój ma ponad rok i waży tylko 7 kg a tak chciałam, żeby był duży. Może jeszcze troszkę urośnie i przytyje ps. skad masz mojego rudego kota? (mowie o fotkach z mlodosci:))? Ha, ha. Myslałaś zielonooka, że Twój kotek jest wyjątkowy i niepowtarzalny? Tez tak kiedyś myslałam . Dopóki nie poszłam na wystawę kotów - normalnie co czwarta klatka to małe rude mainecoony (wysyp jakis czy co). Każdy - no wypisz wymaluj jak nasze jak ja byłam na wystawie to rudzielców było może tak ze 3 sztuki i wszystkie już zamówione i tak wzięliśmy czarnuszka jeszcze jedno pytanie: czy Twojemu rudzielcowi robią się kołtunki pod paszkami i przy tylnych łapkach. U mojego ostatnio co chwila jakieś kołtunki wynadjuę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 06.08.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 mój ma ponad rok i waży tylko 7 kg a tak chciałam, żeby był duży. Może jeszcze troszkę urośnie i przytyje Maluszku, mój przez dwa lata doszedł do osmiu kilo - tak jak Twój początkowo nie byl wcale ciężki. Dopiero ostatnio trochę "przytył" i zrobil sie większy. Bo on generalnie był długi i puchaty, ale taki szczupak. A Twój na wielkość jak? Bo Twoj chyba cały czas jeszcze rośnie, dopiero potem zacznie nabierac masy. Wydaje mi sie, że koty duzych ras dłużej dojrzewaja po prostu. jak ja byłam na wystawie to rudzielców było może tak ze 3 sztuki i wszystkie już zamówione i tak wzięliśmy czarnuszka Na wystawie, na której wpadłam na pomysł posiadania mainecoona, to tez rudych nie było, głównie tabby i szczerze mówiąc tabby mi sie bardzo podobają. Zreszta mnie sie wszystkie kolory podobają, no wszystkie śliczne są To moje chciejstwo to tak kilka lat trwało. Znajomi mieli dachowca rudego, puchatego, i ja w międzyczasie kilka razy powtarzałam, że chciałabym takiego rudego puchacza, no na zasadzie zachwytu wielkiego po prostu. No i moj chłopak sobie zakodował, że mańkut ma byc koniecznie rudy. Przed choinką podobno rudych na lekarstwo, hodowcy mówili że nie pora na rude teraz (???) i dopiero pod Krakowem znalazl miot z odbiorem w styczniu. Dlatego mam rudego I przekonana byłam, że to taka rzadkość jest. Ale jak juz go miałam i latem poszłam na wystawę (bez mojego kota, bo on by chyba zawału dostał jakbym go wystawiała) - to rudych było zatrzęsienie! czy Twojemu rudzielcowi robią się kołtunki pod paszkami i przy tylnych łapkach. U mojego ostatnio co chwila jakieś kołtunki wynadjuę Tak, do niedawna miałam z tym problemy, ale jakos od kilku miesięcy jest spokój, nic sie nie dzieje, sama nie wiem skąd ta zmiana. Może z wiekiem sie uspokoił - mniej biega, a więcej dba o siebie Kołtunki mu się robiły na brzuszku i tylnych łapkach, musiałam rozczesywać. Mój akurat uwielbia czesanie, sam sie nadstawia . Poza tym żwirek mu sie przylepiał na portkach (na tylnych łapkach z tyłu). Nie wiem, co pomogło, czy zmiana żwirku na grubszy (uzywam Benka Persa), czy on sobie jakoś lepiej radzi. Wolałabym uzywac sylikonowego, ale moje koty go nie lubia Teraz w zasadzie to nawet jak go długo nie czeszę (wręcz kilka tygodni), to futerko jest OK. Czeszemy się dla przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 mój ma ponad rok i waży tylko 7 kg a tak chciałam, żeby był duży. Może jeszcze troszkę urośnie i przytyje Maluszku, mój przez dwa lata doszedł do osmiu kilo - tak jak Twój początkowo nie byl wcale ciężki. Dopiero ostatnio trochę "przytył" i zrobil sie większy. Bo on generalnie był długi i puchaty, ale taki szczupak. A Twój na wielkość jak? Bo Twoj chyba cały czas jeszcze rośnie, dopiero potem zacznie nabierac masy. Wydaje mi sie, że koty duzych ras dłużej dojrzewaja po prostu. Ogólnie duży jest tzn. długi i wysoki tylko taki szczuplak. Puchaty jest Jak go braliśmy to wtedy jego tatuś (miał wtedy ponad rok) ważył ok. 10 kg - ogrooooooomny był Myślałam, że nasz też tak powinien mieć - ale widocznie trzeba poczekać to może jeszcze urośnie. Chociaż z drugiej strony może lepiej niech już taki zostanie bo już teraz na biurku nie mam miejsca jak się na nim rozłoży jak ja byłam na wystawie to rudzielców było może tak ze 3 sztuki i wszystkie już zamówione i tak wzięliśmy czarnuszka Na wystawie, na której wpadłam na pomysł posiadania mainecoona, to tez rudych nie było, głównie tabby i szczerze mówiąc tabby mi sie bardzo podobają. Zreszta mnie sie wszystkie kolory podobają, no wszystkie śliczne są To moje chciejstwo to tak kilka lat trwało. Znajomi mieli dachowca rudego, puchatego, i ja w międzyczasie kilka razy powtarzałam, że chciałabym takiego rudego puchacza, no na zasadzie zachwytu wielkiego po prostu. No i moj chłopak sobie zakodował, że mańkut ma byc koniecznie rudy. Przed choinką podobno rudych na lekarstwo, hodowcy mówili że nie pora na rude teraz (???) i dopiero pod Krakowem znalazl miot z odbiorem w styczniu. Dlatego mam rudego I przekonana byłam, że to taka rzadkość jest. Ale jak juz go miałam i latem poszłam na wystawę (bez mojego kota, bo on by chyba zawału dostał jakbym go wystawiała) - to rudych było zatrzęsienie! ja mam tabby i gdybym koty kupowała rozważnie tzn. szukała odpowiedniej hodowli to byłyby rudzielec Ale ja chodzę na wystawy i wychodzę z kotami Teraz mam zakaz chodzenia na wystawy. czy Twojemu rudzielcowi robią się kołtunki pod paszkami i przy tylnych łapkach. U mojego ostatnio co chwila jakieś kołtunki wynadjuę Tak, do niedawna miałam z tym problemy, ale jakos od kilku miesięcy jest spokój, nic sie nie dzieje, sama nie wiem skąd ta zmiana. Może z wiekiem sie uspokoił - mniej biega, a więcej dba o siebie Kołtunki mu się robiły na brzuszku i tylnych łapkach, musiałam rozczesywać. Mój akurat uwielbia czesanie, sam sie nadstawia . Poza tym żwirek mu sie przylepiał na portkach (na tylnych łapkach z tyłu). Nie wiem, co pomogło, czy zmiana żwirku na grubszy (uzywam Benka Persa), czy on sobie jakoś lepiej radzi. Wolałabym uzywac sylikonowego, ale moje koty go nie lubia Teraz w zasadzie to nawet jak go długo nie czeszę (wręcz kilka tygodni), to futerko jest OK. Czeszemy się dla przyjemności mój też lubi czesanko - zwłaszcza pod paszkami nadstawia się jak głupi no własnie przy tych portkach mu się te kołtunki robią a tam bardzo nie lubi jak się go dotyka. Żwirek też mu się troszkę przylepia do portek - używam takiego: Cat`s Best Nature Gold (jest niby dla długowłosych kotów). Przy benku roznosił żwirek po cłaym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 08.08.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Tysio śpi tak: (dobrze, ze nie chrapie ) http://images33.fotosik.pl/347/e67d975d3332cc31med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.08.2008 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 maluszek i zielony_listek - do kazdego tak dlugasnego tekstu obowiazkowo fota spiacego zwierzaka~!!!! Bo beda kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.08.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 http://images28.fotosik.pl/162/613c80f752e97c8b.jpg cała rodzina się śmiała - "on śpi jak człowiek" super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 11.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 maluszek i zielony_listek - do kazdego tak dlugasnego tekstu obowiazkowo fota spiacego zwierzaka~!!!! Bo beda kary Sorki za off-topic, juz przeszłysmy na priv. Jako rekompensata - rudy probuje sie ułożyc do snu w ulubionej pozycji mojego owczara A owczar nie może zasnąc, bo go mały rozprasza http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/67SLCYoKxqBZpkCCIX.jpg I jeszcze poduszkowiec parapetowy: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/KSY6sXCazXmMC79SqX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts