Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

Generalnie to mi nie gra :roll:

Sorki, ale takie mam spostrzeżenia:

1. Jestem jak najbardziej za kuchnią z oknem wychodzącym na front domku

2. Brakuje mi w salonie 9w obojętnie której wersji) miejsca na jakiekolwiek meble, np. komody

3.Na TV zawsze świeci słońce

4. Zastanawiam się nad pokojem z rozsuwanymi drzwiami na imprezy, w końcu dom budujecie dla siebie a nie dla gości

Na razie więcej grzechów nie pamiętam :lol:

Aha...............i pomysłowości to nie mam więc nie wiem jak to zmienić :roll:

odpowiedzi na Ani spostzreżenia.

1. mi tez podoba się właśnie ten układ kuchni ( jaka ja gapa jestem....,że nie wpadłam na ten pomysł w momencie adaptacji projektu)

2. myślę,że osoba która projektowała ten salon z taką ilością okien z góry zakłasała,że nie ma miejsca na meble. Komoda sie gdzieś zmieśći , bo jedno okno balokonowe zamieniłam na zwykłe o wymiarach 150/150. Planowałam pod nim coś ustawić.

3. Teraz mam taki sam układ... muszę tylko dokładnie zmierzyć odległość okna od ściany z tv. Teraz mam o tyle gorzej, że okno jest na poł-zach. i przez cały dzień mam słońce w pokoju.

4. tak...to był nieprzemyślany pomysł :oops:

Musze dzisja usiąść i jeszcze raz przejść burzę.... zrobić 2 projekty... Pierwszy z kuchnią od frontu, drugi z kuchnią na starym miejscu... ( tak na wypadek jak nie da się pzrenieść kuchni)

Mój najmilszy Pan Bogumił...poleciał na tydzień na wakacje.... gdzies daleko, bo samolotem będzie lecieć 11 godzin... stawiam na Dominikanę, Kubę, albo Indonezje..:)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Posłuchaj Kochana, nie zadręczaj sie takimi rzeczami sama. Mężowie Na ogół interesują się budową jak juz przychodzi do kopania i zalewania fundamentów. Mój tez jakby wogle nic nie słyszał przed tym stanem budoania. A potem?? dzis tylko na budowie siedzi. No i co ważne, czasem faceci mają fajne praktyczne pomysły tylko nie chcą sie wtrącać..Mój tak miał też, bo mu w pracy powiedzieli, zeby do wykończeniówki- a w szczególnosci do płytek i kuchnie się nie wtrącał. I co? rewelacyjnie ustawił mi kuchnię-bardzo sobie chwalę. Płytki też wybierał ze mną.

czasem trzeba Męża za łeb i na siłę. :D

Jesli nie ruszysz konstrukcji domu czyli scian nosnych ( obawiam sie ze ta scianka za tv jest nosna) to mozesz zmienic funkcje pomieszczen i uklad scianek dzialowych oczywiscie jesli masz juz adaptacje i pozwolenie.

Tak mam juz adaptację i pozwolenie (teoretycznie-leży na biurku w starostwie i czeka aż mój budoelaniec zadzwni do kolegi - właściciela biurka:) )

Masz rację ,ściana za tv jest ścianą nośną..ale mam taki układ... rzuc okiem prosze...

http://images33.fotosik.pl/404/c734f18be9eb58df.gif

A tak mogłoby być, gdyby nie dało się zmienić układu kuchni.

http://images30.fotosik.pl/295/d4161b809ec317a2.gif

Jak dla mnie wersja z kuchnia od frontu jest ok, w tej drugiej wersji obawiam sie ze ta spizarka za kuchnia jest za waska, nie dasz rady zadnych polek dac na tej dluzszej scianie a schylajac sie to pupa wywalisz sciane do kuchni :)

To jest tylko rysunek i po zakończeniu widziałam ,że jest za waska. Ale przesunę ją w stronę kuchni, bo przeciez lodówka nie ma merta głębokości. Tą ścianę z wznęką w kuchni na sprzęt dostosowałabym pod głębokość lodówki. Muszę sprawdzić jaką ma.

Czy te wersje wyglądają lepiej?

Aha jeszcze jedno, dobrze by bylo zeby lazienki byla jedna pod druga wtedy wystarczy jeden pion kanalizacyjny , moze da sie go poprowadzic do tej dolnej lazienki ale bedzie do obudowania albo ukryty w suficie podiweszonym.

Dolna łazienka zgadza sie z łazienką na poddaszu w wersji drugiej. Są idealnie jedna pod drugą.

Witaszki!

to ja też wchodzę w ten "tulajkowy "nastrój :wink:

No właśne TEJ.... a skąd jestes ,że Tej mówisz??
...jam też z WLKP :wink: (czyli Wioski Leżącej Koło Poznania)

To która wersja ostateczna?

Powstały 2 ostateczne wersje:

1 wersja - zmiana kuchni

2 wersja - kuchnia zostaje na swoim miejscu.

Więc w zalezności od tego czy będę mogła zmienić położenie kuchni czy nie...taką wersję wybiorę. Została ona zatwierdzona przez radę doradczą...:)