Arnika 19.02.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nooo operator Cie naliczył/podliczył odpowiednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 aaaa w ten deseń.... no cóz, i to trzeba w budowę wkalkulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.02.2013 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Gratuluję wyboru:D Szacun za ten doktorat z kotłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.02.2013 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 jakiego wyboru ? póki nie zawiśnie na ścianie nie powiem,że to na 100% ten teraz czytam o takich z dwuwarstwowymi zbiornikami -niezłe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.02.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 jakiego wyboru ? póki nie zawiśnie na ścianie nie powiem,że to na 100% ten teraz czytam o takich z dwuwarstwowymi zbiornikami -niezłe są Weż sobie jaj nie rób, toć czytałam, ze wybrałaś Junkersa Cetacośtam smart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dzień dobry Pani Profesor i Jej Asystentkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.02.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam sie serdecznie. Jak to dobrze, ze doktoryzowanie z instalacji mam za sobą, Malka, to trza przejsc jak grypę, wybrać i zapomnieć Trzymam kciuki za powodzenie w decydowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Malka Ty jeszcze nie poszłaś spać????????? Nooo przecież zaraz trzeba wstawać... Co niektórzy już dawno mają pół dnia za sobą.. No i co .. instaluje się cos, czy może dalej dumasz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.02.2013 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Weż sobie jaj nie rób, toć czytałam, ze wybrałaś Junkersa Cetacośtam smart no bo wybrałam, teraz mi namieszały dziewczyny imam zajob. 1f+ zasobnik, czy 2f - instalator zalecił wyliczankę Dzień dobry Pani Profesor i Jej Asystentkom a dobry dobry choć od 10 mam oczy na zapałkach Witam sie serdecznie. Jak to dobrze, ze doktoryzowanie z instalacji mam za sobą, Malka, to trza przejsc jak grypę, wybrać i zapomnieć Trzymam kciuki za powodzenie w decydowaniu no trzeba wybrać i tu mam zgryz, a potem zapomnę słowo:) Malka Ty jeszcze nie poszłaś spać????????? Nooo przecież zaraz trzeba wstawać... Co niektórzy już dawno mają pół dnia za sobą.. No i co .. instaluje się cos, czy może dalej dumasz?????? za budzik robiłam dziś a od jakiejś cywilizowanej godziny 9.30 próbuję zorganizować młodemu urodziny. Nie byle jakie bo 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.02.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Wszystkiego dobrego dla Młodego!!!! Wirtualny prezent http://s.lubimyczytac.pl/upload/books/11000/11991/352x500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.02.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 O to wszystkiego naj naj dla Młodego, ja bym chciała mieć o 10 mniej Malka a jak z doktoratem na rozdzielacze? jakie będziesz mieć? ja właśnie policzyłam swoje i usiadłam - ponad 4 tysie za 2 rozdzielacze co ten rozdzielacz MUSI mieć a co można sobie darować? kaloryferów brak, sama podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 no bo wybrałam, teraz mi namieszały dziewczyny imam zajob. 1f+ zasobnik, czy 2f - instalator zalecił wyliczankę jeszcze 2f z wbudowanym zasobnikiem masz w opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam Pani Doktor .... bo chyba dobrze zrozumiałam, że z gazownictwa to już doktorat właśnie zrobiłaś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Może przewód napisała.. Teraz obronić go musi... 100 lat dla Młodego od nas i mojego Młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Złóż Młodemu życzenia od nas, oki? I buziaka ogromnego ode mnie daj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.02.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Młodemu oczywiście życzenia przekażę, ale pozwólcie ,że poczekam do soboty -to wtedy ten wielki dzień Aniu, cofnij się w moich komentach o 2 strony, tam ogłosiłam konkurs na najpiękniejszy rozdzielacz Też miałam mętlik w głowie, bo każdy instalator miał inną wizje rozdzielacza, a okazało się,że dwóch miłych panów, z którymi dziś miałam naradę bojową, stwierdzili,ze połowa dynksów u mnie zamontowanych jest zbędna, a wygenerowała właśnie koszty rozdzielacza ( u mnie to grubo ponad 2 tysie poszło :bash: ) potrzebne są : belka zasilania, belka powrotu, na każdej zawór i odpowietrznik i KONIEC!!!!! Przy kotle gazowym nie ma potrzeby pompy -bo ta jest montowana w piecu, nie ma potrzeby rotamerów, bo przy ciśnieniu panującym w podłogówce i tak kupę pokażą. W mojej wersji jeszcze na każdej pętli będą głowice termoelektryczne,gdyż ,a, wyprowadzenia na regulatory do każdego pomieszczenia. czyli rozdzielacz wyglądać ma tak http://www.ferro.pl/foto/1/c/RZ.jpg zerknij sobie na ceny ( to ceny katalogowe, więc nie ostateczne) i schemat działania -tu jest wszystko\ http://www.ferro.pl/produkt-rozdzielacz-typ-rz1-3291-RZ.html a ja zaserwowałam sobie coś takiego + bypasy, pompy, termostaty przylgowe i bóg wie co jeszcze (bo drogo -znaczy dobrze :bash: głupota moja granic nie zna) Rozsądnie podchodząc do tematu za 2 tysie masz dwa bardzo dobre rozdzielacze i jeszcze na kosmetyczkę zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No ja właśnie zaczęłam od takiego za 2 tysie i teraz się zastanawiam co mogę z niego wyrzucić zwłaszcza biorąc pod uwagę, że mam TYLKO podłogówkę bez mieszania z grzejnikami. Malka a jak będziesz sterowała temperaturą w poszczególnych pomieszczeniach? aa tymi głowicami tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No to dobrze, że Pani ma teraz mundrego instalatora.. to i sporo zaoszczędzi na nowych wymysłach innego.. No nic to.. kosmetyczkę Pani postawi.. jak nic.. temu mundremu Jak nic.. gdyby inny przyszedł, to raz, żebyś wszystko wywaliła lub książkowo dokupowała srylion wypasionych dynksów i pomp i płaciłabyś i płakała.. i ciekawę czy by działało dobrze... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.02.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Corin.. są takie sterowniki/czujniki temperatury w pokoju podłączone do tej belki siłownik.. czy jakoś tak .. i regulujesz temp w danym pokoju pokrętłem.. czy jakoś tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.02.2013 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No ja właśnie zaczęłam od takiego za 2 tysie i teraz się zastanawiam co mogę z niego wyrzucić zwłaszcza biorąc pod uwagę, że mam TYLKO podłogówkę bez mieszania z grzejnikami. Malka a jak będziesz sterowała temperaturą w poszczególnych pomieszczeniach? aa tymi głowicami tak? ja mam takie siłowniki elektrotermiczne na listwę rozdzielacza http://www.ferro.pl/foto/1/b/656112.jpg i zintegrowane jest to z takim regulatorem pokojowym http://www.ferro.pl/foto/1/b/91934930.jpg więc głowicą ustawiasz raz -przy rozruchu ogrzewania, apotem już tylko regulatorem ustawiasz w poszczególnych pomieszczeniach. Podobno i tak mozna dać priorytet pogodówki, z tymi wszystkimi magicznymi krzywymi - ale to już wyższa szkoła jazdy jest No to dobrze, że Pani ma teraz mundrego instalatora.. to i sporo zaoszczędzi na nowych wymysłach innego.. No nic to.. kosmetyczkę Pani postawi.. jak nic.. temu mundremu Jak nic.. gdyby inny przyszedł, to raz, żebyś wszystko wywaliła lub książkowo dokupowała srylion wypasionych dynksów i pomp i płaciłabyś i płakała.. i ciekawę czy by działało dobrze... ? mam nadzieję,że zaoszczędzi ale Ty naprawdę masz mnie za taka idiotkę, której jak dwóch panów powie,ze ma coś wywalić, bo oni tak nie robią, argumentując -BO NIE, to ja grzecznie skulę główkę i uczynię jak mówią ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts