anfala 28.07.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Jestem świeżo po remoncie mojego domu i teraz zastanawiam się nad stylem naszych wnętrze. Zamarzyło mi się mieć każdy z 4 pokoi w różnych stylach. Sypialnia- nisko - japońsko, salon w skandynawskim stylu, biuro- antyki, i jadalnia - nowocześnie. Generalnie ze wszystkim sobie radzimy - największy problem jest jednak z salonem- skandynawski styl to tylko ikea- czy znacie moze coś troche bardziej oryginalne firmy ? Interesuje mnie wszystko od zasłon poprzez kanapy i oswiatlenie. Co sądzicie o takiej mieszance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombata 28.07.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mieszanka stylów to styl eklektyczny pomieszczenia urządza się tak, że wybiera się najlepsze przedmioty, meble, dodatki z kazdego stylu i łaczy się je ze sobą raczej w jednym pomieszczeniu. Nie wydaje mi się aby urządzenie pokoi każdy w innym stylu wyglądało dobrze. Bardzo cie przepraszam, ale myślę, że powstanie bałagan. Każde pomieszczenie musi do siebie pasować i tworzyć całość na którą składa się twój dom lub mieszkanie. To tak jak z samochodem, każde koło musi pasować inaczej auto nie pojedzie.Jestem za stylem eklektycznym, ale co do urządzenia kazdego pokoju w innym stylu nie jestem pewna. Bardzo chciałabym zobaczyć takie mieszkanie, więć jesli je urządzisz tak jak zaplanowałaś to prosze podeślij zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Styl skandynawski to proste formy geometryczne i jasne, pastelowe, chłodne kolory. Ciepłe kolory tylko w niewielkich dodatkach. Jeżeli drewno to brzoza, jesion, świerk. Wiele producentów ma tego typu meble, o charakterze stylu IKEA stanowią dodatki. Mnie te meble w dużej mierze przypominają lata 70-te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 28.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 A mnie się wydaje, że taka mieszanka stylów w różnych pomieszczeniach może być ciekawa. Tylko w urządzaniu tych pomieszczeń trzeba być naprawdę konsekwentnym i nie wolno przesadzić. Ma to swoje zalety: przechodząc do różnych pomieszczeń raz podróżujesz w czasie (antyki-nowoczesność), innym razem w przestrzeni (Japonia- Skandynawia). Kobieta zmienną jest . Ja lubię zmiany, a niestety nie stać mnie na wymianę mebli co kilka lat. Na pewno nie przepadam za antykami i ciężkimi ciemnymi meblami. U mnie w domu góra będzie nowoczesna, a dół z nutą wiejskości i romantyzmu. Pozdrawiam PS. żeby uniknąć bałaganu, można na przykład urządzić wnętrza w różnych stylach, ale w jednolitej gamie kolorystycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 28.07.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Co sądzicie o takiej mieszance? Jedno wielkie nieporozumienie, tak oględnie mówiąc bez wdawania się w takie tam. biuro- antyki To mnie szczególnie interesuje, czyli dokładnie co? Jaka epoka , jakie dodatki, ilość mebli i jakie , czyli typowa biblioteka i biurko czy coś jeszcze, krzesło , lampy, zegary, co w oknach itp?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.07.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Tak jak jeszcze kontrolowana (!) mieszanke stylow w jednym pomieszczeniu toleruje i uwazam ze przy duzym wysiłku i samozaparciu moze byc ciekawa (tylko po co utrudniac sobie zycie?), tak pomysl - jeden pokój = jeden styl uwazam za mocne nieporozumienie. Oczywiscie rozumiem ze czasem trudno sie zdecydowac bo i japonskie wnetrza sie podobaja a i chałupa a'la ludwik XVI moze miec zwolenników ale moim zdaniem wyjdzie jedna wielka ... kupa (za przeproszeniem ) i wszystko bedzie pasowac do siebie jak piesc do nosa. Juz lepiej pomieszaj cos w jednym wnetrzu- mniej bedzie bolało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.07.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 ps. chociaz tak sobie pomyslalam - jak sie dobrze czujesz w takim architektonicznym bałaganie - to czemu nie w koncu - twoj dom i ty masz sie dobrze czuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Jestem świeżo po remoncie mojego domu i teraz zastanawiam się nad stylem naszych wnętrze. Zamarzyło mi się mieć każdy z 4 pokoi w różnych stylach. Sypialnia- nisko - japońsko, salon w skandynawskim stylu, biuro- antyki, i jadalnia - nowocześnie. Generalnie ze wszystkim sobie radzimy - największy problem jest jednak z salonem- skandynawski styl to tylko ikea- czy znacie moze coś troche bardziej oryginalne firmy ? Interesuje mnie wszystko od zasłon poprzez kanapy i oswiatlenie. Co sądzicie o takiej mieszance? Uwielbiam Bo... Concept Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 30.07.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mieszanka stylów to styl eklektyczny pomieszczenia urządza się tak, że wybiera się najlepsze przedmioty, meble, dodatki z kazdego stylu i łaczy się je ze sobą raczej w jednym pomieszczeniu. Nie wydaje mi się aby urządzenie pokoi każdy w innym stylu wyglądało dobrze. Bardzo cie przepraszam, ale myślę, że powstanie bałagan. Każde pomieszczenie musi do siebie pasować i tworzyć całość na którą składa się twój dom lub mieszkanie. To tak jak z samochodem, każde koło musi pasować inaczej auto nie pojedzie. Jestem za stylem eklektycznym, ale co do urządzenia kazdego pokoju w innym stylu nie jestem pewna. Bardzo chciałabym zobaczyć takie mieszkanie, więć jesli je urządzisz tak jak zaplanowałaś to prosze podeślij zdjecia.Pozdrawiam A JA SIĘ NIE ZGADZAM. W domu może mieszkac dużo osób. Mam 3ech nastolatków, i córcia (15) jedna bedzie miała właśnie styl japoński, bo interesuje się Japonią (ale bez przesady), syn styl prosty,nowoczesny, a córa 17-sto letnia właśnie skandynawski (bo pasuje do jej sposobu bycia, charakteru jak to sama oceniła). Nie będę ich uszczęśliwiać na siłę z wystrojem pokojów w których źle im będzie przebywać. Ja nic nie widzę w tym złego. A tym bardziej bałagan. Dom w tych samych meblach wszędzie jest nudny. Widziałam taki u koleżanki. Cały dom meble wenge z wanilią. Straszne!! sypialnia nie różni się od kuchni. Każdy urządza jak chce. O gustach się nie dyskutuje. Ważne, żeby czuć się w nim dobrze. Jak dla mnie różne style ale w danym pomieszczeniu to ok. Nie daj Boże np. taka mieszanka w jednym pokoju!! Zgadzam się jednak , że wystrój domu musi stanowić ogólnie jako jedną całość. Więc zostaje salon, kuchnia, łazienki, pokój hobby, hole w tym samym stylu jako "pozostała część całości domu" styl nowoczesny, stonowany, romantyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nana123 30.07.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Moim zdaniem pomysł z różnymi stylami będzie miał sens, o ile będą jakieś elementy wspólne, którę połączą wszystkie pokoje.. np. kolor ścian może byc różny, ale niech będą to np. tylko ciepłe, albo tylko zimne barwy, jeśli pastele w jednym pokoju, to darowalabym sobie wsciekle czerwienie czy mocno nasycone zielenie w innych pokojach...jesli drewno na podłodze to wszedzie w takim samym kolorze... wydaje mi sie, ze wtedy bedzie zachowana jakas płynność, a mysle ze meble, dodatki, tkaniny itp. wystraczą, aby nadac wnetrzu okreslony styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 31.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Moim zdaniem pomysł z różnymi stylami będzie miał sens, o ile będą jakieś elementy wspólne, którę połączą wszystkie pokoje.. np. kolor ścian może byc różny, ale niech będą to np. tylko ciepłe, albo tylko zimne barwy, jeśli pastele w jednym pokoju, to darowalabym sobie wsciekle czerwienie czy mocno nasycone zielenie w innych pokojach...jesli drewno na podłodze to wszedzie w takim samym kolorze... wydaje mi sie, ze wtedy bedzie zachowana jakas płynność, a mysle ze meble, dodatki, tkaniny itp. wystraczą, aby nadac wnetrzu okreslony styl. DOKŁADNIE!. TEŻ SIĘ ZGADZAM. Kolory ścian, podłogi -płynność. To nie ma wpływu na styl wnętrza jaki wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Myślę, że dom, tak jak ubranie, powinien być dopasowany do właściciela i jego potrzeb. Właściciel powinien się w nim czuć dobrze, bo on w nim mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 31.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Podepne sie pod temat bo akurat mam podobny problem. Mam taką meblościanke: http://vexnet.pl/_smieci/gfx/mebloscianka.jpg Podoba mi się taki zestaw wypoczynkowy http://vexnet.pl/_smieci/gfx/kanapa.jpgPosauje mi pod kolor podłogi i stolika który już mam. Czy w jednym pokoju będzie pasował taki zestaw z tą meblościanką ?Koleżanka twierdzi, że nie bo meblościanka jest nowoczesna ate kanapy stylowe. Meblościanke taką kupiłem specjalnie pod dużego LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 31.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Koleżanka twierdzi, ..... meblościanka jest nowoczesna a te kanapy stylowe. . Masz dowcipną koleżnkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 31.07.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wydaje mi się, ze jeśli stylami różnią sie pozamykane pokoje to nie ma zadnego problemu. W jednym stylu można się zrelaksować, inny motywuje do działania, jeszcze inny jest czysty, schludny i staranny. Japońska sypialnia ukoi wieczorem, stylizowane biuro pozwoli poczuć się jak w gabinecie prezesa a skandynawski salon jest jasny, czysty i bardzo przytulny. Poza tym do "ikeowskiego" salonu nowoczesna kuchnia może nieźle pasować. Poza tym nowoczesność kuchni sprawia wrażenie sterylności i czystości. Każdy kto projektuje swój dom musi pamiętać o jednaj podstawowej zasadzie: BUDUJESZ DOM DLA SIEBIE!!!! nie dla gości czy forumowiczów, ale dla siebie. Jeśli podobają Ci się te style i ciężko Ci się zdecydować na jeden, to zrób różne pomieszczenia. Pamiętaj tylko aby nie przesadzić, jeśli zrobisz to z umiarem to efekt może być bardzo ciekawy. Japońska sypialnia nie musi oznaczać ustawiania na szafeczce katany, a stylowe biuro nie musi się od razu zamienić w sklep ze starociami. JA fascynuję się wnętrzami azjatyckimi już od kilku lat, u nas ogólnie w domu będzie przeważał ascetyczny i spokojny styl japoński, kuchnia nowoczesna, tak jak i sypialnie. I tylko do pokoju gościnnego zawita Toskania, bo tam będą przebywać moi rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 31.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 kazdy ubiera sie czy urzadza mieszkanie jak lubi. Kolor, wzor, fason sprawa indywidualna- wg. zasady o gustach sie nie dyskutuje, nawet jak czyjes mieszkanie czy dom mi sie nie podoba to nie pisze odrazu w komentarzach "jakie okropne, jakie bezguscie itp" Jednak jak zobaczylam ta mebloscianke i ten komplet wypoczynkowy to przypomniala mi sie moja nauczycielka: eleganckie szpilki na lato i do tego...... skarpetki z zolwiami ninja . Osobno czemu nie ale razem to totalna pomylka. Wokol tych mebli mozna urzadzic swietne 2 pokoje! ale jeden pokoj? Osobisce bardzo lubie styl eklektyczny ale nie kazda zbieranine roznych rzeczy tak bym nazwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 02.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Czy w jednym pokoju będzie pasował taki zestaw z tą meblościanką ? Koleżanka twierdzi, że nie bo meblościanka jest nowoczesna a te kanapy stylowe. Absolutnie zgadzam się z koleżanką. Uważam, że jedno do drugiego nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.08.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Podepne sie pod temat bo akurat mam podobny problem. Mam taką meblościanke: http://vexnet.pl/_smieci/gfx/mebloscianka.jpg Podoba mi się taki zestaw wypoczynkowy http://vexnet.pl/_smieci/gfx/kanapa.jpg Posauje mi pod kolor podłogi i stolika który już mam. Czy w jednym pokoju będzie pasował taki zestaw z tą meblościanką ? Koleżanka twierdzi, że nie bo meblościanka jest nowoczesna a te kanapy stylowe. Meblościanke taką kupiłem specjalnie pod dużego LCD. Nie gniewaj się, ale skoro pytasz o rade, to mnie sie w ogóle ta kanapa nie podoba. To jakiś "pseudorustyk", ciężki i wogóle nie pasuje do pozostałych mebli. A coś w kolorze do podłogi w innym fasonie to bez problemu dobierzesz - wybór skór i tapicerek jest ogromny, tu problem leży w fasonie i tym "rzeźbionym" drewnie. Rozumiem, że na razie masz tylko stolik, więc lepiej dobrać coś prostszego w fasonie i pasującego do meblościanki , do tego skompletować odpowiedni stoliczek, a tego niestety sie pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 02.08.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Coś nowocześniejszego, prostszego do tej meblościanki. Inaczej jedyne co uzyskasz to przerost formy nad treścią i to kilkukrotny. Poszukaj nowocześniejszych kanap, ale niekoniecznie takich co to jak z kostek do gry zrobione. Są nowoczesne o lekko stylowych kształtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 02.08.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Podepne sie pod temat bo akurat mam podobny problem. Mam taką meblościanke: http://vexnet.pl/_smieci/gfx/mebloscianka.jpg Podoba mi się taki zestaw wypoczynkowy http://vexnet.pl/_smieci/gfx/kanapa.jpg Posauje mi pod kolor podłogi i stolika który już mam. Czy w jednym pokoju będzie pasował taki zestaw z tą meblościanką ? Koleżanka twierdzi, że nie bo meblościanka jest nowoczesna a te kanapy stylowe. Meblościanke taką kupiłem specjalnie pod dużego LCD.dzo nowoczesne Gucioo, styl ekletyczny polega na mariażu różnych stylów ale pewnych klimatów się mimo wszystko nie łączy. -jak z kolorami- pewne połączenia sa po prostu bolesne. Można niekiedy uzyskać fantastyczny efekt. Inspirując się takimi wzorami urządziłam jeden pokój dając nowoczesne w formie mahoniowe meble o prostych liniach (komoda, sekretarzyk, regał na ksiażki) mahoniową podłogę oraz stylową kanapę wykończoną mahoniem-kanapa jest antykiem. Mi to połączenia bardzo sie podoba ale bałabym sie poszaleć z formą w zestawieniu zaprezentowanym przez Ciebie. Wybierz raczej nowoczesny wypoczynek (może być lekko zaokrąglony jesli tak wolisz) -bo cięzką "holenderkę" trudno jest połaczyć z czymkolwiek z innej bajki. W tym zestawieniu za ciężkie pieniądze uzyskasz efekt taki: kupili meblościankę a na nowy wypoczynek nie starczyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts