Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik truskawek 2G

Recommended Posts

Witam!

Na imię mam Basia, jestem z nad morza, typowa matka i żona i właśnie dziś zdecydowałam się na założenie mojego dzienniczka.

Dziennik będzie dotyczył mojego domku, który pochodzi z Biura Projektów ARCHON+ a nazywa się "Dom w Truskawkach 2G"

Co prawda na naszej działce truskawek brak ale jakoś tak wyszło i zostało, że budujemy razem z moim mężusiem domek. Już nie mogę się doczekać kiedy w nim zamieszkamy i może nawet posadzę kilka krzaków truskaweczek A tu jeszcze tyle roboty i kaska pomału się kończy. Musimy sprzedać mieszkanko, w którym obecnie mieszkamy, żeby było na wykończeniówkę. Ale to na wiosnę. :lol:

Wpisze się tu, jak pozwolisz, żeby Ci nie uciekło

http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm

tu jest dokładnie napisane, jak zakładać odnośniki do dziennika i komentarzy.

PS. fajnie, że kolejne truskawki powstają na oczach forum :lol:

Dzięki Wiolu!

Małymi kroczkami i wspólnymi siłami CEL OSIĄGNIĘTY!!

Załadowane zdjęcie zrobiłam wczoraj. Dzisiaj niestety leje i ekipa z dachu przeniosła się na parter murować ścianki działowe :-?

Dalej mam mętlik w głowie co z kuchnią??? Robić spiżarkę czy nie?? no i jeszcze jedna kwestia, która dotyczy drugiego okna od strony szczytowej.

Rodzina radzi aby je zamurować bo wtedy będzie lepiej ją zabudować szafkami

na chwile obecną ona wygląda tak:http://images39.fotosik.pl/6/38d38f2815be777c.jpg

a tak od salonu z połową ścianki: http://images31.fotosik.pl/352/2daddad2f7332cf3.jpg

i co z tym zrobić. Strasznie mi się podoba kuchnia z oknami ale czekam na Wasze sugestie :D

Brrrrrrr.........

Fachowcy zwinęli się do domu!!!! Tak leje, że nie da się nic robić!!!

Jutro WOLNA SOBOTA (moi fachowcy w soboty nie pracują) :x

sz...g mnie trafia bo wszystko idzie tak jakoś ślamazarnie!

Fakt jest taki, że ja jestem raczej " w gorącej wodzie kąpana" kobieta i chciałabym wszystko na już.

Tym bardziej, że czeka już dachówka!!! Chciałabym żeby już pokryli dach i założyli orynnowanie i wtedy niech sobie pada!!! A w takim stanie to serce mnie boli, że to wszystko moknie. :(

Siemanko!

Dzisiaj wtorek i na szczęście NIE PADA !!!!!!! fachowcy budują !! Ale pojawił się problem w górnej łazience!! Otóż żeby w eksploatacji nie okazało się, że łazienka ma wysokość dla małych dzieci ze względu na belki koszowe wykonawca z kier. bud. zdecydowali żeby przerobić układ belek w taki sposób by móc korzystać z łazienki bez schylania się. Tym samym zrobi się w niej trochę więcej miejsca. Zobaczymy co z tego wyjdzie!!!

WRRRRRR.

Dzisiaj właśnie się dowiedziałam, że dekarz, który miał mi położyć dachówke wraz z obróbkami zrobił mnie na szaro bo naprał robot i nie da rady aż do grudnia!!!!!!

tragedia.

Poza tym inni mają podobne terminy a na dpdatek ceny za położenie 1m powalają z nóg. :cry: Kształtują się od 65 - 130 zł z metr. Toż to można zaliczyć zejście śmiertelne! Czy ktoś z Was mi może podać ceny krycia dachówką z obróbkami w waszych okolicach??

Jestem załamana!!

Siemanko!

Troszkę nie pisałam ale to z powodu braku czasu

Szukałam wykonawcy dachu bo ten, który miał go robić dorwał 3 potężne budowy i brzydko mówią nas ol...ł :x

Mówi się trudno i szuka dalej.

No właśnie i tu powstał PROBLEM!!! Dekarze nie mają wolnych terminów!!! Realny termin to grudzień!!! A TU ZIMA NADCIĄGA !!!Załamka!!!

No i zaczęło się!!! Dwa dni siedzenia przy telefonie i bezskuteczne poszukiwania firmy dekarskiej i to jeszcze takiej, która ma pojęcie by nie spieprzyć dachu!!!

No... ale.... w końcu udało mi się zupełnie przypadkiem namierzyć firmę, która znalazła 1,5 tygodniową lukę i zgodzili się wejść po 15 października - dopiero a może już???

Na szczęście udało mi się ubłagać szefa firmy aby pokryli dach jedynie membraną by zapobiec zamakaniu ścian i więźby!!

Przyjechali w sobotę i udało im się to zrobić czego przykładem jest zdjęcie, które zamieszczę poniżej.

Zastanawia mnie fakt czy w innych rejonach naszego kraju tez jest tak ciężko o dekarzy???

Drugi wątek, o którym chcę napisać to fakt, że zleciłam pomiar stolarki okiennej i mam już pierwszą wycenę. Jest to koszt 15.300 zl z montażem.

Dzisiaj ma siE pojawić na pomiar druga firma!! A jutro może trzecia ??/ Zabaczymy, która z nich będzie bardziej konkurencyjna :wink:

http://images33.fotosik.pl/368/b97aec6160aa0df9med.jpg

• 4 weeks później...

Trochę mnie tu nie było!!! Ale tylko dlatego, że nie mam o czym pisać> Na budowie cisza!! Nic się nie dzieje!! Szl..g mnie już trafia bo zima tuz tuż a ja dalej czekam na dekarza!!!! Wczoraj dzwonił i może wejdzie od następnego tygodnia. OBY tak było!!! Mam totalnego doła bo od jakiegoś czasu nic mi się nie układa.... ciągle jakieś kłody lądują mi pod nogami. I co tu robić??

Na koniec miesiąca będą okna, ale mam taki mętlik w głowie, że nie jestem pewna na 100% jaki w końcu kolor tych okien zamówiłam!!! Jakaś głu..pia chyba jestem? Byłam święcie przekonana, że zamówiłam je w kolorze ciemnego dębu a wychodzi na to, ze będzie to chyba dąb bagienny!!! A to niestety inny odcień!! ale niech się dzieje już co chce!! Okna zamówione i już się robią więc decyzji nie można zmienić! Jakaś kompletna dupa ze mnie!!! A to wszystko przez mojego męża bo zwalił to wszystko na mnie.( muszę się jakoś usprawiedliwić) Ciekawe jak ja dopasuję kolor drzwi zewnętrznych do tego dębu bagiennego jak sie okaże, że taki bedzie??

Jedyne co mnie na dzień dzisiejszy cieszy to to, że uprawomocniła się moja decyzja o pozwoleniu na budowę zjazdu indywidualnego na działkę. :lol:

A reszta - ale "Kiedyś Muszą Nadejść Lepsze Dni" :wink:

• 2 years później...