Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marynata,miejmy nadzieję,że teoria z dziurą się sprawdzi w rachunkach za gaz :)

Mam 3 typy i jeden podtyp ;)

nr 1 Termet ecocondens crystal 20

nr 2 Juncers carapur smart zsb 22-3c (ten Tarci :))

nr 3 Saunier Duval Thema condens lub cllassic as

Z moim chłopem to tak juz jest, że gdybym na jego decyzje czekała, to nawet w 2032 bym parapetówki nie zrobiła ;)

Marynata,miejmy nadzieję,że teoria z dziurą się sprawdzi w rachunkach za gaz :)

Mam 3 typy i jeden podtyp ;)

nr 1 Termet ecocondens crystal 20

nr 2 Juncers carapur smart zsb 22-3c (ten Tarci :))

nr 3 Saunier Duval Thema condens lub cllassic as

Z moim chłopem to tak juz jest, że gdybym na jego decyzje czekała, to nawet w 2032 bym parapetówki nie zrobiła ;)

to teraz telefon w łapkę i dzwoń z pytaniem "mam zasobnik, muszę wymienić piec....czy się nada"

z 1 to to samo co ty uwazasz z 2 :D tylko to nie przyklad jednego feralnego egzemplarza a 4 szt. faktem, ze tez byly to te z otwarta komora.

a w koncu bierzesz w pakiecie z solarami?

Cholera, a tak do mnie przemawiał ładnie ten Termet i mam serwisów w okolicy 5.

Nie solary to pieśń przyszłości -kupię jak moja gmina będzie dopłacać więcej niż 20%:)

wiesz ja pisze tylko o sprzecie, ktory ja lub rodzinka testowalismy. moze w waszych okolicach ten kociolek T.bedzie sie dobrze sprawowal. np. moja siostra obecnie ma aristona i bardzo sobie chwali, choc przez wielu uwazany jest za psujacy sie badziew.

tak sobie mysle, ze obecnie to w tych kotlach podobne podzespoly siedza a faktycznie placi sie za marke.

moge tylko od siebie napisac ze nam bardzo sie sprawdza ten j. , nie zwiesza sie, nie wylacza bez powodu, jest cichy, nie cieknie, zuzycie gazu na poziomie przyzwoitym, serwis robimy raz w roku. obsluge sterownika powinien pojac nawet 10 latek. jest banalna.

wazna tez jest wiedza i doswiadczenie ekip serwisowych. nas obsluguje dobry fachowiec z kolei u siostry taki balwan, ze az boli.

No przecież o takie opinie chodzi, a nie ochy i achy producentów czy instalatorów, których to zachwyty przekładają się na gotówkę ;) bo klient chwyci haczyk .

Wycenę wszystkie trzy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

MOge sie dowiedziec o cene junkersa jakbys byla zainteresowana

:)

przypominam bo moze umknelo

tzn moge ci wycenic wszytskie kotly ale gadalam z naszym instalatorem, ze termeta nie poleca , sam mial w mieszkaniu :)

i co chcesz wycenic, sam kociol, kociol z montazem, wsio z instalacja?

Edytowane przez markoto

moja siostra mieszka w budynku wielorodzinnym gdzie w kazdym mieszkaniu sa kociolki (nota bene rozwiazanie takie to bezsens calkowity) i w calym bloku byly wlasnie zainstalowane T. oj serwis tam mial caly czas zlecenia od samego poczatku :) szkoda, ze sa takie wadliwe, bo to chyba polska firma i warto wspierac.

A propos polecania przez instalatorów - trzeba pytać dlaczego. Bo już kiedyś mi jeden powiedział, że mojego Vieśka nie poleca, bo nie kondensat. A jak zapytałam, po co kondensat na 100m2 to było "aaa. w sumie.." Termeta tu na forum nie polecali, bo palnik prosty i nie ma czegoś tam na starcie... OK, nie ma, a na co to wpływa? No, na wielkość spalania gazu. A jak? no... wpływa... ale ile to nie wiadomo.

Marta - umknęło :oops:

Wsio, wsio chcę, tak,że gość wchodzi do kotłowni z zasobnikiem a zostawia mi full wypas :)

A i w nocy ;) postanowiliśmy ze ślubnym,że jednak kalafiory chcemy na górze....rozumiecie, ta skóra z niedźwiedzia na podłodze w sypialni ;)

A co do termeta, to ciekawam za co te medale zdobył skoro wadliwy.

A takie tanie części zamienne ma :oops: