Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Życzę dobrego roku!!! Takiego, w którym nie ma złych chwil, nie ma złych zdarzeń a są tylko miłe, fajne, radosne chwile!!!! Żyjmy i cieszmy się każdą tą chwilą!!!!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZLiDLXgPcEa29C6p89zVRvPkexo5wnPUUHtlioNiCYK5bY9LaySV-9p9W

Maleczko,

12 miesięcy zdrowia,

53 tygodni szczęścia,

8.760 godzin miłości,

526.600 minut pogody ducha

i 31.536.000 sekund wspaniałej zabawy!

Dziękuję za kolejny wspólny rok na FM

I życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku.

Oby był lepszy niż poprzedni!

http://img72.imageshack.us/img72/6250/newyear2013.jpg

W Nowym Roku 2013,

Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju

życzy Maja

http://www.onsecrethunt.com/wp-content/uploads/2012/12/Happy-New-Year-2013-Wallpaper-1.jpg

Wpadła do mnie Malka, sałatka oddzielnie, ser biały w kostce w słoiku-oddzielnie- w końcu prawie 300 km jechał to nie mieli prawa się połączyć za wcześnie. No i ten ser był w jakiejś zalewie, wyczułam ( i widziałam ) tam jeszcze czosnek i jakieś zioła. Mniemam iz była tam oliwa z oliwek, ale co konkretnie to zielone pływało to nie wiem.. Ale ale...jakie to zmyślne jest. Po 3 dniach w lodówce nadal było pyszne, pokroiłam tylko sałatę z czymkolwiek warzywnym miałam i dodałam samej tej oliwy i pychota wyszła:p

acha, CZEŚĆ :D

Bardzo dziękuję za wszelkie życzenia, oby te dobre choć w połowie się spełniły, czego i Wam życzę :)

Cześć Wiola, cześć Luka :)

Ser, to proste jak barszcz i....podyktowane sknerstwem :oops: jak zobaczyłam,że pięć kosteczek cmxcm kosztuje 11 zł,to stwierdziłam,że sama zrobię i tak już zostało.

Feta jest taka z kostki , kroję ją ciepłym, mokrym (!!!!) nożem - metodą prób i błędów opanowałam krojenie,niestety strasznie się kruszy, lub ma nierówne brzegi,które się ciapią później.

No więc jak pokroisz fetę to najtrudniejszą część masz za sobą :lol:

Zalewa i teraz dwie wersje do krótkiego przechowywania oliwa z oliwek

do długiego-oliwa z oliwek pół na pół z olejem (ja daję rzepakowy-jest bez smaku) -ale o tym za chwile :)

Do oliwy (mieszanki oleju z oliwą) wciskam czosnek roztarty z solą i niech sobie postoi z godzinę, dwie.Potem odłowić czosnek , ja po prostu przelewam przez sitko. Wrzucić do zalewy całe ząbki czosnku-czym mniejsze tym lepsze, wsypać suszoną bazylie, lub drobno posiekaną swieżą, trochę sproszkowanej papryki (wedle smaku- ja dałam słodką) i w wersji na już włożyć ser i gotowe.

W wersji na za tydzień, albo za miesiąc, podgrzać mieszankę oleju i oliwy czosnku z przyprawami i do goracej zalewy włożyć ser, szybko zakręcić. gotowe:)

Jak wyjesz sam ser, to zalewę mozesz wykorzystać jeszcze raz -serio, będzie jeszcze bardziej aromatyczna, ale tylko ta wersję nie gotowaną.

Aaaaa,ja czasem daję jeszcze oliwki z papryką, lub kapary.

Luka -czuj się zrehabilitowana :lol:

a wypady 300 km -to norma, cieszmy się,ze nie mieszkamy w US -tam z Florydy na Alaskę trochę daleko ;)

a sałatkę zrobiłam tylko dlatego,ze eksperymentowałam z karkówką MSU i bałam się, ze może nie być co jeść ;) :lol2: