basia010780 05.08.2008 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Czy ktoś wybudował, buduje lub ma zamiar budować dom D03 z garażem ( mg projekt http://www.mgprojekt.com.pl/domki/d03g/index.php). Interesują mnie koszty budowy oraz wszystkie wady i plusy tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andsob 03.01.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Proszę o linki z realizacją projektu z pracowni MG Projekt ''D03 z garażem", opinie, komentarze, uwagi itp......szukałm na forum ale jakoś bezskutecznie Dziękuje i pozdr.http://www.mgprojekt.com.pl/domki/d03g/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andsob 04.01.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Proszę o linki z realizacją projektu z pracowni MG Projekt ''D03 z garażem", opinie, komentarze, uwagi itp......szukałm na forum ale jakoś bezskutecznie Dziękuje i pozdr. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/d03g/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarko 07.02.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam jak tam poszukiwania?Ja też jestem zainteresowany tym domem a nawet już mam kupiony ten projekt ale nic nie znalazłem na jego temat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andsob 10.02.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 czekam i szukam nadal .......bezskutecznie, ale i tak podoba mi się ten projekt i prawdopodobnie go zakupie. Czy dokonywał Pan jakiś zmian w projekcie czy zakupił pan bez żadnych zmian??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarko 11.02.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Z tego, co wiem to poprawki do projektu można wykonać w dowolnej chwili, dla tego zakupiłem gotowy taki jak był oryginalnie w pracowni MG Projekt, z tym że wybrałem wariant którego nie ma na stronie internetowej MG a dokładniej chodziło mi o kotłownie do której jest doprowadzony dodatkowy 2 komin do pieca na paliwo stałe tak jak chyba w wersji D z tym że bez lukarn i z przejściem do garażu. Moje poprawki to przesunięcie ścianki w łazience na dole w stronę okna powiększając ją w ten sposób, A jeśli chodzi o górę to wywaliłem 2 okna w dachu w łazience i pokoju zamieniając je na zwykłe okna w ścianie. (z obawy na bliskość komina z kotłowni. Jeśli będzie to możliwe to myślałem jeszcze nad podniesieniem ścian na piętrze o 1-2 cegły co by zniwelowało sporo skosy od dachu powiększając dużo powierzchnię użytkową. Chętnie przeczytam inne sugestie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancioo 02.07.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Hallo hallo buduje ktoś ów dom?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nie znalazłam wersji z garażem. Jest tylko z wiatą. Przede wszystkim warto zwiększyć wielkość okien na szczytach. Mogą zastąpić drogie w realizacji lukarny.W kuchni jest problem z ustawieniem wysokiego sprzętu - lodówki, piekarnika w zabudowie. W wiatrołapie nie ma miejsca na klasyczną szafę (tam jest max 40 cm - szafa ma 60 cm głębokości). W łazience na dole jest prysznic ale nie ma umywalki! Polecam przeróbki:http://images40.fotosik.pl/1687/b69ed9f31df3a40a.jpg - przesunięte wejście umożliwiające wstawienie szafy w wiatrołapie i korytarzu- łazienka bez prysznica ale za to z miejscem na umywalkę- kuchnia z dużą ścianą na wysoką zabudowę (w tym piec na gaz lub PC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancioo 06.02.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 a ja rozwiązałem większość problemów tego projektu, Na dole wejdzie szafa, w kuchni lodówka itp. jestem teraz na etapie stanu surowego zamkniętego:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NEO 03.09.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam. W listopadzie 2013r otrzymaliśmy pozwolenie na użytkowanie. Podczas budowy zmieniliśmy kilka rzeczy. Wysokość kondygnacji uległa zmianie,w świetle obecnie wynosi 3m. Z lewej strony budynku doprojektowaliśmy wykusz o wymiarach,1m. poza obrys budynku i długości 4m. Drzwi tarasowe oraz przylegające okno zamieniliśmy na duże przesuwne drzwi o długości 3m. W projekcie przy wejściu do budynku są dwa słupy, my jeden przylegający do ściany z garażem zlikwidowaliśmy.Część mieszkalna na poddaszu jest troszkę przymała, zmieniliśmy wysokość ścianki kolankowej,obecnie wynosi 110cm. dzięki czemu sufit nie przytłacza i mamy więcej miejsca nad głową. Nie wybudowaliśmy balkonu,który drogi jest w realizacji,powoduje mostek termiczny i z którego i tak później się nie korzysta!.Drzwi balkonowe zamieniliśmy na dwa duże okna o wymiarach 150cmx150cm. Lukarny tez nie zostały zrealizowane. Wprowadziliśmy też zmiany w układzie ścianek działowych na poddaszu, ale uważam że w projekcie Amelia tej samej pracowni lepsze są rozwiązania. Wszystkie poprawki naniosła nam Pani architekt na które otrzymaliśmy ze starostwa stosowne pozwolenie. Domek jest fajny,pozdrawiam i życzę owocnych realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts