Gość elutek 07.08.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 nie jest to "karmazynowy przypływ", ale bardzo podobny "bukiet róż" /Śnieżka/ pokój córki, kolor dość odważny, szczególnie w połączeniu z pomarańczem /ale jej bardzo się podoba / http://images25.fotosik.pl/260/1c12d5d160e5fe10m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godojoshi 08.08.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 czerwony (bordo, cegla) bardzo fajnie wygladaja...trzeba byc odważnym;) ja mam cos podobnego jak dansid25 czy elutek, tylko mniej żarówiastego na przedpokoju - wpadające w bordowy (ceglasty), farba Tikurilla - wyglada super. Zas co do samego Duluxa, to już wiele o nim powiedziano;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 30.12.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Czy ktoś malował ściany tymi kolorami Duluxa? W katalogu wyglądają nieco inaczej niż na próbniku w sklepie (w katalogu są nieco ciemniejsze) i zastanawiam się, jak te kolory będą wyglądać w rzeczywistości.Czy jasny beż nie będzie za ciemny jako kolor dominujący w większości pomieszczeń? A może lepiej dać pastelowy jaśmin? Będę wdzięczna za sugestie i real fotki tych kolorów we wnętrzach. Pozdrawiam,asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 31.12.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ja mam jasny bez w salonie i kuchni - zobacz w zdieciach mojej galerii. Uwazam, ze ten kolor bardz ładnie wyglada, nie jest ciemny. polecam ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 31.12.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, mam pomalowany prawie cały dom jasnym beżem, jak dla mnie wygląda rewelacyjnie, tez w sklepie nie byłam przekonana do tego koloru, ale pani tak zachęcała i się zdecydowaliśmy i naprawdę nie żałujemy pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 31.12.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Ja w pokoju połączyłam jasny beż z rzymskim porankiem (taki trochę kakaowy) - wygląda fajnie, beż jest raczej jasny, stonowany. Pastelowy jaśmin mam w tym pokoju na suficie, ale on wygląda jak biały. Jeśli do jasnego beżu dołożysz dodatki w mocniejszych kolorach to będzie on fajnym, dość neutralnym tłem dla reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvija 04.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Besta dokładnie taką kolorystykę wybrałam do swojego salonu chcę zrobić większość ścian jasnym beżem a ścianę z telewizorem i kominek pomalowac rzymskim porankiem... możesz pokazac jak to połączenie wygląda u Ciebie? będę bardzo wdzęczna a może inny forumowicz ma takie połączenie w swoim domu i może pokazać jak się prazentuje ? byłoby super interesuje mnie połączenie jasnego beżu z rzymskim porankiem lub orzechem włoskim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 06.01.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Wrzucam moi drodzy Oczywiście komp przekłamuje kolory, a zdjęcia robione pod światło są ciemne, ale może coś Was to natchnie ściana z oknem to jasny beż, druga to rzymski poranek http://images36.fotosik.pl/46/57c56126826c7346.jpg tu widać kiepsko, w wykuszu poranek, reszta beż http://images29.fotosik.pl/310/f27b2f5449dd2f7b.jpg sufit to pastelowy jaśmin http://images30.fotosik.pl/310/053d5d7300e21d38.jpg http://images25.fotosik.pl/310/39317029e48a67f7.jpg. Pozdrawiam noworocznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Śliczne zestawienie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdom 12.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Do Besta77, z jakiego drewna masz wykonane meble? Ślicznie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dulux - jasny beż i też inaczej wygląda http://images37.fotosik.pl/48/cf9ca4eb9756e8cb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 13.01.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Do Besta77, z jakiego drewna masz wykonane meble? Ślicznie wyglądają. No i zastrzelona jestem powiem szczerze, że nie wiem na pewno jakie drewno, wydaje mi się, że dębowe, natomiast wybarwienie w kolorze palisander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa197020 03.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Czy malował ktoś pastelową orchideą z Duluxa? Mam zamiar pomalować wnetrze całego domu. I zastanawiam sie czy będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 03.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Na pewno będzie długo śmierdzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 03.03.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Miałam taki sam zamiar. Kupiłam jednak próbkę (jak nie ma gotowej to zrobią na miejscu), pomalowałam kawałek ściany i...zmieniałam zdanie. Zdecydowałam sie na "jasny beż". Wygląda neutralnie i moim zdaniem bardzo ładnie. W sypiałni jedna ścianę pomalowaliśmy orzechem włoskim i wspaniale komponuje sie z tym jasnym beżem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 03.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 kolor jest ładny, ale rzeczywiście śmierdzi strasznie i długo. ja mam nią pomalowaną garderobę i sie zastanawiałam czy czasem nie dostałam zepsutej farby bo tak śmierdziało. tera po 2 miesiącach jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 03.03.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 co Wy z tym smrodem? ja mam Duluxem kilka pomieszczeń wymalowanych /kilka różnych kolorów/ ale nic nie śmierdzi /i nie śmierdziało/ - tylko orchidea śmierdzi, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 03.03.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 maluję po trochu całe poddasze farbami bondex a garderobe i spiżarnię pomalowałam duluxem pastelową orchideą. Zaden z kolorów bondexa nie śmierdział, po pomalowaniu nic nie było czuć farby a ten dulux smierdział przynajmniej 2 tygodnie. Takie mam niewielkie doświadczenia być może była to jakaś śmierdząca partia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 03.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 co Wy z tym smrodem? ja mam Duluxem kilka pomieszczeń wymalowanych /kilka różnych kolorów/ ale nic nie śmierdzi /i nie śmierdziało/ - tylko orchidea śmierdzi, czy jak? jest coś na rzeczy - my pomalowaliśmy duluxem z mieszalnika prawie caly dom i nie śmierdziało w ogóle, a duluxem-gotowcem (cafe latte) wiatrołap i śmierdziało chyba ze 4 miesiące albo nawet dłużej... a co do pastelowej orchidei - to jest delikatnie złamana biel, takie jaśniuteńkie ecru i na ścianie wydaje się by po prostu lekko przyżółconą (ze starości ) bielą my tym kolorem pomalowaliśmy drzwi wewnętrzne uzyskując efekt patyny - o co nam zresztą chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.03.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 eee u mnie nic nie śmierdziało malowałam tym kolorkiem ale tylko przedpokoje i sufit w łazience ale na pomieszczenia wybrałam beż jasny dekorala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts