Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JYSK - meble, opinie

frodka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też miałam przygodę z meblami z Jska. W promocyjnej gazetce wypatrzyłam ławkę otwieraną, idealną do mojego przedpokoju. Pojechaliśmy z mężem zobaczyć. Weszliśmy do sklepu, podeszliśmy do "obiektu" i mąż usiadł (naiwnie myśląc, że ta ławka do tego służy). Z hukiem znalazł sie na ziemi. Ekspedientka z troską zapytała o stan jego d..., po czym stwierdziła, żeby nie kupować tego mebla bo on wlaśnie do d... jest. Taka szczera kobieta :)

A pościel faktycznie trafia sie dobra - też mam i chwalę sobie.

• 11 months później...

witam

chciałabym poznać waszą opinie o tym sklepie

a raczej o jakości pewnych rzeczy

jakos jeszcze nigdy tam nie byłam a własciwie mam blisko

moze ktoś ma takie krzesłahttp://resources.jysk.com/getimage/pm.thumb/3645610/WEB/1005

na zdjęciu fajnie wygladają,ale jak z ich jakością???

oświeci mnie ktoś??

prooooosze

Jyska nie lubię, nie ma tam nic ciekawego. Taka zbieranina różnych rzeczy. Mamy z jyska szafkę na buty i półkę na buty. Cena jak dla mnie nie była aż taka mała...jakość jest w miarę ok. tzn. nie mam żadnych uwag. Widziałam na żywo te meble, dotykałam, zakupiłam.

Krzeseł nie kojarzę ale ja tam bardzo rzadko bywam.

Część rzeczy podłej jakości, ale można trafić na perełki :) W ubiegłym roku za śmieszne pieniądze sprzedawali lampy Brylle'a i Jacobsena po 30 PLN!

Kupuję tam też ręczniki, dywaniki łazienkowe shaggy czy ozdoby świąteczne... Mebli nie znam.

Mam kilka sztuk mebli (dzisiaj to seria Hampton). Są używane intensywnie od 2 lat. Wykonane są dość starannie. Do dziś nic się z nimi nie dzieje. Szczególnie stół i krzesła są solidne. Meble były rozkładane i przenoszone do innego mieszkania. Bez problemu złożyłem je po raz drugi. Komplet kosztował cos koło 4500 i dziś kupiłbym go drugi raz.

Mam od nich szafki nocne (jeszcze) i są w miarę, ale rama łóżka kupiona jakieś 2 lata temu wytrzymała mniej niż rok - totalna porażka. Generalnie Jyska nie lubię, a jedyne co bym tam mogła kupić to ozdoby świąteczne i dodatki, i to też nie wszystkie.

Krzeseł nie kojarzę.

witam

chciałabym poznać waszą opinie o tym sklepie

a raczej o jakości pewnych rzeczy

jakos jeszcze nigdy tam nie byłam a własciwie mam blisko

moze ktoś ma takie krzesłahttp://resources.jysk.com/getimage/pm.thumb/3645610/WEB/1005

na zdjęciu fajnie wygladają,ale jak z ich jakością???

oświeci mnie ktoś??

prooooosze

Wydaje mi się że te krzesła ma Marcin Cetera, pofatyguj się do jego dziennika i podpytaj tu link

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147909-Dziennik-Budowy/page13

Na 13 str. ma fotki z tymi krzesełkami:yes:

Znajomi mają stół i krzesła drewniane i to trzyma się dobrze, natomiast rodzice kupili szafkę na buty z płyty i po niecałym roku uchylne drzwiczki się nie domykają smętnie zwisając :(

To krzesło też mi się podobało, myślałam o nim do łazienki, ale nie dość, że jest drogie, to jeszcze podczas siadania na nim wydaje odgłos trzeszczenia (nadmieniam, że nie mam ciężkiego odwłoka :no:)

No i zrezygnowałam z zakupu :yes:

• 3 years później...
Kupowałam tam krzesła do biura. Porażka. Nawet nieużywane się rozpadły.

Ale za to polecam pościel. KIedyś kupiłam genialną - z atłasu z haftem.

Sprzęty są przeróżnej jakości. Po prsotu wszystko trzeba sprawdzać. Pracowałem tam jakiś czas, ale niestety długo nie wytrzymałem. [moderowano link] Z reszta tutaj to mało istotne.

Edytowane przez Elfir

Z firma JYSK mam doświadczenie od 2006, najpierw jako pracownik później jako klient. Mam więc pełne spektrum jakości towarów sprzedawanych w tej sieci.

Mogę tylko powiedzieć, że od kilku lat firma Jysk systematycznie obniża jakość sprzedawanych przez siebie produktów, po prostu oszczędzają na czym się da i nie dotyczy to tylko i wyłącznie towaru.

Przykłady:

Ręczniki Kronborg - jeszcze parę lat temu był to produkt wysokiej jakości o wysokiej gramaturze bawełny. Jeśli ktoś kupił taki ręcznik parę lat wstecz i chciałby kupić teraz to niestety, srogo się zawiedzie jakością. Jest to o tyle dziwne, że linia produktów Kronborg reprezentuje najwyższą jakość w Jysku.

Kołdry i poduszki - tu standardem są oszczędności poprzez obniżenie procentowe udziału bawełny w produkcie. Ja będąc pracownikiem miałem 20% rabat pracowniczy na zakupy i przy zakupie kołdry lub poduszki prawie zawsze wybierałem produkowane w Polsce, bo tylko one jeszcze zapewniały zadowalającą jakość.

Meble - jest to najgorszy chłam, szafy, komody maja tak cienką płytę, że chyba już bardziej się nie da. Często aby zaoszczędzić, producent nie pokrywał górnej części płyty szafy okleiną, a do mniejszych komód nie były stosowane plecy. Często klienci przychodzi z pretensjami, że w paczce nie ma placów, a to po prostu była oszczędność firmy. Stosowane są najtańsze prowadnice, zawiasy, uchwyty i sposób montażu. Sam montaż również należny wykonać z ostrożnością aby tylko przy wbijaku kołów nie pękła płyta. Czasami towar przyjeżdżał zapleśniały. STANOWCZO ODRACZAM MEBLE Z JYSK!

Fotele biurowe - model OTTERUP, kiedyś się inaczej nazywały, bardzo częste reklamacje na pękające podłokietniki. Wg. mnie jest to wada konstrukcyjna, ponieważ cała siła, ciężar z oparcia i siedziska przenosie się na nie. Pękają w miejscu łączeń siedziska i oparć. Szkoda kasy.

Mebla ogrodowe - do chyba 2008r można było jeszcze kupić z drewna takowego, obecnie jest tendencja do poszerzania asortymentu mebli ogrodowych z petaratanu, metalu i tworzyw sztucznych. Ja wole zdecydowanie naturalne drewno. Tutaj trzeb pamiętać o konserwacji. Często się zdarzało, że klient przychodził z reklamacją, że krzesło drewniane popękało mu. Niestety klienci zapominają, że takie meble wymagają olejowania.

Materace - są okey, ale chyba taniej lub w tej samej cenie dostanie się lepsze w internecie. PLUS za długa gwarancje i bezproblemową wymianę na inny model lub zwrot gotówki, po warunkiem, że towar będzie nie używany i oryginalnie zapakowany.

Generalnie większość towaru to azjatycki chłam.

• 7 months później...
czy ma ktoś te krzesła, albo je użytkował? http://jysk.pl/salon-jadalnia/krzesla/krzesla-do-jadalni/krzeslo-tureby-biala-skora-ekol

są teraz w dobrej cenie, i nie wiem czy kupować...

....też się nad nimi zastanawiam. W sklepie na wystawie wyglądają na dość solidne. A BROVST na jeszcze solidniejsze.