GLAMOURMUM 14.11.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Generalnie to mi nie gra Sorki, ale takie mam spostrzeżenia: 1. Jestem jak najbardziej za kuchnią z oknem wychodzącym na front domku 2. Brakuje mi w salonie 9w obojętnie której wersji) miejsca na jakiekolwiek meble, np. komody 3.Na TV zawsze świeci słońce 4. Zastanawiam się nad pokojem z rozsuwanymi drzwiami na imprezy, w końcu dom budujecie dla siebie a nie dla gości Na razie więcej grzechów nie pamiętam Aha...............i pomysłowości to nie mam więc nie wiem jak to zmienić odpowiedzi na Ani spostzreżenia. 1. mi tez podoba się właśnie ten układ kuchni ( jaka ja gapa jestem....,że nie wpadłam na ten pomysł w momencie adaptacji projektu) 2. myślę,że osoba która projektowała ten salon z taką ilością okien z góry zakłasała,że nie ma miejsca na meble. Komoda sie gdzieś zmieśći , bo jedno okno balokonowe zamieniłam na zwykłe o wymiarach 150/150. Planowałam pod nim coś ustawić. 3. Teraz mam taki sam układ... muszę tylko dokładnie zmierzyć odległość okna od ściany z tv. Teraz mam o tyle gorzej, że okno jest na poł-zach. i przez cały dzień mam słońce w pokoju. 4. tak...to był nieprzemyślany pomysł Musze dzisja usiąść i jeszcze raz przejść burzę.... zrobić 2 projekty... Pierwszy z kuchnią od frontu, drugi z kuchnią na starym miejscu... ( tak na wypadek jak nie da się pzrenieść kuchni) Mój najmilszy Pan Bogumił...poleciał na tydzień na wakacje.... gdzies daleko, bo samolotem będzie lecieć 11 godzin... stawiam na Dominikanę, Kubę, albo Indonezje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.11.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Posłuchaj Kochana, nie zadręczaj sie takimi rzeczami sama. Mężowie Na ogół interesują się budową jak juz przychodzi do kopania i zalewania fundamentów. Mój tez jakby wogle nic nie słyszał przed tym stanem budoania. A potem?? dzis tylko na budowie siedzi. No i co ważne, czasem faceci mają fajne praktyczne pomysły tylko nie chcą sie wtrącać..Mój tak miał też, bo mu w pracy powiedzieli, zeby do wykończeniówki- a w szczególnosci do płytek i kuchnie się nie wtrącał. I co? rewelacyjnie ustawił mi kuchnię-bardzo sobie chwalę. Płytki też wybierał ze mną. czasem trzeba Męża za łeb i na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Jesli nie ruszysz konstrukcji domu czyli scian nosnych ( obawiam sie ze ta scianka za tv jest nosna) to mozesz zmienic funkcje pomieszczen i uklad scianek dzialowych oczywiscie jesli masz juz adaptacje i pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.11.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Nie uczestniczyłam w dyskusji więc mam strasznie namieszane i nie wiem która wersja koniec końców jest wyjściowa a która aktualnie omawiana Jedno wiem - TV to chyba tylko kominek będzie oglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 No i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.11.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Jesli nie ruszysz konstrukcji domu czyli scian nosnych ( obawiam sie ze ta scianka za tv jest nosna) to mozesz zmienic funkcje pomieszczen i uklad scianek dzialowych oczywiscie jesli masz juz adaptacje i pozwolenie. Tak mam juz adaptację i pozwolenie (teoretycznie-leży na biurku w starostwie i czeka aż mój budoelaniec zadzwni do kolegi - właściciela biurka:) ) Masz rację ,ściana za tv jest ścianą nośną..ale mam taki układ... rzuc okiem prosze... http://images33.fotosik.pl/404/c734f18be9eb58df.gif A tak mogłoby być, gdyby nie dało się zmienić układu kuchni. http://images30.fotosik.pl/295/d4161b809ec317a2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Jak dla mnie wersja z kuchnia od frontu jest ok, w tej drugiej wersji obawiam sie ze ta spizarka za kuchnia jest za waska, nie dasz rady zadnych polek dac na tej dluzszej scianie a schylajac sie to pupa wywalisz sciane do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Aha jeszcze jedno, dobrze by bylo zeby lazienki byla jedna pod druga wtedy wystarczy jeden pion kanalizacyjny , moze da sie go poprowadzic do tej dolnej lazienki ale bedzie do obudowania albo ukryty w suficie podiweszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.11.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Jak dla mnie wersja z kuchnia od frontu jest ok, w tej drugiej wersji obawiam sie ze ta spizarka za kuchnia jest za waska, nie dasz rady zadnych polek dac na tej dluzszej scianie a schylajac sie to pupa wywalisz sciane do kuchni To jest tylko rysunek i po zakończeniu widziałam ,że jest za waska. Ale przesunę ją w stronę kuchni, bo przeciez lodówka nie ma merta głębokości. Tą ścianę z wznęką w kuchni na sprzęt dostosowałabym pod głębokość lodówki. Muszę sprawdzić jaką ma. Czy te wersje wyglądają lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.11.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Aha jeszcze jedno, dobrze by bylo zeby lazienki byla jedna pod druga wtedy wystarczy jeden pion kanalizacyjny , moze da sie go poprowadzic do tej dolnej lazienki ale bedzie do obudowania albo ukryty w suficie podiweszonym. Dolna łazienka zgadza sie z łazienką na poddaszu w wersji drugiej. Są idealnie jedna pod drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 No to wychodzi na to ze wszytsko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.11.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 zostałam zbesztana to już się nie odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Zbesztana?? Zauwazylam tylko ze jesli tv bedzie ogladal tylko kominek to zadna szkoda dla domownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.11.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 zostałam zbesztana to już się nie odzywam Oj Efilku... Twoje uwagi są równie ważne.... tulę i ściskam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Oj Efilko widze, ze ty w nastroju "niech mnie ktos przytuli", to pitulam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.11.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Dokładnie tak Dzięki dziewczynki za wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 15.11.2008 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witaszki! to ja też wchodzę w ten "tulajkowy "nastrój No właśne TEJ.... a skąd jestes ,że Tej mówisz??...jam też z WLKP (czyli Wioski Leżącej Koło Poznania) To która wersja ostateczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.11.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witaszki! to ja też wchodzę w ten "tulajkowy "nastrój No właśne TEJ.... a skąd jestes ,że Tej mówisz??...jam też z WLKP (czyli Wioski Leżącej Koło Poznania) To która wersja ostateczna? Powstały 2 ostateczne wersje: 1 wersja - zmiana kuchni 2 wersja - kuchnia zostaje na swoim miejscu. Więc w zalezności od tego czy będę mogła zmienić położenie kuchni czy nie...taką wersję wybiorę. Została ona zatwierdzona przez radę doradczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.11.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witaszki! to ja też wchodzę w ten "tulajkowy "nastrój No właśne TEJ.... a skąd jestes ,że Tej mówisz??...jam też z WLKP (czyli Wioski Leżącej Koło Poznania) To która wersja ostateczna? aha...bardzo się cieszę,że poznałam kolejną poznaniankę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Pogubiłam się jużDzień bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts