Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za podlaczenie wody i pradu do dzialki ?

szczukot

Recommended Posts

ja za wodę zapłaciłam 3300 zł za 15 metrów przyłącza w tym "przebicie" pod drogą gminną 5 metrów robocizna studnia wodomierzowa i wszystkie dodatki z załatwieniem papierów i geodetą

za przyłączenie prądu ZE powiedział kole 1800 zł też prąd przez drogę słup przy granicy działki i skrzynka w linii ogrodzenia

ja za wodę zapłaciłam 3300 zł za 15 metrów przyłącza w tym "przebicie" pod drogą gminną 5 metrów robocizna studnia wodomierzowa i wszystkie dodatki z załatwieniem papierów i geodetą

za przyłączenie prądu ZE powiedział kole 1800 zł też prąd przez drogę słup przy granicy działki i skrzynka w linii ogrodzenia[/qu

U nas woda 15 m w tym 5 metrów przez drogę gminną , dwa zawory wodomierz i filterek ( taki najtańszy )

RAZEM 1200 pln

• 2 weeks później...
Witam

Jakie koszty sa dzisiaj typowe za podlaczenie do dzialki budowlanej

- pradu

- wody

Wszystko w drodze 1 m od granicy

Slyszalem o kosztach rzedu 3500 za wode i 1000 za prad (w tym jest wszytsko lacznie ze studniami, rozdzilenia itp)

Fantom

U nas woda to jakieś 4tys (dopiero przed nami), w tym jest rozszerzenie sieci o 30m i przyłącze 19m.

A za prąd to się płaci ryczałt energetyce - mają stałą stawkę za 1kW. Nam postawili skrzynkę w styczniu tego roku i za 13kW było to coś ok 2 tys. Do tego dochodziło zrobienie rozdzielni budowlanej (koszt to ok 700-1000zł z wszystkimi formalnościami do odbioru, sam odbiór jest bezpłatny ale elektryk musi schemat narysować, pomiary porobić itp)