kilervirago 10.08.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Pewnie nie ja pierwszy i nie ostatni zastanawiam się jak wykończyć ściany zewnętrzne.Czy ktoś z Was ma za sobą taki dylemat,lub przeliczał jak się ma kosztowo kilnkier a typowe ocieplenie z tynkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 10.08.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ocieplenie zostawmy w spokoju Klinkier czy tynk? Klinkier droga inwestycja ale za to na długie lata o ile dobrze wykonana, zwykły tynk zdecydowanie tańszy, ale i mniej trwały, choć zawsze można chociażby kolor zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 11.08.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A dlaczego nie cegła zwykła? Na allegro podają ceny nawet od 75gr/szt.Ja mam obwód domu ok. 55 m, planuję ściankę osłonową z cegły zwykłej na wysokość 2,3 m - architekci wyliczyli mi jakieś pół roku temu że będzie to kosztować 27 tyś. No ale oczywiście od tego odliczasz koszty przykrycia styropianu tynkiem (nie wiem jakie są). Cegła klinkierowa jest znacznie droższa - nie wiem czemu tak mało popularna jest cegła zwykła na elewację. Bardzo ładnie wygląda, niska cena. Trwałość też chyba nie jest zła bo przecież wciąż się widuje stare, nieotynkowane domy z cegły którym nic nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.08.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 27 tys.? To policzyli Ci (zakładając 2zł za wmurowanie jednej cegiełki) jakieś 2,25 PLN za cegłę. Za taką kwotę to już można kupić porządny klinkier albo ręcznie formowaną i to z zagranicy! Co do naszej cegły licowej sprawdź sobie strony producentów cegły z Kraśnika Myślę, że za 1,5 PLN mógłbyś tam kupić naprawdę porządną cegłę na elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 11.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Ja nie wiem co dokładnie i jak policzyli. Ponoć wszystko. Materiał robociznę. Przy takiej ścianie jest naprawdę sporo roboty którą trzeba precyzyjnie wykonać - tak jak z płytkami w łazience. Do tego docgodzi szersza ława fundamentowa, 3W ściana fundamentowa, nadproża murfor. Czyli sprawa jest dość skomplikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech010 30.10.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Klinkier. Ale tylko prawdziwy, nie imitacja, nie elastyczny, które są po prostu do bani. Polecam klinkier, ale ten prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.10.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 W jaki sposób polecasz? Masz to na swoim domu?Czy po prostu sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 31.10.2018 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 W jaki sposób polecasz? Masz to na swoim domu? Czy po prostu sprzedajesz? Przecież licznik jego postów wszystko tłumaczy (5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekwołoszczak 02.12.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Polecam tylko i wyłącznie prawdziwy klinkier, imitacje, elastyczne typu Elastolith, Izoflex nie są prawdziwymi klinkierami i rozwalają się w reku, po 9 miesiącach odpadają ze śćian, no po prostu masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 11.12.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Polecam tylko i wyłącznie prawdziwy klinkier, imitacje, elastyczne typu Elastolith, Izoflex nie są prawdziwymi klinkierami i rozwalają się w reku, po 9 miesiącach odpadają ze śćian, no po prostu masakra. Mam pytanie, co predzej odpadnie ze sciany, zle przyklejony prawdziwy klinkier czy zle przyklejona imitacja? Rozumiem, ze jak dobrze sie cos przyklei to nie odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts