Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Glamurku,

zmiany bardzo fajne. Według mnie zdecydowanie lepiej jak kuchnia jest od ulicy niź w głębi domu.

Zastanawia mnie tylko jedna. Z tego co widzę będziesz miała otwarty wiatrołap. To nie jest dobre rozwiązanie. Strasznie będzie Ci się wychładzał wiatrołap.

wIATROłAP CHCIAłAM ODDZIELIć RóWNIEZ TAKIMI DRZWIAMI ROZSUWANYMI.

To genialny pomysł. :D Z ust mi go wyjełaś. :lol:

Tylko te drzwi to które maja być? Te zaraz przy wiatrołapie, czy te bliżej salonu?

Przed wejściem do łazienki..czyli bliżej wiatrołapu

A przed drzwiami do łazienki, czy za? :lol: (przed strzałką, czy za)

To genialny pomysł. :D Z ust mi go wyjełaś. :lol:

Tylko te drzwi to które maja być? Te zaraz przy wiatrołapie, czy te bliżej salonu?

Przed wejściem do łazienki..czyli bliżej wiatrołapu

A przed drzwiami do łazienki, czy za? :lol: (przed strzałką, czy za)

Wkleiłam nowe zdjęcie w dzienniku, gdzie dokładnie miałyby być te drzwi

Ja osobiście nie dałabym drzwi przesuwanych do wiatrołapu. WOlałabym jakieś przeszklone z dodatkowymi drzwiami albo podwójne przeszklone ale otwierane. Przesuwane drzwi nie zatrzymają zimna. Są bardziej dekoracyjne.

Może coś jak te?

http://www.domagala.biz.pl/galeria/wew/drzwi_wewnet

albo te

http://m.onet.pl/_m/5a182385e79cf9cd8b9628be2ffde4ed,5,1.jpg

oczywiscie można zmienić styl tych drzwi :D

Ja osobiście nie dałabym drzwi przesuwanych do wiatrołapu. WOlałabym jakieś przeszklone z dodatkowymi drzwiami albo podwójne przeszklone ale otwierane. Przesuwane drzwi nie zatrzymają zimna. Są bardziej dekoracyjne.

Może coś jak te?

http://www.domagala.biz.pl/galeria/wew/drzwi_wewnet

albo te

http://m.onet.pl/_m/5a182385e79cf9cd8b9628be2ffde4ed,5,1.jpg

oczywiscie można zmienić styl tych drzwi :D

Moi znajomi mają takie super drzwi przesuwane , duże , dębowe, przeszklone , podobne do tych białych, na spodzie mieli coś takiego przyklejone,że pod spodem nic nie wiało... i te drzwi w momencie otwierania chowały sie w ścianę - bardzo mi się podobają - tylko w moim przypadku nie da sie atkich robić,bo ja nie mam takiej ściany.

Qrcze.... ja to bym zrobiła te drzwi jednak za strzałką. :lol:

Na ostatecznej wizualce wchodziłoby sie jakos tak pod skosem, a poza tym jakby zaczynały się za wejściem do łazienki, toby nie było widac z salonu, jak ktos korzysta z toalety. :roll:

Sama jeszcze nie wiem... bo w sumie to nie chciałabym łazienki odgradzać od reszty domu..i w sumie może to dziwnie wyglądać jak ostatecznie trzeba będzie wychodzic do wiatrołapu,żeby iść do łazienki. Ta ściana ukośna wzięła sie stąd,że cie chciałam mieć bezpośredniego wejścia z salonu do łazienki... Dziwnie by wyglądały drzwi niedaleko telewizora.

No właśnie. Drzwi przesuwane muszą mieć gdzie sie schować.

Może być inne rozwiązanie, żeby dać zamkniety wiatrołap, tam gdzie po lewej kończy sie szafa tylko nie wiem czy nie bedzie za mały. I wtedy masz miejsce na drzwi przesuwne.

Też dobry pomysł na lokalizację drzwi. W końcu wiatrołap nie musi być dużych rozmiarów.

W tym układzie wiatrołap miałby wielkość 1m x 3 m.

Qrcze nie wiem czy nie za mały... co to jest 1 metr...???

W sumie sama lokalizacja drzwi jest tutaj jeszcze do omówienia. Najważniejsze ,że drzwi muszą być...a dokładnie w którym miejscu one będą, to może ustalę jak już będą gotowe mury. W tym momencie najlepiej będzie widać. :)

Najważniejsze ,że same zmiany Wam sie bardziej podobają... i uznałyście domek za bardziej funkcjonalny. :)

Na ostatecznej wizualce wchodziłoby sie jakos tak pod skosem, a poza tym jakby zaczynały się za wejściem do łazienki, toby nie było widac z salonu, jak ktos korzysta z toalety. :roll:

Sama jeszcze nie wiem... bo w sumie to nie chciałabym łazienki odgradzać od reszty domu..i w sumie może to dziwnie wyglądać jak ostatecznie trzeba będzie wychodzic do wiatrołapu,żeby iść do łazienki. Ta ściana ukośna wzięła sie stąd,że cie chciałam mieć bezpośredniego wejścia z salonu do łazienki... Dziwnie by wyglądały drzwi niedaleko telewizora.

Mnie sie wydaje, że bardziej dziwnie może wyglądać korzystanie z kibelka tuż przy salonie :roll: . A Twój wiatrołap to taki trochę wiatrołap, a trochę hol. :lol:

Nie miałam na myśli, aby drzwi sięgały aż do tv., tylko zaraz za łazienką.

Mnie sie wydaje, że bardziej dziwnie może wyglądać korzystanie z kibelka tuż przy salonie :roll: . A Twój wiatrołap to taki trochę wiatrołap, a trochę hol. :lol:

Nie miałam na myśli, aby drzwi sięgały aż do tv., tylko zaraz za łazienką.

To jest wiecej niż krępujące. Niestety od czasu do czasu muszę z tego korzystać gdy jestem z wizytą. Koszmar. Gorzej niż źle. Jeszcze drzwi mają jak do pokoju przeszklone :-?

Sorry ale robisz tak duze zmiany ze na pewno daloby sie znalezc jakis projekt z duzo lepszym ukladem bez garazu, bo teraz mieszanie pokojami to wychodzi jakas kiszka.

Wiatrolap na 100% musi byc oddzielony od reszty bo zimno bedzie, drzwi przesuwne raczej nie bardzo, powinno byc w miare szczelne.

Czy planujesz rozwieszac pranie w ogrodzie?? jesli nie to moze z kotlowni wydzielic 2 pomieszczenia, jedno na jakies grabie itd z wejsciem tylko od ogrodu, drugie pomieszczenie to kotlownia z pralnia. Wygodniej i bezpieczniej.

Kuchnia fakt lepsza od polnocy niz od poludnia. Bez sensu wg mnie jakis zamykany pokoj jadalny na przyjazd rodziny( szkoda kasy na te drzwi harmonijkowe), moze lepiej zrobic kuchnie z barkiem i miejscem na sniadanie a tam w tej wnece jadalnie uzywana od swieta jak wiecej gosci bedzie, tylko ze troche daleko wychodzi od kuchni, ale ta wneka to wlasciwie nie wiadomo po co teraz jest.

Tv w glupim miejscu bedzie go mozna ogladac tylko z obecnej jadalni.

Probuje cos wykrzesac z tego projektu ale po tych zmianach ciezko jest :(