Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek Kamila - komentarze do domku dla Dorfi i jej rodziny

Dorfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w tym roku mycie okien i pranie firanek i zasłon sobie odpuszczam. Tylko firankę w kuchni muszę uprać, bo się szybciej brudzi niż w pokojach i już się boję krochmalenia i prasowania, bo mam ręcznie robioną i bez krochmalu nie da rady.

Ja mam robione szydełkowo w kuchni, ale krochmalę bardzo lekko. Okna myłam końcem października, a brudne były okropnie :roll: U mnie deszcz zawsze zacina na okna, bo w obecnym domu dach ma króciutki okap :-?

Ja w tym roku mycie okien i pranie firanek i zasłon sobie odpuszczam. Tylko firankę w kuchni muszę uprać, bo się szybciej brudzi niż w pokojach i już się boję krochmalenia i prasowania, bo mam ręcznie robioną i bez krochmalu nie da rady.

rany, ja to już prawie nie pamiętam jak się krochmal robi.... :o :roll:

rany, ja to już prawie nie pamiętam jak się krochmal robi.... :o :roll:

Prościutko - mąka ziemniaczana i wrzątek :wink:

Ja krochmal robię, bo mam masę obrusów i serwet szydełkowych, a to wymaga krochmalu :-? Dawno nie krochmaliłam pościeli i mam na to ochotę - wyspać się w świeżo krochmalonej pościeli (kiedyś tego nie cierpiałam i zanim szłam spać, to najpierw mięłam wszystko :lol: ).

Pościeli nie krochmalę bo nie lubię. A serwety i obrusy haftowane i koronkowe schowałam głęboko do szuflady i nie wyjmę aż dzieci podrosną. Jak popatrzę jak wygląda stół po posiłku Michała to się cieszę, że wszystko mam pochowane, bo chyba bym się zapłakała gdyby mi poniszczył. A on jak prawdziwy panicz w kuchni zjeść nie chce, tylko koniecznie w pokoju przy stole i jeszcze serwetkę pod talerz musi sobie podłożyć. Jak był malutki to nawet pod butelkę z mlekiem serwetkę podkładał. Szkoda tylko, że serwetka po jego posiłku wygląda koszmarnie.

No i nie zrobiłam dzisiaj ani jednego aniołka. A takie miałam ambitne plany. A jak przyszło co do czego, to nawet obiadu nie miałam czasu ugotować ani zakupów zrobić (w lodówce tylko światło) bo mnie zasypały prace. W mieszkaniu nie posprzątałam, dekoracji świątecznych nie zrobiłam, siedzę w papierach. A niby jestem na zwolnieniu i miałam odpoczywać. I jutrzejszy dzień zapowiada się tak samo. :evil: A mówiłam lekarce, że zwolnienie nic mi nie da - nie wierzyła.

Dzięki za herbatkę. Pyszna jest :D

Teoretycznie jestem na zwolnieniu do końca tygodnia, ale jeszcze mam ponad 30 prac do sprawdzenia i muszę to zrobić dzisiaj, bo potem nie będę miała kiedy. We czwartek jestem cały dzień na egzaminach, w piątek u Michała w przedszkolu są jasełka (jeszcze mu kostiumu nie uszyłam - odkładam szycie na jutro) a w sobotę i niedzielę jestem w pracy.

Dobrze, że na Wigilię jedziemy do rodziców bo nie mam kiedy się do świąt przygotować. Jeszcze w dodatku mojego męża w poniedziałek i wtorek na szkolenie do Warszawy wysyłają. W wigilię rano dopiero wróci. Też nie mieli kiedy tego szkolenia wymyśleć :evil: Gdybym miała robić święta w domu to bym chyba padła.

Ale mam caly czas nadzieję, że następne święta spędzimy już we własnym domu :D

Wy kiedy planujecie się przeprowadzać?

Panowie kładą folię i walczą z rynnami. Mąż pojechal wczoraj późnym wieczorem i wszyscy siedzieli w kanciapie i rynny robili. Ale i tak do końca grudnia z dachem się nie wyrobią.

Oczywicie kosztorys nam się znowu z faktycznymi wydatkami rozjechał. Transzy kredytu zabraknie. Siedzimy i się zastanawiamy skąd wytrzasnąć dodatkową kasę na styczeń. Gdybym nie była w ciąży to bym gdzieś dorobiła, ale teraz nie mam siły i nie piszę się na żadne dodatkowe zlecenia.

Czy ktoś ma znajomą wróżkę? Potrzebuję namiar na numery totolotka.

Monia koniecznie zrób fotkę. Makaronem jeszcze się nie bawiłam i chyba najwyższa pora zacząć, tym bardziej, że można tym zająć dziecko i koszty nie są zbyt wysokie (pomijam sprzątanie kuchni po takiej zabawie).

U mnie do tej pory królowały głównie gwiazdki

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/280000000b4ba9bc/1/91/AMhYwUcm1z_o4evEiO45IR0JWwp-Iyen.jpg

zapomnniałam się spytać ostatnio...

to Twoja robota?

Ja też takie kcem :roll: