ponury63 05.10.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 A po co Ci nożyczki? [...] paznokcie można obgryzać. [...] No ewentualnie "Marysza". Ona nie tylko pozmywa i uprasuje, ale także ułoży w szafie! No nie.... TOMEK !!! byłeś ostatnio na "Walce o ogień" ??? Nożyczki to bodaj najczęściej używane narzędzie w moim domu. Nie wiem dlaczego... A urządzenia oddzielne dlatego, żeby nie oszaleć... A kto to taki "Marysza" ??? Marysia posprząta? Marysia ugotuje? "A ja mam pomysł!!! Ja się z Marysią ożenię..." ["Poszukiwany, poszukiwana"] A poważnie to chciałbym mieć urządzenie do prasowania... szczerze nienawidzę tej czynności W kontekście ostatnich wydarzeń chyba najważniejsza jest jednak porządna sieć energetyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Niestety w sklepie,gdzie kupowałam maszynkę i w innych,gdzie widziałam,że są w sprzedaży,nie było żadnych dodatkowych "nakładek"-stąd moje pytanie. Pozdrawiamopal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.10.2003 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Niestety w sklepie,gdzie kupowałam maszynkę i w innych,gdzie widziałam,że są w sprzedaży,nie było żadnych dodatkowych "nakładek"-stąd moje pytanie. Ja kupiłam od razu z maszynką (elektryczną). Tzn, nie w komplecie, tylko dodatkowo za 60 zł. Spytaj, muszą gdzieć być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 06.10.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 z rzeczy, ktore w domu cenie przypomniala mi sie jeszcze wloska maszynka do walkowania makaronu. Ja mam taka prosciutka, ktora tylko walkuje na rozne ggrubosci, a potem mozna powycinac dwie rozne szerokosci wstazek, ale wiem, ze istnieja takie, ktore tych mozliwosci maja wiecej, nawet mozna miec taka z przystawka do lepienia pierogow (rozne ksztalty i wielkosci), a nawet elektryczna. Taka maszynka jest bardzo pozyteczna. Np. w zaden inny sposob nie wywalkuje sie rowno ciasta na faworki czy na pierogi, a tu kazda kolejna partia bedzie tej samej grubosci.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.10.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Z rzeczy niezbędnych: - kochany mąż przynoszący w niedzielę kawę do łóżka - wygodny fotel przed kominkiem, gdzie po pracy mozna sobie spokojnie usiąść - telefon bezprzedowowy /jako 2 aparat w domu/ - można zabrać do ogrodu - zmywarka /w końcu święty spokój z dyskusjami czyja kolejka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.10.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Majka http://www.gifland.gower.pl/strony/gify/rozne/buzkigg/4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.10.2003 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Z rzeczy niezbędnych: - kochany mąż przynoszący w niedzielę kawę do łóżka ... dobrze, że rzecz chociaż zasłużyła na śliczny przymiotnik... ___________________________________________________________ "Pan Dulski był sterylizowany przez żonę" (z zeszytów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Chyba nie powinnam napisać "kochany marsjanin przynoszący w niedzielę rano kawę do łóżka"? A może tak należało Jakie słowo proponujecie zamiast "rzecz", lepiej oddające istotę zagadnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.10.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Bardzo mnie interesuje ta *przystawka do ścierania i szatkowania Gdzie mam szukać? Praktycznie w każdym sklepie Euro AGD, tyle że pasuje do elekrycznego Zelmera, albo inna maszynka z inną przystawką. Zelmer z 8 cm sitkiem 299 PLN ( w zestawie zapasowe sitko i nożyk, cudo do nabijania kiełbasy, jak bym wiedział co z tym zrobić) Ptrzystawka do zelmera 78 PLN, 4 rodzaje szatkownicy: między innymi do ścierania, do robienia pyłu, paseczków i innych ze wszystkiego, jeszcze wzystkiego nie testowałem. Koszt zestawu 377 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.10.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 cudo do nabijania kiełbasy, jak bym wiedział co z tym zrobić Nabić kiełbasę Albo pyszną kiszkę ziemniaczaną jeszcze wzystkiego nie testowałemA ja i owszem. U mnie się robi duuużo surówek w duuużych ilościach A że nie lubię obdzierać sobie rąk zwykłą tarką, to przystawka chodzi codziennie. Używam najczęściej tej z dużymi zadziorkami, bo wszyscy w rodzinie mają zdrowe zęby i lubią chrupać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Ale tak myślę,że wtedy ta landara-maszynka znaczy się-musi stać cały czas na wierzchu. Trochę zabawy z tym myciem jest.Czy to nie komplikuje życia i tak już stroskanej gospodyni domowej. opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.10.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Hey, mikser "zelazko" duży mikser kuchenny z miską i rozdrabniaczem do koktylii komplet dobrych noży kuchennych cicha zmywarka piekarnik z programatorem zwykły włoski ekspresik do kawy (nie musi być alessi) meble kuchenne - wyłącznie porządne szuflady i cargo oszczędna lodówka i pralka (ta ostatnia w osobnej pralni) lepciejsze żelazko i odkurzacz komp i wygodne miejsce do czytania dobry, przenośny telefon (czyt. o dużym zasięgu) Dlaczego większość z Was łączy przystawki do szatkowania z maszynką do mięsa? Ja mam takową w mikserze z miską (chyba siemens) - jedna to szatkowania (grubsze i cieńsze talarki), druga "drapiąca" - idelana do ziemniaków na placki, marchewki, buraków, itp. W takiej misce dobrze przygotowuje się niektóre rodzaje ciast - choć najczęściej robię to zwykłą trzepaczką Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Sławek, Ty te przedmioty uzywasz osobiście, czy wybierałeś dla żony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Też jestem w szoku-jak potrafi to wszystko określić.: Mój to chyba nie wie,co to mikser. A swoją drogą to masz rację Sławku-zamiast maszynki można mieć malakser czy jakiegoś robota inszego,ale i to landara i to. Pozdrawiam serdecznie opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.10.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.10.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Przepraszam Mąż się wmieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Ale fajny mąż! opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 08.10.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Nie jest taki zły To taka gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.10.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 wtedy ta landara-maszynka musi stać cały czas na wierzchuBez przesady. Na co dzień używam całkiem duże ilości garnków i talerzy, a wcale nie trzymam ich na wierzchu. Żaden problem schować. Trochę zabawy z tym myciem jestWolę umyć przystawkę, niż drzeć pazury robiąc michę surówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.10.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Sławek, Ty te przedmioty uzywasz osobiście, czy wybierałeś dla żony? Osobiście wybierałem (choć niektóre zamierzam dopiero kupić w najbliższym czasie, np. zmywarka) , ale przede wszystkim dla siebie, noooo może nie nadużywam pralki, żelazkiem dzielimy się z Małżowinką (tj. sam prasuję koszulę rano). Tak się składa, że oboje zaglądamy często do kuchni, ale jestem większym "sprzęciarzem" w naszym domu. Żona jest mistrzynią od posiłków szybkich, ja znowu specjalistą od dłuższych nasiadówek kuchennych . A malkser stoi na stałe w kącie na szafce, mniej zachodu z przygotowaniem go do pracy. Estetycznie mi nie przeszkadza - kompa też nie ściągam z biurka... a i nie nadąża się zakurzyć, bo często używany. Do listy zapomniałem dodać czajnik elektryczny, jak ktoś już wspomniał z płaskim dnem, coby łatwiej było pozbyć się kamienia, przydaje się też takie drobne, wyciągalne sitko na dziubku - nie pozwala wylać uwalniających się "okruszków" np. do kubka z herbatą - polecam Braun'a. Acha, uśmiejecie się, ale marzy mi się taka wielka wirówka do ... sałaty - zawsze przygotowuję na ostatnią chwilę, a nie lubię niestety jak jest zbyt wodnista (zwłaszcza strzępiasta). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts