Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Weż sobie jaj nie rób, toć czytałam, ze wybrałaś Junkersa Cetacośtam smart :mad:

no bo wybrałam, teraz mi namieszały dziewczyny imam zajob.

1f+ zasobnik, czy 2f - instalator zalecił wyliczankę :lol2:

Dzień dobry Pani Profesor i Jej Asystentkom :D

a dobry dobry :) choć od 10 mam oczy na zapałkach

Witam sie serdecznie. Jak to dobrze, ze doktoryzowanie z instalacji mam za sobą, Malka, to trza przejsc jak grypę, wybrać i zapomnieć :)

Trzymam kciuki za powodzenie w decydowaniu

no trzeba wybrać i tu mam zgryz, a potem zapomnę słowo:)

Malka Ty jeszcze nie poszłaś spać?????????:eek:

Nooo przecież zaraz trzeba wstawać...

Co niektórzy już dawno mają pół dnia za sobą..

No i co .. instaluje się cos, czy może dalej dumasz??????

za budzik robiłam dziś :cool:

a od jakiejś cywilizowanej godziny 9.30 próbuję zorganizować młodemu urodziny. Nie byle jakie bo 10 :)

O to wszystkiego naj naj dla Młodego, ja bym chciała mieć o 10 mniej :)

Malka a jak z doktoratem na rozdzielacze? jakie będziesz mieć? ja właśnie policzyłam swoje i usiadłam - ponad 4 tysie za 2 rozdzielacze :jawdrop: co ten rozdzielacz MUSI mieć a co można sobie darować? kaloryferów brak, sama podłogówka

Młodemu oczywiście życzenia przekażę, ale pozwólcie ,że poczekam do soboty -to wtedy ten wielki dzień:)

Aniu, cofnij się w moich komentach o 2 strony, tam ogłosiłam konkurs na najpiękniejszy rozdzielacz :)

Też miałam mętlik w głowie, bo każdy instalator miał inną wizje rozdzielacza, a okazało się,że dwóch miłych panów, z którymi dziś miałam naradę bojową, stwierdzili,ze połowa dynksów u mnie zamontowanych jest zbędna, a wygenerowała właśnie koszty rozdzielacza ( u mnie to grubo ponad 2 tysie poszło :bash::bash::bash: )

potrzebne są : belka zasilania, belka powrotu, na każdej zawór i odpowietrznik i KONIEC!!!!!

Przy kotle gazowym nie ma potrzeby pompy -bo ta jest montowana w piecu, nie ma potrzeby rotamerów, bo przy ciśnieniu panującym w podłogówce i tak kupę pokażą.

W mojej wersji jeszcze na każdej pętli będą głowice termoelektryczne,gdyż ,a, wyprowadzenia na regulatory do każdego pomieszczenia.

czyli rozdzielacz wyglądać ma tak

http://www.ferro.pl/foto/1/c/RZ.jpg

zerknij sobie na ceny ( to ceny katalogowe, więc nie ostateczne) i schemat działania -tu jest wszystko\

http://www.ferro.pl/produkt-rozdzielacz-typ-rz1-3291-RZ.html

a ja zaserwowałam sobie coś takiego + bypasy, pompy, termostaty przylgowe i bóg wie co jeszcze (bo drogo -znaczy dobrze :bash::bash: głupota moja granic nie zna)

Rozsądnie podchodząc do tematu za 2 tysie masz dwa bardzo dobre rozdzielacze i jeszcze na kosmetyczkę zostanie :)

No ja właśnie zaczęłam od takiego za 2 tysie i teraz się zastanawiam co mogę z niego wyrzucić :) zwłaszcza biorąc pod uwagę, że mam TYLKO podłogówkę bez mieszania z grzejnikami. Malka a jak będziesz sterowała temperaturą w poszczególnych pomieszczeniach?

aa tymi głowicami tak?

No to dobrze, że Pani ma teraz mundrego instalatora.. to i sporo zaoszczędzi na nowych wymysłach innego..

No nic to.. kosmetyczkę Pani postawi.. jak nic.. temu mundremu :lol:

Jak nic.. gdyby inny przyszedł, to raz, żebyś wszystko wywaliła lub książkowo dokupowała srylion wypasionych dynksów i pomp i płaciłabyś i płakała.. i ciekawę czy by działało dobrze... ?

No ja właśnie zaczęłam od takiego za 2 tysie i teraz się zastanawiam co mogę z niego wyrzucić :) zwłaszcza biorąc pod uwagę, że mam TYLKO podłogówkę bez mieszania z grzejnikami. Malka a jak będziesz sterowała temperaturą w poszczególnych pomieszczeniach?

aa tymi głowicami tak?

ja mam takie siłowniki elektrotermiczne na listwę rozdzielacza

http://www.ferro.pl/foto/1/b/656112.jpg

i zintegrowane jest to z takim regulatorem pokojowym

http://www.ferro.pl/foto/1/b/91934930.jpg

więc głowicą ustawiasz raz -przy rozruchu ogrzewania, apotem już tylko regulatorem ustawiasz w poszczególnych pomieszczeniach.

Podobno i tak mozna dać priorytet pogodówki, z tymi wszystkimi magicznymi krzywymi - ale to już wyższa szkoła jazdy jest :oops:

No to dobrze, że Pani ma teraz mundrego instalatora.. to i sporo zaoszczędzi na nowych wymysłach innego..

No nic to.. kosmetyczkę Pani postawi.. jak nic.. temu mundremu :lol:

Jak nic.. gdyby inny przyszedł, to raz, żebyś wszystko wywaliła lub książkowo dokupowała srylion wypasionych dynksów i pomp i płaciłabyś i płakała.. i ciekawę czy by działało dobrze... ?

mam nadzieję,że zaoszczędzi :)

ale Ty naprawdę masz mnie za taka idiotkę, której jak dwóch panów powie,ze ma coś wywalić, bo oni tak nie robią, argumentując -BO NIE, to ja grzecznie skulę główkę i uczynię jak mówią ???

:(