anka1719503716 26.07.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Czy i kiedy można przesadzać klona palmowego.Gdzie najlepiej się czuje?Proszę o radę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 27.07.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Równiez chętnie poczytam na temat klonu palmowego nasz niestety troszkę usechł przez to, a reklamowano go w hurtowni jako roślinę nie wymagającą zbyt częstego podlewania i pielęgnacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Akurat klon palmowy wymaga gleby lekko wilgotnej, lekko kwaśnej, osłoniętego stanowiska i lekkiego półcienia.To bardzo wymagające drzewko, cięzko znoszacy zimy w naszym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka1719503716 27.07.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Mój klon co roku wypuszcza nowe gałęzie od korzenia, bo po każdej zimie stare gałęzie są uschnięte i muszę je usuwać, dlatego zawsze jest tej samej wielkości.Ma około metra wysokości i prawie leży na ziemi, jest bardzo wiotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 28.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mnie klon usechł pod 2 latach, mimo, że go owijałam i był w osłoniętym miejscu... U sąsiada podobnie: był piękny, w 3-cim roku usechł (po zimie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.07.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Ja swojego wsadziłam w tym roku na wiosnę i siedział tak dwa miesiące, nie wypuszczając ani jednego listka. W końcu wszystkie listki uschły. Jakieś trzy tygodnie temu przesadziłam go w miejsce bardziej zacienione i ... właśnie wypuścił mnóstwo nowych listków Tylko czy przetrwa zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts