Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JYSK - meble, opinie

frodka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakość tych mebli jest bardzo podobna do reszty sieciówek. Cienka płyta, co za tym idzie krótkie wkręty, papierowe obrzeże, jak kogoś nie stać na zamówienie to nie ma wyjścia. Można dać x zł za szafę, która postoi 2-3 lata, a można dać 3xzł za szafę która po 15 latach będzie lepiej wyglądała niż ta z Jysku po roku. Warto się zastanowić czy damy rade odłożyć, ile służyć ma ta szafa i do czego jest przeznaczona. Jak do piwnicy na słoiki to owszem, można kupić.

Byłem u siebie w mieście tydzień po otwarciu sklepu to meble z wystawki nie nadawały się do użytku. Drzwi pokoszone, szafy przesuwne miały boki powyłamywane...

Ja zamawiałem białe mebelki (komody, szafki nocne, stoli) w sklepie internetowym Jysk'a. Komody, które nie są jakoś specjalnie użytkowane są ok, nic nie można nim zarzucić. Problem jest ze stolikiem w salonie - po roku użytkowania widać zarysowania na drewnianych elementach :( Meble z Józka to typowa chińska masówka. Nie wiem co to za gatunek drewna ale jest bardzo miękki i trzeba uważać aby np. nie zahaczyć rurą od odkurzacza, bo można oderwać kawałek drewna.

• 1 month później...
Ja odradzam. Ceny nie konkurencyjne i jakość kiepska. Kupiłam poduszkę dopasowującą się głowy i po roku już do niczego się nie dopasowuje :(

Hmm… właśnie chciałem napisać, że mimo negatywnych opinii ostatnio kupiłem fajne poduszki w Jysku w promocji, ale chyba się powstrzymam i zaczekam ten rok…

• 7 months później...
  • 9 months później...

No i teraz sie obawiam swoich zakupów.

Weszłam tu by wyrazić mało dobra opinie o tym sklepie, a tu takie kwiatki, wychodzi,że to standard.

Zakupiłam 3 tyg temu Biurko Hasle 3 szuflady dąb , kredens Hasle 2 + 2, szafę 4 drzwiowa Gentofte.

Meble w sklepie wyglądają na solidne, cena w promocji odpowiadała. Z tych 3 mebli, jedynie biurko było ok. Oczywiście wszystko do samodzielnego poskładania. Komoda/kredens miała uszkodzone elementy w jednej paczce. Mąż 2 razy jeździł do sklepu w Bytomiu w Plejadzie ( 15 km w jedną stronę) by wymienić . Za każdym razem było coś uszkodzone. Zwracając po raz drugi paczkę z uszkodzonymi elementami dowiedział sie ze już więcej na sklepie nie mają i trzeba czekać. Miały być po tygodniu, pojechałam, okazało się ze nie ma i tak czekamy 3 tygodnie. W międzyczasie pojawiła się w sklepie zamawiana szafa 4-drzwiowa. Za to, że trzeba było tyle razy jeździć po elementy komody,chciałam,żeby mi ja przywieźli do domu na ich koszt, nie ma takiej opcji. Spoko, udało załatwić się samochód dostawczy, paczki wydano, możliwości sprawdzenia na miejscu, czy elementy nie sa uszkodzone, nie ma żadnej. Po rozpakowaniu w domu okazało się, że jest instrukcja składania ale elementy nie sa ponumerowane, paczek 6 czy 7. Nauka układania puzzli w dzieciństwie , w tym momencie bardzo sie przydała. Dodatkowo składanie szafy wymyślono tak,że trzeba ja w całości poskładać na leżąco i potem podnosić kolosa ważącego 179 kg. Masakra, a jak ktoś ma małe mieszkanie? Szafa ma wymiary 180x220x60 cm. Oczywiście przy skręcaniu jednego bardzo istotnego elementu okazuje sie, że jest uszkodzony. Ponieważ to boczna ściana i będzie przy ścianie, nie reklamuję, szkoda moich nerwów.

Po tych moich przygodach jakoś nie potrafię polecić sklepu Jysk, a po tym co tu wyczytałam boje sie czy ten kolos się nie rozpadnie w trakcie użytkowania.

Dopisek 01-09-2016

Przyszła wyczekiwana paczka części komody. Mąż uparł się obejrzeć ja na miejscu (nie zgadzają się na to bo niby nie ma miejsca) wszystko ok, nic nie uszkodzone. Zadowolony skręca meble i nagle zonk !!! nie ma nawierconych dziur !!! i teraz kombinuj se sam. Brak słów!!

Edytowane przez blokowiczka

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
Miałam dwa takie topmaterace:

http://jysk.pl/sypialnia/topmaterace/gold/topmaterac-80x200-gold-t65-wellpur/family

Wygniotły się - w sensie że się zapadły i zrobiły się w nich doły - po dwóch miesiącach używania. Nie polecam.

Kurcze, a ja właśnie zamówiłem ( nie mieli na sklepie ) dokładnie ten topmaterac 160x200. Naprawdę po dwóch miesiącach już się zapadł? Kosztował niemało, odbieram za 2 tygodnie, ale dopóki nie rozpakuję to mogę go oddać. Można wiedzieć ile ma pani wzrostu i wagi? Ja mam 174cm i 79kg wagi. Może wygniótł się z powodu wagi?

Edytowane przez vwrafi

• 2 weeks później...