robi77 26.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Mam 4 metry od domu do płotu ...chce przy siatce nasadzić drzewek aby sąsiad ..wścibski sąsiad po kilku latach nic nie widział. Jakie thuje polecicie aby zrobiły gęstą zasłonę a jednocześnie nie zabrały zbyt wiele miejsca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 27.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 musisz miec tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 27.08.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A jak inaczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.08.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 http://forum.muratordom.pl/co-na-osloniecie-sie-od-sasiada,t137999.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 04.09.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dowiedzialem sie ze brabant to idealna thuja na "kocie mordy" z sąsiedztwa... Jaka jeszcze jest podobna do brababta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxatorfubzdude 09.09.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 brabant często jest traktowany jako chwast ogrodowy ja osobiście lubie tą odmiane jest posłuszna i nie wymagająca polecam Szmaragd choć wolniej rośnie i gęściej sadzimy ale jest piękna i nie tniemy jej bo szkoda ;P Bardzo fajowa odmianą jest również do cięcia Jałowiec "Springbank" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 10.09.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jakie tuje ? Ja mam od wścibskiego sąsiada posadzoną tuję ‘Columna’. Sadziłam w maju. Dlaczego ją: „wąska, kolumnowa odmiana o silnym wzroście, osiągająca w wieku 10 lat ok. 3 m wys. Ulistnienie ciemnozielone. Wymaga dosyć żyznych i raczej wilgotnych gleb. Polecana na nienormowane żywopłoty. Gęstość sadzenia w rzędzie: co 0,6-0,7 m.” (z Katalogu roślin ZSP). U mnie super rośnie na piasku i toleruje suszę Duże przyrosty Aby mieć jakiś wybór: myślałeś o cyprysiku Lawsona np. ‘Alumii czy ‘Columnaris’? Nie mówię już o cisie... Pozdrawiam. P.S. U nas chłodniej więc z cyprysika zrezygnowałam, choć mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 10.09.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Moje Thuje się nazywały "Kurnik" chciałem by rosły troche szerzej niż szmaragdowe i te mi polecono (dokładnie to sie nazywają "Kurnik III")mnie się podobająpozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 One nazywaja się "Kórnik" - na cześc szkółek kórnickich pod Poznaniem a nie kurników Nie jest to pospolita Thuja occidentalis, jak "Smaragdy" czy "Brabanty", tylko Thuja plicatoides - Żywotnik olbrzymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 11.09.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Tak, tak dzięki za zwrócenie uwagi na pisownię. Ale to, że od miejscowości Kórnik nazwa pochodzi - wiedziałem pozdrawiam TINEK (ale ładne mam tuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 24.09.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A poradźcie proszę jaka odległość od ogrodzenia stosować sadząc Brabanta. Tak żeby można było go przycinać nie wchodząc na posesje do sąsiada.... Lub tak żeby nie trzeba było go ciąć ale żeby znowu on nie "przełaził" zbytnio przez siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip 24.09.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A poradźcie proszę jaka odległość od ogrodzenia stosować sadząc Brabanta. Tak żeby można było go przycinać nie wchodząc na posesje do sąsiada.... Lub tak żeby nie trzeba było go ciąć ale żeby znowu on nie "przełaził" zbytnio przez siatkę. W szkółce poradzili mi co 80cm od siebie i 1m od siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 24.09.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja również sadziłem 1 metr od siatki, mogę puki co wjechać kosiarką, jak będą większe chce zachować przejście, żeby można przycinać, miedzy tujami 80 cmpozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 31.10.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Takie thuje sadzone np. co 80 cm nawozone ze dwa razy w roku ile będa rosly do wysokości 3 metrów i stworzą gęstą ścianę> 3 lata 5 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 31.10.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 U nas beda świerki serbskie :)wąskie i długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 05.11.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 U nas beda świerki serbskie :)wąskie i długie Świerki serbskie to dosyć spore drzewa (25 m lekko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts