Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde Malka muszę gdzieś zapisywać te cuda bo potem latam po komentach i nie mogę znaleźć.

Na te fety sklepowe w pudełkach też się kilkakrotnie czaiłam ale mi szkoda kasy było:rolleyes:

Może ja się kurde na FM nauczę jakichś nowości kulinarnych i zacznę zaskakiwać moją rodzinę...?

Te papryczki z fetą idę giiglać.

Tfu googlać - starta klawiatura nie pomaga mi w konwersacji:D

ps. priva dostała?

Luka,kupowałam fetę z Arli tą krojoną w zalewie (pakowana w wysoki kartonik) -jest smaczna, tak na szybko do sałatki, całkiem ok.

Ja raz się skusiłam na jakąś grecką, czy śródziemnomorską ,kurde 5 czy 6 kawałków sera (1x1 cm), dwie oliwki ,kawałek papryki i ...11 zł, do sałatki to z 10 takich opakowań bym potrzebowała :lol2: wywalanie kasy, bo moze i smaczne,ale moje lepsze :lol2:

Ja już sobie załozyłam folder -"przepisy" ,bo potem latam jak za mięsem MSU :oops:

Nie wiem jak Arni robi papryczki, ale moja zalewa jest taka jak do sera (ta na gorąco), a papryczki chilli oczyszczone z pestek faszeruję zwykłym mielonym twarogiem z odrobiną soli (czapeczki zostawiam ipotem zamykam ten ser w papryczce) - zalewam wrzącą oliwą i zamykam słoik.

A i bazylii nie siekam tylko daję całe liscie.

Na mnie też Kava czeka na stoliku nocnym....fajnie się czyta :)

ale nim zaksiążkę się wezmę pobiegam jeszcze po FM

Papryki odciąć szypułkę, usunąć gniazda nasienne, ser feta ugnieść z czosnkiem i z solą choć już niekoniecznie sól, nafaszerować papryczki (ostre małe są najlepsze), olej zagotować ale nie tak na bardzo gorący żeby skwierczał, dodać bazylii, majeranku i co kto lubi, czosnek też może być.. Zalać papryczki w słoiczkach i pasteryzować..

Miałam spać, ale znowu mnie napierdziela..

Cześć

Wygonili mnie podstępem z łózka a tak bym jeszcze pospała buuu

O właśnie, założę też folder, zeby potem nie latać po całym kompie nie szukać.

A ta karkówka od MSU to w ogóle Ci wyszła rozumiem??:D

I tez lubię Kavę:)

Ale teraz dzięki Wam odkrywam szwedzkie kryminały: Mankella (czy jakoś tak), Jo Nesbo a teraz w końcu dorwałam Millennium:)

ps. dzięki za papryczki Paniom:)

malka a kupiłaś synowi tą nową książkę z modelami lego ? fajne domki tam są i sobie zrobiłam własną kuchnię, niestety zdjęcia nie cyknełam :cry: Mój syn zachwycony, bo i pociągi i balon i różnych różności.

Co do książek to Deavera też lubię i polecam

Hej,Mankell to ten od Kutasa,tfuuuu Knutasa, nie ? ;)Dobre są -lubię:)

ze szwedzkiej to jeszcze Kallentoft mi przychodzi do głowy -ale jego albo sie kocha, albo nienawidzi ;)

Nita, nie kupiłam, nie miałam jej gdzie obejrzeć