frodka1 30.07.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Czy warto kupić meble i inne artykuły w markecie meblowym Jysk ? Może ktoś podzieli się doświadczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1domatorka 30.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 jeśli chodzi o meble sosnowe to jest bardzo podobna jakość do tych sosnowych z ikei czyli łatwo je uszkodzić, zależy oczywiście gdzie będą stały i jak się dba o meble, do pokoju dziecięcego kompletnie się nie nadają no i nie są lakierowane więc jak się przybrudzą nie ma jakich umyć, a poza tym są ładne, zależy kto co lubi oczywiście, mi się podobają, ale już bym nie kupiła kolejnych, komody wylądowały w garażu i trzymamy w nich narzędzia i śrubki. Oczywiście to moje doświadczenia, jeśli ktoś dba o meble to mogą mu służyć przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konefka 04.08.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Odradza zakupy w tym sklepie. Jestem zdania, że lepiej zapłacić nieco więcej, ale mieć porządnie wykonany mebel a nie śmieć z odpadów.Dwa razy skusiłam się na promocyjne ceny krzeseł w Jysku. Dwa razy krzesła wędrowały do reklamacji. Dostałam nowe, które też rozpadły się po kilku miesiącach. Szkoda zachodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 14.12.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Ja się podzielę doświadczeniami. Zwykle nie komentuje nieudanych produktów, po prostu to olewam i traktuję jako przestrogę na przyszłość, ale dla Jyska zrobię wyjątek Fakty są takie: I zakup: pościel. W domu okazało się, że brakuje jednej poszewki. II zakup: materac. Po 2 miesiącach sprężyny w wielu miejscach wrzynały się w ciało. Fakt, nie był najdroższy, ale bez przesady! IV zakup: regał z serii Lupo. Tu wkurzyli mnie najbardziej, bo jeździłam w jego sprawie z 5 razy. Najpierw przy składaniu okazało się, że bok regału jest krzywo zrobiony i za skarby nie pasuje (a sam regał zajebiście śmierdzi). Więc reklamacja - 3 tygodnie czekania. Potem gdy przyjechałam po odbiór części pan z Jyska nie był w stanie stwierdzić, który bok był reklamowany [sic!] - 'najwyżej jak weźmie Pani zły to przyjedzie Pani jeszcze raz i wymienimy'. Oczywiście dali mi nie ten bok. Gdy w końcu odebrałam właściwy to już w sklepie zauważyłam, że ma na samym środku wadę. Tak jakby ktoś odrąbał kawałek. Szczerba głęboka na pół centymetra, długa na trzy, szeroka na jeden. Mówię do Pana, że chyba sobie żartuje, że po tym wszystkim daje mi wadliwą część, a Pan z 'rozbrajającym uśmiechem' rozłożył ręce i stwierdził, że to jedyna część jaką mają na stanie i albo biorę tą, albo żadną. I jeszcze, że 'ustawi to Pani sobie pod kątem w stronę ściany i nie będzie widać'. Wobrażacie to sobie? Zmęczona tą całą absurdalną sytuacją wzięłam feralny bok i poprzysięgłam, że to ostatni mój zakup w Jysku. Ostatecznie mebel po paru tygodniach się rozsechł Po tym wszystkim zabrałam się do skręcania III zakupu, który od pół roku stał w kartonie. Był to drewniany niski stół. Oj dawno się tak nie naklęłam. Takiego badziewia, takiego dziadostwa, takiej fuszerki w życiu nie widziałam. KAŻDY z kilkunastu elementów był fatalnie heblowany. Drewno było pełne dziur, stłuczeń i nierówno zaolejowane. Nie wszystkie otwory na kołki były wystarczająco głębokie, więc mebel się w niektóych miejscach nie zszedł. Po prostu nie mogłam wyjść z podziwu jak ta firma jeszcze funkcjonuje! Ostatecznie nie jest tam tak supertanio, cenowo podobnie do Ikei, ale jakością to meble z Jyska obok Ikei nawet nie leżały... Tak się kończy kupowanie mebli z Jyska, które mają na pudełku 'made in China', z drewna niewiadomego pochodzenia... Na pamiątkę zrobiłam im zdjęcia, podzielę się jeśli ktoś ma ochotę Podsumowując: Kochani, naprawdę 5 razy się zastanowcie zanim kupicie w Jysku coś więcej niż wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 14.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 o meblach nie wiem nic, ale materace to wielka katastrofa!!!! Teściowa kupiła sobie taki, spałam na nim kilka dni i marzyłam o powrocie do domu i nocy na swoim materacu z Black Red White. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 14.12.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 mam człowieka w tym sklepie - nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.12.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mam tylko jedną dużą rzecz z Jyska - materac. 160x200, z wkładem kokosowym, nie był drogi, niestety nie pamiętam nazwy. Chyba to był jeden wielki fuks, bo mamy go 3 lata i nadal jest wygodny. Nic nie wyłazi, ani się nie zapada. Śpi się super (przynajmniej mi, a mam pewne porównanie hotelowe, gościnne i inne). Nabyłam tamże również podkolanówki - jedna faktycznie podkolanówka, druga kończy się około 10 cm niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.12.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Meble z Jysk są rzeczywiście bardzo niskiej jakości, niestety - jaka cena, taka wartość... Wersalka nie nadawała się do użytku po 3 latach - materac wszysty w nią kompletnie się wytarł, spod spodu "przebiły się" twarde listwy, nawet siedziec się na tym nie dało. Bardzo nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.12.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 nie polecam kupilismy córce łóżko, stelaż połamała się raz, wymieniliśmy, po tygodniu połamał się znów, córka śpi na materacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 14.12.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 my z Jyska mamy sypialnie: http://www.jysk.pl/4/95/3100011/a/catalog plus do tego 2 szafki nocne z tej samej serii kupione jak byla przecena w sumie za okolo 800 zł urzytkujemy od roku - zniszczen zadnych, wad zadnych wygodne lozko i fajne szafeczki. Tylko nie bralismy z Jyska stelazu - akurat nie bylo i cale szczescie. Mily Pan ktory wydawal nam towar z magazynu zasugerowal nam zebysmy w castoramie kupili plyte OSB na wymiar łożka i w niej wiertarką wywiiercili otwory - sprawdza sie wentylacja do materaca przednia o wiele bardzie wytrzymaly material niz te szczebelki no i taniej tez bylo. Chyba mielismy szczescie Dodam jeszcze z rodzice kupili meble do sypialni z BRW i niestety na zagłowku lozka juz sa miejsca gdzie odeszla okleina a uzytkuja maja to lozko od okolo 4 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 28.02.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam ! Do 3.03 są w promocji w jysku co sądzicie o tych krzesłach, a może ktoś je użytkuje?http://www.jysk.pl/130/132/3645610/a/catalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 po pierwsze promocje w Yisku to kpina, promocja się konczy a ceny pozostaja. Chyba 2 razy zdarzyło mi się, że kupiłam coś faktycznie taniej... Po drugie ich meble są bardzo nietrwałe. Wszystko co u nich kiedykolwiek kupiłam jest... badziewne. Szafa "sosnowa" ma tylko cieniutki front z sosny a reszta to sklejka, witryna - podobnie, tapczan - tektura na ramie ze sklejki. Więc radzę - dobrze obejrzyj i albo zaakceptuj smutną prawdę, albo daj sobie spokój.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 28.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 jak zwykle wyciągnięty z dołka hehe no to mam ćwieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 A ja właśnie kupiłam w Jysku karnisze Niegdzie nie było takiego nietypowego koloru, więc się skusiłam Myślisz, że coś się z nimi będzie działo niedobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 jak Jysk to pewnie było tanie. Jak się coś zepsuje za 5-10 lat to bez zalu wyrzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Miały tę zaletę, że nie były drogie, choć głównym powodem był kolor. Elfir ma rację, w razie czego nie będzie to wielka strata, a z drugiej strony sobie myślę, że po zamontowaniu będą na nich wisieć lekkie firanki, więc powinne mi świadczyś usługę bez szemrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 28.02.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 no krzesło do karniszy to troszkę inna sprawa hehe bardziej narażone na cięzkie warunki typu imprezy alkoholowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 no pewnie karnisze też kupowalam i wiszą, nic im nie jest ale kanapa to tragedia. W sklepie oglądałam - kanapa jak kanapa. Zależało mi na twardej bez sprężyn i taka była, więc się uczieszyłam. Dopiero jak ją przywieźli, okazało się, że składa się głównie z tektury i cienkiej sklejki, która zresztą pękla w pojemniku na pościel. Moglam reklamować, ale nie miałabym na czym spać Była w promocji za 400 zł i za tyle jet do kupienia równiez dzisiaj, bez promocji. Szafa u córki też stoi i na oko nie rózni się od sosnowego kufra. tylko, że kufer jest ze sklepu i jest cały z deski a szafa ma jedynie przód z cieniutkich listwek a reszta to cienka sklejka. Wiesz, to widać dopiero jak się człowiek przyjrzy a niesmak zostaje Jeżeli chcesz niedrogie i dość porządne krzesła, popatrz w Bodziu. Aloi bierz te i Iska, tylko obejrzyj je PRZED zakupem a nie po (jak ja )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 no pewnie karnisze też kupowalam i wiszą, nic im nie jest . To mi trochę ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Kupowałam tam krzesła do biura. Porażka. Nawet nieużywane się rozpadły. Ale za to polecam pościel. KIedyś kupiłam genialną - z atłasu z haftem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts