Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam koncepcje, ze kiedys to te boczki sie malowalo na bialo coby piknie bylo i trzebabylo odmalowywac a ze na kopalni czerwona farba byla to i czerwona malowali a to pewnie olejowa jest to i latwiej bylo ten parapet umyc coby tam poduche polozyc :D

Witam się poniedziałkowo :)

Odnośnie parapetów, to miałyśmy kiedyś w pracy uroczy widok na sąsiednią kamienicę gdzie przez całe lato opalała sobie plecki stara gruba baba. Każdy oczywiście ma prawo , ale jej okna wychodziły na ruchliwą ulicę a opalała się topless. Żeby nie było , Malka Ciebie nie podejrzewam o taką fantazję vis-a-vis przystanku :) Pomijając już oczywisty fakt, że widok byłby napewno o wiele ładniejszy :)

Podłogi wrzuciłam u siebie, do wyboru, może ktoś rzuci oczkiem? :oops:

To legendarne wyjaśnienie mi się podoba :)

Pasuje do poniższego:

W Hamburgu większość okien nie posiada firanek, co powoduje, że spacerując wieczorami można sobie poskanować wnętrza tubylców, do woli. A że miasto portowe, to jedna z wersji mówi, że wypływający w morze marynarze i rybacy w trosce o cnotę słomianych wdów zakazywali im wieszać firanek i zasłon. Coby taka cyców na poduszce nie wywalała, firaną się przysłaniając, a z paszczy jej uśmiech by nie schodził, bo za tą firaną się działo, a działo.

Ooooooo Dorka,ja dokładnie taką opowieść słyszałam , będąc swego czasu w Szwecji - tam nie uświadczysz szmat w oknach domów portowych miast.

Aga, bardzo chciałam ostudzić Twoja wyobraźnię, ale googlarka nie chce mi pokazać żadnej śląskiej omy w oknie ;)

Ania zaraz lecę do Cię

Cześć Towarzystwu wyśmienitemu :)

No wiedziałam,że na Was mogę liczyć :)

mam jeszcze takie;)

http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201003/1269109809_by_Zadanko123_600.jpg

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1256623270_by_cipciak.jpg

Hejka,

Co do sąsiadek nie ma co się śmiać, mnie coągle nagabują z firm ochroniarskich ale jak widzą moje sąsiadki to już wiedzą co i jak ;) Kiedyś w dzień wolny nie pojechałam do pracy, czyli godz. 8 rano i nadal samochód na podwórzu, od razu telefony czy wszystko oki...najlepszy monitoring pod słońcem :rolleyes:

A budynki faktycznie ponure, może te ramówki w żywym kolorze własnie po to były aby trochę rozjaśnić i rozweselić?