Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Zniszczony material - zwrot kosztow zniszczonego materialu... to sie laczy jakby. :roll:

To zglos ta sprawe o katastrofe chociaz... :roll: Moze przynajmniej ktos inny to poprowadzi. :roll:

jade po Młode, ochłone, przemyślę , napiszę

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka, trzymam kciuki za dalszą wytrwałość. Nam łatwo mówić bo nie jesteśmy stroną, ale cała ta choleryzna na Was jest skoncentrowana. Tak więc siły i spokoju życzę. I pomysl nad tym jutro. Pewien pan mi kiedyś powiedział: dzień jest mądrzejszy od nocy.

ja tak czytam i aż nie wiem co powiedzieć.... bo z jednej strony ja pieniacz pospolity jestem i chce się takiemu (*^*&^&%$^%$#% dopierd..lic jak mu się nalezy....

ale jest jeszcze druga strona.... ma się czasem kuźwa dość. Ręce robią opad i się człowiek zastanawia czy warto się kopać z głupolami. Bo wykonawca to raz. Ale jak masz się jeszcze kopac z prokuratorem, ktry teoretycznie ma stać po stronie pokrzywdzonego... to się na prawde odechciewa :roll:

Dużo spokoju i wytrwałości życzę...

Dziewczyny mają racje... jak udowodnisz winę w jednym sądzie to u cywilnym będzie tylko lepiej. Sądy nie podważają swoich autorytetów...

Odwołuje się przecież do wyższej instancji, więc i nie będziesz miała przyjemności z ,,tym panem prokuratorem" się spotkać.

Jak u Kargulów i Pawlaków..

,, ...sądy sądami, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.... " Zabierz ze sobą wiaderko granatów, albo jakąś procę :wink:

Dasz radę :wink:

kochani... wszystko się zgadza dla nas.

Ale w sądach pracują ludzie, którzy widzą pewne rzeczy inaczej. Ich nie obchodzi co pan X ma na sumieniu z prawa karnego. My tu rozmawiamy o sprawie cywilnej I KONIEC. Mało tego jak na siłę się forsuje wątek karny to są tacy sędziowie którzy Ci spuszczą za to łomot.

Odwołuje się przecież do wyższej instancji, więc i nie będziesz miała przyjemności z ,,tym panem prokuratorem" się spotkać.

nie Arniko - odwołujesz się do tej samej instancji, gdyż to dochodzenie umorzono, nie sprawę i z dużym prawdopodobieństwem - poprowadzi to ten sam prokurator :roll:

Ale w sądach pracują ludzie, którzy widzą pewne rzeczy inaczej. Ich nie obchodzi co pan X ma na sumieniu z prawa karnego. My tu rozmawiamy o sprawie cywilnej I KONIEC. Mało tego jak na siłę się forsuje wątek karny to są tacy sędziowie którzy Ci spuszczą za to łomot.

i tego się obawiam x 2 :roll:

nie wiem, czy warto tracić czas, energie i pieniądze dla zasady, by udowodnić, że pan P. jet tym kim jest.

ja chce pieniądze, które przywłaszczył, chcę by zapłacił za rozbiórke tego co spierdolił, za materiał, który zniszczył i za wykonawcę zastępczego - tyle.

Ja mam dosyć udawadniania, że nie jestem wielbłądem.

i tego się obawiam x 2 :roll:

nie wiem, czy warto tracić czas, energie i pieniądze dla zasady, by udowodnić, że pan P. jet tym kim jest.

ja chce pieniądze, które przywłaszczył, chcę by zapłacił za rozbiórke tego co spierdolił, za materiał, który zniszczył i za wykonawcę zastępczego - tyle.

Ja mam dosyć udawadniania, że nie jestem wielbłądem.

kochana to wszystko oprócz pierwszego masz z powództwa cywilnego jak sądze.

A co do wielbłąda mam to samo. ino garb mam na brzuchu :p

W Polsce można kraść , niszczyć cudzą własność i, bo i tak prokuratura w oparciu o art 5 § 2 kpk umorzy śledztwo :evil: :evil: :evil:

nie wierzę :o :evil:

:evil: :evil:

a jednak :evil:

Nitka - to też cywilny - nie wywiazanie się z umowy wziął pieniadze, za coś czego nie wykonał i zwiał.

Jedynie karny - to to stworzenie zagrożenia katastrofą. I jak się wkurwię to złozę doniesienie w oparciu o opinie biegłego.

Ale to też sprawa dla zasady - dla ewentualnej mojej satysfakcji.

Jeśli są szanse wygranej, to to zrób. A co na to by powiedział, lub powiedział nadzór budowlany? Przecież to policja budowlana....

za późno - dom juz postawiony po bozemu - ale opinia jest zrobiona przed :D

Dobry wieczór

Chciałem nadrobić zaległości w lekturze . Napłodziliśta PIYNĆ stron - świnie :wink:

Na masażyk bym też reflektował (jeszcze ze dwa dni temu jak mnie pogieło ).

Przykro że tak się ułożyło w sundzie . Chyba żeby sprawiedliwośc była po naszej stronie trza z granatami jak w "samych swoich".

Tak na pocieszenie :

http://i2.demotywatory.pl/uploads/1257376200_by_muzyx_500.jpg

ale mam nastrój ostatnio , ...niech ktoś mnie kopnie ! :roll: