78mysz 02.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 tu:http://forum.muratordom.pl/sprzatamy-zlote-srodki-na-pyl-brud-kurz-w-nowym-domku,t149068.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 02.03.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mysza, dzięęęęęik!!! Już tam wlazłam i szukam, czym gres czyścić. W ogóle jeszcze pełno u nas śladow po budowie - kropki farby na oknach, tynk w szczelinach okien, klej na płytkach w łazience, chyba całą wiosnę będę się tego pozbywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.03.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 NIe wiem jak sie pozbyć ze szczelin okien, bo mi przez rok się nie udało, ale mąż sie zmądrzył i silikonem zasłonił. A kropki farby na oknach zejdą po n-tym myciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 05.03.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Odnosnie smoczka, to podpowiem, ze dziecko w wieku ok. 6 m-cy ma taki czas, kiedy samo wypluwa smoczka. Jeśli wyczujesz ten moment i zabierzesz smoczek, to odbędzie sie to naprawdę bezboleśnie i dla mamy i dla dziecka. Ooo, nie wiedziałam o tym! U nas chyba obędzie się bez dramatów, bo Tusiulek wcale za smokiem nie płacze. Jeśli marudzi, to tylko gdy się nudzi i chce być noszony na rączkach i wtedy czasem smoczek na chwilkę go uspokoi, żebym mogła skończyć np prasowanie, ale najczęściej smoczek jest z impetem wypluwany i podnosi się wrzask, bo przecież nie o to dziecku chodziło... Uff, trochę mi się udało okna w łazience dopucować. Kurz ze szczelin udaje się cienką szmatką wygarnąć, ale ile z tym roboty... A farba rzeczywiście schodzi przy dłuższym namaczaniu i wycieraniu. Nie mogę się doczekać wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.03.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Widze ze sobie swietnie dajesz rade: prasowanie, pucowanie i cwiczenie bicepsow My planujemy przeprowadzke w czerwcu, ale wiesz jak to jest z planami Na razie chlopaki utkneli na gipsowaniu skosow na podaszu... Moja Pszczoleczka noszona byc lubi, a owszem, ale w sumie potrafi duzo czasu spedzic samodzielnie, wlasnie w lezaczku. Ale niestety ma problem z tym zasypianiem w dzien i placze jak jest spiaca Dlatego o ile Twoj Anioleczek nie jest spioszkiem z natury, to uwazaj zeby nie przegapic momentu kiedy przestanie latwo sobie ucinac sam drzemki w ciagu dnia. Tez nie wiedzialam z tym smokiem po 6 miesiacach - mam nadzieje ze moja mala smokomaniaczka tez sie odzwyczai O ile tylko sie nauczy zasypiac bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A w ogole to przychodzisz zadac fotek, a sama nie wstawiasz! Domagamy sie nowych fotosow malego Herosa, bo tamte sa na pewno zupelnie nieaktualne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 06.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 87anam87 , hej, a czemu to nic nie pisałaś? Przekazałam dzidzi komplement, on chyba od tych pochwał tak rośnie! nie odważyłam się, a dzidzia niech rośnie, teraz właśnie o to chodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 09.03.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam! Gratuluję dzidziusia,domek też fajny,gustowny.Jednak przez życie nie zawsze idzie się z planem.ito jest fajne Pozdrawiam serecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.03.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ależ u Ciebie jest PRZESTRONNIE Twój mały kawaler będzie miał gdzie ganiać już niebawem Baaaaaaaaardzo mi sie podoba Twój salon, kominek, kuchnia i ..... hektary okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 11.03.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A w ogole to przychodzisz zadac fotek, a sama nie wstawiasz! Domagamy sie nowych fotosow malego Herosa, bo tamte sa na pewno zupelnie nieaktualne! No dooobra, nie dam się prosić! Przedstawiam przegląd minek naszej bułeczki: "Cześć mamo!" http://img521.imageshack.us/img521/5500/img5607a.jpg "Pogadamy?" http://img138.imageshack.us/img138/8164/img5610m.jpg "Idę spaaać!" http://img716.imageshack.us/img716/5014/img5605b.jpg "Ale najpierw poślę mój zabójczy uśmiech nr.4" http://img51.imageshack.us/img51/4803/img5615.jpg "A tak wyglądam, gdy odpływam..." http://img412.imageshack.us/img412/527/img5619.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 11.03.2010 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 I jeszcze fotki z porannego leżenia w wanience (bo zabieram Tuśka ze sobą do łazienki, gdy idę się kąpać, bardzo lubi wpatrywać się w okna, a potem obserwować jak suszę włosy ). Kto ty jesteś, potargana babo? http://img6.imageshack.us/img6/2327/img5604h.jpg hmm, chyba cię skądś znam... http://img96.imageshack.us/img96/5246/img5597f.jpg Aaaa, mama! http://img44.imageshack.us/img44/4908/img5595v.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 11.03.2010 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Renka, dzięki! Wybraliśmy ten projekt m.in właśnie z powodu tego okna w salonie. Nie wiecie, kiedy przyjdzie wiosna? A'propos okien, wzięłabym się za mycie... Tylko przy tych temperaturach, to chyba do Wielkanocy się nie wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEwelina 11.03.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 CUDNY! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 11.03.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ale słodki bobas! Uwielbiam takie dzieciaczki uśmiechnięte! Siostrzeniec też tak pięknie pozował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Asia ale słodziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.03.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Bardzo piękny domek - gratuluję; Jezeli znajdziesz chwilę czau to prosze napisz jaka masz wentylacje w domu. wydaje mi się, że grawitacyjną. Sama przymierzam się do budowy parterówki i niestety pomieszczenia, które wymagaja kominów nie sa połozone blisko siebie. Często czytam, że w parterówkach wen. grawitacyjna nie działa i mam obawy, czy zda egzamin. Macie do wszystkich pomieszczeń(łazienki, kuchnia) kominy, czy coś jest na zasadzie kominków wentylacyjnych. Czy wg Ciebie wentylacja ta zdaje egzamin, czy też widzisz jakieś mankamenty i jej niewydolność. JAk macie rozwiązaną sprawę nawiewników. I ostatnie pytanie dot. kosztów ogrzewania. Jakie wrażenia po pierwszych miesiącach. (Też ponoć trudniej ogrzać parterówki) Pozdrawiam serdecznie i zyczę duzo pięknych chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 19.03.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witajdomek śliczny, okna w salonie obłędnie, ale najfajniejszy synek!!Cudo-gratulacje, mój syn urodził się też 12 stycznia ale 3 lata wcześniej:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.03.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Nie wiecie, kiedy przyjdzie wiosna? Juz przyszla Jaki miniasty ten Twoj Anioleczek slodziutki! Przybieglam bo wlasnie widzialam Twoj piekny salon w watku o salonach - super wyglada! Tez bym nic z tymi podciagami nie robila A na sofach to jest gdzie usiasc w ogole miedzy tymi poduchami, he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 29.03.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Hehehe, dziękuję, dziękuję!!! Komplimenta przyjęte! Czy każda mama tak ma, że jak chwalą jej dziecko to rośnie o 3 centymetry i puchnie o 10???! Kurcze, nie wiedziałam że tak fajnie jest mieć małe bejbiątko! Hmm, zobaczymy co będzie później, jak dorośnie... Dorcia , żebyś widziała jakie strzela miny gdy się złości! Albo jak robi kupę! W ogole chyba wszystkie dzieci są takie mimiczne. A w szpitalu miałam największą polewkę razem z dziewczyną, z ktorą byłam w pokoju - stwierdziła, że jej mały gdy robi kupcię, to robi minę identyczną jak ojciec, gdy jest nad czymś skupiony. No kanapa rzeczywiście wyglada, jakby już nie bylo miejsca na niej do siedzenia, ale ona jest tak wielka i ma tak głębokie siedzisko, że gdyby nie te poduchy to byłoby za głęboko. Więc poduchy są specjalnie, jako podparcie, i jest super wygodnie. Bardzo piękny domek - gratuluję; Jezeli znajdziesz chwilę czau to prosze napisz jaka masz wentylacje w domu. wydaje mi się, że grawitacyjną. Sama przymierzam się do budowy parterówki i niestety pomieszczenia, które wymagaja kominów nie sa połozone blisko siebie. Często czytam, że w parterówkach wen. grawitacyjna nie działa i mam obawy, czy zda egzamin. Macie do wszystkich pomieszczeń(łazienki, kuchnia) kominy, czy coś jest na zasadzie kominków wentylacyjnych. Czy wg Ciebie wentylacja ta zdaje egzamin, czy też widzisz jakieś mankamenty i jej niewydolność. JAk macie rozwiązaną sprawę nawiewników. I ostatnie pytanie dot. kosztów ogrzewania. Jakie wrażenia po pierwszych miesiącach. (Też ponoć trudniej ogrzać parterówki) Pozdrawiam serdecznie i zyczę duzo pięknych chwil Dzięki bdan i witaj! No z wentylacją to u nas jest trochę kicha. Nie mamy dgp ani wentylacji mechanicznej, mamy wentylację grawitacyjną. Zamiast murowanych kominów wentylacyjnych, są kratki wentylacyjne w suficie z odprowadzeniem na dach przez ocieploną rurę spiro i kominek wentylacyjny. Ale niestety kratek jest za mało: jest jedna w kuchni oraz po jednej w każdej łazience (te w łazienkach mają wmontowane wiatraczki). Ja jestem zmarźluch i bałam się, że jak zrobimy kratki w kazdym pokoju, to będzie się za szybko wychładzało, wykonawca też nas o tym przekonywał. To był błąd. Okna są bardzo szczelne, bez nawiewników, a my żadko pamiętamy o tym, by ustawić je w pozycji mikrowentylacji. No i tych kratek jest zdecydowanie za mało. Co prawda nie jest duszno, ale lepsza wymiana powietrza na pewno by nie zaszkodziła i w przyszłości planujemy dokupić kilka kominków wentylacyjnych i zrobić kratki we wszystkich pokojach. Monja , dawaj zdjęcie swojego trzylatka! Ale ten świat jest złożony z samych zbiegów okoliczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.04.2010 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Spokojnych, zdrowych, pełnych radości Świąt Wielkiejnocy Spełnienia wszystkich marzeń, osiągnięcia wszystkich szczytów i ziszczenia wszystkich planów http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/sz/68l.gif życzy Neferka z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts