Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domy w USA - Zobacz piekne wnetrza

AlAmira

Recommended Posts

No nie powiem, bardzo to filmowa rezydencja, wygląda jakby kręcili w niej jakieś seriale, bo takie rzeczy to widywałem chyba jednak dotychczas tylko na ekranie tv, hehe. :) Ładnie dograny każdy szczególik, nienajgorsze. Chociaż ja wybrałbym odrobinkę inny styl gdybym chciał wydawać tyle pieniędzy. :)

• 2 months później...
Teraz nie stać mnie, ale może wynajmę gdy będę na emeryturze ...

Tak na serio - podoba mi się ta kuchenka gazowa - u nas nie ma tak wypasionych i praktycznych kuchenek.

Moge "podrzucic" z Irlandii :lol: :lol: bedziemy przywozic rozne roznosci do naszego kaszubskiego domu, to i zabiore cos dla Ciebie :) :lol:

http://www.waterfordcookers.com/

Nazywaja sie range cookers i jest pelnnno :lol: :lol:

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
Na schodach z drewna łatwo się pośliznąć i skręcic kark, a jasne wykładziny są bardzo praktyczne, jak się ma w domu służbę, która już zadba o czystość. Zreszta tu przeciętnie zmienia się wykładziny co 4-5 lat. Ja też mam drewniane podłogi za wyjątkiem schodów, tylko nieco ciemniejsze, bo na służbę mnie nie bardzo stać. :D

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Ceny w USA poleciały na łeb na szyję do tego stopnia, że w Miami z widokiem na morze da się kupić wypas apartament - jak ten z fotek - w cenie ok. 5,5 tys. zł / m2!!! Do tegostandard tego jest jak z filmu z cyku "dom na pilota", a nie jak jakieś surowe badziewie w Polskim stylu. Tyle że metrów ma to z 500 więc trochę kasy jest. Ale gdyby tylko dało się brać w PL kredyt pod hipotekę czegoś w Miami... ech.

• 3 weeks później...

MNie pranie bezowej wykladziny kosztowalo ok.600$.Chcialam z dziecmi w czyste przyleciec,to zaplacilismy tyle co za nowa po cenachPL.

Mam mieszkanie i sama nie wiem,dlaczego tam klada te jasne wykladziny?kazdy w butach sie pakuje,co prawda to FL,blota nie ma,ladne chodniki.

Szczerze,to drewno jest drogie,tesciowa zachwycona moimi podlogami z jesionu,jadalnia z drewna,tam kicz i dykta

• 1 month później...
Ceny w USA poleciały na łeb na szyję do tego stopnia, że w Miami z widokiem na morze da się kupić wypas apartament - jak ten z fotek - w cenie ok. 5,5 tys. zł / m2!!! Do tegostandard tego jest jak z filmu z cyku "dom na pilota", a nie jak jakieś surowe badziewie w Polskim stylu. Tyle że metrów ma to z 500 więc trochę kasy jest. Ale gdyby tylko dało się brać w PL kredyt pod hipotekę czegoś w Miami... ech.

5,5 tys/m2 + wisząca na nim hipoteka? czy na czysto?

• 6 months później...

...chyba z widokiem na ocean ;-)

A tak powaznie, to fakt, ze teraz w USA domki kosztuja tyle co nic - niestety, MIami jest troche za daleko... :-( :-( :-(

• 2 years później...
  • 3 months później...

tak naprawdę amerykanie mają koszmarny gust.

Lubią tandetę, lubują się w białych drzwiach, listwach tych kunsztownie wykonanych cudeńkach pod sufitami, itp

miałam okazję mieszkać kiedyś w USA przed kilka m-cy. Lubią duże domy ale te domy są takie " tekturkowe ", mało stabilne. Oni sie tym nie przejmują, w zyciu domy zmieniają kilkakrotnie

• 3 weeks później...

To prawda, amerykanie mają dosyć ciekawy gust, natomiast jedno trzeba im przyznać - planowanie przestrzenne i spójność stylu na osiedlach jest powalająca, takie osiedla wyglądają pięknie, w Polsce niestety takie coś nie istnieje i wygląda to okropnie. Nie utożsamiam się z szeroko pojętą tandetą czy kiczem, ale stokroć wolę osiedle, gdzie na każdej działce stoi PODOBNY kicz, a działki mają podobne rozmiary itd. niż polską szkołę rozrostu miast, gdzie jedna działka ma 12x200 metrów i pseudo-dworek w granicy a obok stoi nowoczesny budynek na działce 10 razy szerszej.

PS: Co jest kiczowatego w białych drzwiach? Powiedziałbym, że do polskich małych, często ciemnych domów/przedpokoi takie białe drzwi są idealne. Kolory w stylu wenge itp. niestety sprawiają, że takie pomieszczenie jest ciemne jak piwnica, mnie to osobiście bardzo przygnębia.

No i nigdy nie spotkałem się w Stanach z drzwiami do sypialni z przeszkleniem, co niestety tutaj jest na porządku dziennym, aż dziwne.

Edytowane przez michcio0711