anka1719503716 26.07.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Kiedy można przyciąć gałęzie irgi.Chciałabym trochę ją zmniejszyć, gdyż nadmiernie się rozrosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 w każdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka1719503716 27.07.2008 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 W tym roku w kwietniu znacznie skróciłam moją irgę i wcale nie zakwitła, druga, której nigdy nie przycinałam, kwitła bardzo obficie.Jej gałęzie mają kształt paproci i są nachylone łukowo ku ziemii.Chciałabym zachować jej kształt, ale nie wiem jak ją przyciąć, by jej nie zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Jak miał kwitnąć skoro usunęłaś wszystkie gałęzie z pąkami kwiatowymi, ktore utworzyły sie na końcach pędów (zeszłorocznych przyrostach)? Jeśli ma kwitnąc w roku przyszłym to trzeba ciąc zaraz po kwitnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 02.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam, mam na balkonie w wodzie irgę. Nie wiem, jak ją wsadzić do ziemi, żeby się przyjęła? Mam tego 4 gałązki, podjechałam pod sklep na zakupy i na parkingu bym najechała na nie, szkoda mi ich było, więc ułamałam je. Jak rozmnożyć taką roślinę? Chciałam je wsadzić do ziemi na działce, ale deszcz padał i tam nie jechałam. Proszę- doradzi ktoś, jak skutecznie ukorzeniić tą irgę? http://img141.imageshack.us/img141/9171/irga.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Latem w zasadzie ukorzeniai sie z sadzonek zielnych, nie zdrewniałych lub półzdrewniałych. Te badyle są za duże na to by się ukorzeniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Z dużego łatwo mniejsze zrobić , ale za wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 05.06.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Z dużego łatwo mniejsze zrobić , ale za wcześnie... Jak to, za wcześnie? Mógłbyś Mirku jaśniej, bom żywo zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.06.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Sadzonki zielne- połowa lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 05.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 A może tę irgę błyszczacą (Cotoneaster lucida) rozmnażać z nasion (po stratyfikacji) jak to robią szkółkarze... .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Oj, Pinus... a jak ktoś chce z sadzonek.... toć wolno mu Nie każdy ma chęć obtykać się z nasionami. A już poważnie, to większość z nasion można, horizontalis nie wyłączając. Oczywiście nie kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 15.06.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Pocięłam je na małe gałązki, część wsadziłam do ziemi, a część do pojemnika z wodą i niektóre już zaczynają puszczać korzonki. Mam nadzieję, że z tego coś wyjdzie, a jak nie to kupię sobie taką irgę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.05.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mam irgę Buxilofia Nana. Ma dopiero rok i niektóre z nich są małe, inne ładnie się rozrosły. Mam też nawóz do roślin zielonych Florovit o składzie: N : P : K - 7,0 : 5,0 : 6,0. Nawóz zawiera także: bor, miedź, żelazo, mangan, molibden, cynk.Czy bez problemu mogę zastosować go na irgę i czy to coś wniesie pozytywnego na wzrost czy może ona potrzebuje czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 czasu.Nie ma sensu przenawozić, bo może gorzej zimować. A wątpię czy roczna irga wyczerpała składniki pokarmowe z gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts