Slawek 9 28.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 CZeść, Mój wykonawca od wod-kan doradził mi aby zrobić podłogówkę w garażu.Podobnież kosztowo wychodzi nawet taniej (wykonanie)Mój garaż jest w brule budynku PS. Podłoga będzie z takiej specjalnej wylewki - coś jakby żywica epoksydowa.... Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewers 28.07.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 hmmm...podobną opinię wyraził i mój hydraulik..rzekomo koszt grzejnika jest większy niż instalacji w podłodze...hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 28.07.2008 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 hmmm...podobną opinię wyraził i mój hydraulik..rzekomo koszt grzejnika jest większy niż instalacji w podłodze...hmmm... Na terenie garażu będą dawać rury podogówki z trochę mniejszymi odstępami. Ma wejść ok 100 mb. Ciekawy jestem jak to funkcjonuje - i jak wygląda ekonomia rozwiązania w czasie korzystania ... Garaż nie jest pomiezczeniem które musi byc gorące.. Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 28.07.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Oponki będą miały cieplutko. Moim zdaniem jest to zupełnię zbędny wydatek. Jeśli używasz garażu tylko do parkowania samochodu to nie widzę sensu. A czy podłogówka jest tańsza niż grzejnik - niech policzy dokladnie. raczej wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.07.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Myślę, że chodziło instalatorowi o to, że jeśli w całym domu jest ogrzewanie niskotemperaturowe, to nie ma sensu do garażu dawać grzejników, bo to podwyższy koszty instalacji (potrzebne są dodatkowe elementy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 28.07.2008 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Myślę, że chodziło instalatorowi o to, że jeśli w całym domu jest ogrzewanie niskotemperaturowe, to nie ma sensu do garażu dawać grzejników, bo to podwyższy koszty instalacji (potrzebne są dodatkowe elementy) jednak nie. I tak mam grzejniki w domu. Dwa grzejniki kosztują około 800 zł, a zwój podlogówki taniej. Robocizna podobnie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mój instalator też twierdzi, że podłogówka robiona kompleksowo wychodzi taniej. Natomiast ja garażu nie ogrzewam, chociaż jest w bryle budynku (więc też ostyrapianowany) - korozja lepiej żre w ciepełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.07.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 29.07.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 podgrzewane opony to lepsza przyczepność i lepsze wyniki w kwalifikacjach ni mówiac o wyścigu... tak czy owak zimą szansa, że wszystko z auta szybko spłynie...o korozji niech się wypowiedzą Ci, którzy się znają, czy to dobre dla auta czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 29.07.2008 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 podgrzewane opony to lepsza przyczepność i lepsze wyniki w kwalifikacjach ni mówiac o wyścigu... tak czy owak zimą szansa, że wszystko z auta szybko spłynie...o korozji niech się wypowiedzą Ci, którzy się znają, czy to dobre dla auta czy nie... Dzięki za radę. Ale pytam na serio. Dla mnie przekonujące jest że ogrzewanie podłogowe zawsze łatwiej wysuszy podłogę a skuteczność ogrzewania podłogowego jest chyba trochę lepsza.... ?? sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.03.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Temperatura w garażu nieogrzewanym, , ocieplonym 15cm grafitu, sufit pewnie tyle samo, ale od gruntu nieocieplonym, kostka brukowa . Dane z dziś. http://www.timtur.com.pl/budowa/2017/428.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.03.2018 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Grzejniki dodatkowo zajmują przestrzeń, a podłogówka nie. U nas będzie. Odstęp 40cm między rurkami, wyjdzie nam 78mb rury. Przy cenie rury ok 2,5zł/mb wychodzi "grzejnik" za 195zł. Nawet jak nigdy nie odpalimy ogrzewania w garażu to i tak je położymy. A chcemy mieć to ogrzewanie, bo nad garażem jest nasza sypialnia. Mimo że garaż będzie ocieplony ze wszystkich stron wewnątrz 5cm styropianu, to jednak nie chciałabym sytuacji, ze będzie ciągnąć w sypialni od podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.03.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Odstęp 40cm między rurkami, wyjdzie nam 78mb rury. Przy cenie rury ok 2,5zł/mb wychodzi "grzejnik" za 195zł. Nawet jak nigdy nie odpalimy ogrzewania w garażu to i tak je położymy. Przy wspólnej płycie fundamentowej to wygląda trochę inaczej. Tu właściwie jesteś skazana na ogrzewany garaż. Tylko wybierasz, czy systemem grzewczym, czy przez straty przez płytę, strop i przegrody. Przy ławach różnice robią się większe, bo dochodzi kwestia izolacji od gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 27.03.2018 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Wykonawca doradził mi zrobienie podłogówki tylko na 1/3 powierzchni garażu. Garaż jedną ścianą przyklejony do domu. Nigdy nie włączyłem podłogówki. Najniższa temp. w garażu to +3st. C. przy -20 na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.03.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 A czy w reszcie garażu masz ocieplenie od gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelo19 26.10.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Przy wspólnej płycie fundamentowej to wygląda trochę inaczej. Tu właściwie jesteś skazana na ogrzewany garaż. Tylko wybierasz, czy systemem grzewczym, czy przez straty przez płytę, strop i przegrody. Przy ławach różnice robią się większe, bo dochodzi kwestia izolacji od gruntu. Ja w projekcie też mam wspólną płytę a to oznacza że chcąc nie chcąc muszę w garażu zrobić podlogowke i w jakimś stopniu go ogrzewać? Jutro sprawdzę wyniki z OZC dla ogrzewanego garażu i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts